rss
04/29/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ У Чикаго завдяки міському фонду інтереси нелегальних іммігрантів у судах захищають адвокати

У Чикаго завдяки міському фонду інтереси нелегальних іммігрантів у судах захищають адвокати

У Чикаго спостерігається збільшення кількості іммігрантів, які звертаються по юридичну допомогу. Така ситуація пов'язана з тим, що раніше чиказькі чиновники виділили $1,3 млн для збільшення юридичних послуг для іммігрантів, які перебувають під загрозою депортації. Про це йдеться у дослідженні Syracuse University.

Відсоток іммігрантів, які мають власних адвокатів під час слухань у справах депортації, збільшився з 30% у травні до 57% у серпні, повідомляє Chicago Tribune з посиланням на дослідження Syracuse University. Понад 1500 мешканців Чикаго отримали безкоштовні юридичні консультації, а іммігранти мали власних представників у судах під час розгляду 766 справ.

Чиказькі співробітники Syracuse University називають таке збільшення кількості іммігрантів, які звертаються за юридичною консультацією, «різким», оскільки воно відбулося протягом короткого періоду часу.

Чикаго було серед кількох міст у США, що збільшило видатки на надання юридичних послуг для іммігрантів у відповідь на обрання Donald Trump на посаду президента та його агресивні обіцянки покласти край нелегальній імміграції.

Чикаго виділило кошти на юридичні потреби іммігрантів, які перебувають під загрозою депортації, у грудні, перш ніж Trump обійняв посаду. Крім того, його адміністрація з того часу намагалася не виділяти федеральні кошти так званим «містам-притулкам», зокрема, таким, як Чикаго. Ці міста, на думку президента, не дотримуються федерального закону, а саме питання законності існування міст-притулків оскаржують у суді.

Імміграційні адвокати стверджують, що юридичне представництво має вирішальне значення, оскільки іммігранти не мають можливості скористатися послугами адвокатів в імміграційному суді. Лише близько 37% з тих, на кого чекає справа про депортацію, мають юридичне представництво. Про це у минулому році повідомила Американська рада з питань імміграції.

Дія чиказького фонду, який займається питанням юридичного супроводу для іммігрантів, розповсюджується на неприбуткові організації, зокрема, такі, як National Immigrant Justice Center. Центр, розташований у Чикаго, надає юридичні консультації іммігрантам.

Mary Meg McCarthy, виконавчий директор організації, заявила, що іммігрантів, які не мають адвокатів, значно частіше депортують із країни.

«Чим більше юридичних представників іммігрантів буде у судах, тим більше у нас буде збалансована система», - зауважила вона.

Коли посадовці приймали рішення про створення такого фонду, який має діяти протягом року, багато хто виступав проти. Олдермени запитували, чому Чикаго забирає кошти, які були виділені на програму знижок для малозабезпечених домовласників, у фонд для потреб іммігрантів. Міські посадовці заявили, що надалі планують шукати приватні кошти для продовження діяльності фонду.

 

Демократи округу Cook підтримали Kwame Raoul на посаду Генерального прокурора Іллінойсу

Демократи округу Cook вирішили підтримати кандидатуру сенатора штату Kwame Raoul на посаду Генерального прокурора Іллінойсу.

Таке рішення вони прийняли після зустрічі з усіма кандидатами, які будуть претендувати на цю посаду.

  Title

«Як демократ, який усе життя прожив в Іллінойсі, я радий отримати схвалення Демократичної організації округу Cook», - заявив Raoul. «13 років тому група демократів, членів комітетів, зібралися, щоб призначити мене і таким чином заповнити вакантну посаду тодішнього сенатора Barack Obama з Іллінойсу. З того часу я багато працював, щоб приносити гордість цим їм та моїм виборцям».

У п'ятницю вранці вісім різних кандидатів від демократів на посаду Генерального прокурора, зокрема, колишній губернатор Pat Quinn, виступали перед представниками округу Cook.

Quinn, який нещодавно вирішив боротися за посаду Генерального прокурора, заявив, що випередить своїх суперників під час праймеріз. Проте партія вирішила підтримати кандидатуру Raoul.

«Дякую усім членам комітетів, які одностайно схвалили кандидатуру сенатора штату Kwame Raoul на посаду генерального прокурора», - заявив Joseph Berrios, очільник податкової інспекції округу Cook. «Теперішні часи вимагають присутності сильного Генерального прокурора, який не побоїться кинути виклик губернатору Rauner або президентові Trump, який оголосив війну жінкам, дітям, сім'ям, нелегальним іммігрантам та нашій безпеці».

Таке рішення не влаштувало, щонайменше, одного кандидата. Jesse Ruiz виступив із заявою, критикуючи створення «списку кандидатур, які є політичними інсайдерами».

«Протягом усієї своєї кар'єри я був постійним прихильником прозорості та відкритості влади», - зазначив він. «Я буду продовжувати робити це і як Генеральний прокурор».

Республіканці також розкритикувати це рішення, називаючи його ще однією перемогою для спікера Палати представників Mike Madigan.

«Не дивно, що найбільш нечесна організація у політиці штату Іллінойс, що тісно пов'язана з Mike Madigan, підтримує Kwame Raoul на посаду Генерального прокурора», - йдеться у повідомленні Республіканської партії штату Іллінойс. «Мешканці Іллінойсу заслуговують на Генерального прокурора-реформатора, але Kwame Raoul - ще один політик-кар'єрист із Чикаго, на якого робить ставку Madigan».

Наразі лише один республіканець вирішив брати участь у виборчих перегонах - адвокат Erika Harold.

Праймеріз заплановані на 20 березня 2018 року.

 

DNAinfo та Gothamist оголосили про закриття

Title  

Минулого четверга медіа-світ збурила новина, що DNAinfo and Gothamist припинять свою діяльність.

Генеральний директор Joe Ricketts у листі назвав нерентабельність основною причиною закриття своїх медіа-ресурсів. Водночас, він розповів про те, що компанія намагалася робити за роки своєї діяльності.

«Значно важливішим, ніж велика кількість відвідувачів і шанувальників, є те, що ми розповідали десятки тисяч історій, які інформували, впливали та надихали мільйони людей», - зауважив Ricketts. «І саме тому я вважаю, що ми залишаємо після себе світ кращим, ніж він був до нас».

Сім'я Ricketts володіє різними активами, зокрема, Chicago Cubs. Joe Ricketts був засновником TD Ameritrade.

DNAinfo, заснована у 2009 році, була створена для задоволення інформаційних потреб споживачів, які шукають висвітлення місцевих питань у своїх громадах.

За даними The New York Times, закриття відбулося лише через тиждень після того, коли працівники нью-йоркського відділу проголосували за створення профспілки.

Після оголошення про закриття сайт DNAinfo та її архіви були видалені. Водночас, деякі інші веб-сайти зберегли архіви деяких матеріалів.

Як повідомляє Times, через закриття 115 журналістів втратять роботу у Нью-Йорку, Чикаго, Лос-Анджелесі, Сан-Франциско та Вашингтоні. Репортери отримають три місяці «адміністративних відпусток» та чотири тижні вихідної допомоги.

Трамп перебуває у турне країнами Азійсько-Тихоокеанського регіону

Вбивство Кеннеді: Освальда не використовувала жодна американська спецслужба

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers