rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Вбивство Кеннеді: Освальда не використовувала жодна американська спецслужба

Вбивство Кеннеді: Освальда не використовувала жодна американська спецслужба

Нацархів США оприлюднив 676 урядових документів щодо вбивства президента США Джона Кеннеді, в яких стверджується, що звинувачення стосовно зв'язків Лі Гарві Освальда і ЦРУ були «абсолютно необґрунтованими».

Про це повідомляє Радіо Свобода.

«Серед нової партії документів, оприлюднених 3 листопада, вказується, що вбивця Освальд не використовувався розвідувальним агентством «будь-яким можливим способом», - йдеться у повідомленні.

Також вказується, що немає підтверджень зв'язків Освальда з іншими американськими спецслужбами.

Зазначається, що більша частина доказів (553 документи) була підготована ЦРУ, ще 48 - Пентагоном і 18 - мін'юстом. Для національного архіву США це вже третя публікація документів - ще майже 3 тис. були оприлюднені 27 жовтня.

Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп планує розсекретити всі документи, що стосуються вбивства 35-го американського президента Джона Кеннеді. Він зазначив, що зробить це для «повного розкриття, прозорості та з метою покінчити з усіма конспірологічними теоріями».

Раніше Білий дім за розпорядженням президента Трампа оприлюднив 2891 документ із розслідування про вбивство президента США Джона Кеннеді, які досі перебували в архівах під грифом «секретно».

Розкриті зараз матеріали містять записи безпосередньо про підготовку та здійснення вбивства. У той же час зазначається, що і цього разу не всі документи були розсекречені - під грифом «секретно» залишається ще близько 300 файлів з міркувань нацбезпеки.

 

Манафорт пропонував 12 мільйонів доларів за звільнення з-під домашнього арешту

Колишній керівник передвиборчого штабу президента США Дональда Трампа Пол Манафорт запропонував 12 мільйонів доларів у вигляді нерухомості та активів зі страхування життя за звільнення його з-під домашнього арешту. Про це пишуть агенції Reuters і Associated Press із посиланням на матеріали суду.

У заяві від 4 листопада Манафорт також запропонував обмежити його пересування Нью-Йорком, Вашингтоном, Флоридою до початку судового розгляду за звинуваченнями на його адресу.

Тим не менш, у понеділок, 6 листопада, суд у Вашингтоні відмовився звільнити з-під домашнього арешту Пола Манафорта та його екс-бізнес-партнера Ріка Гейтса.

Про це повідомляє CNN.

«На слуханні у Вашингтоні суддя Емі Берман Джексон заявила, що не ухвалюватиме рішення щодо (призначення) застави для двох обвинувачених, доки не отримає більше інформації про їхнє фінансове становище», - йдеться у повідомленні.

Після того, коли ця інформація буде подана, суддя пропонує, щоб Манафорт та Гейтс залишалися під GPS-моніторингом, однак, їм буде дозволено поїхати у свій регіон: для Манафорта це територія Вашингтона, для Гейтса - Річмонд, Вірджинія.

Крім того, вона пропонує заборонити їм перебувати поряд з аеропортами та залізничними станціями. Для них також буде запроваджено вечірній комендантський час.

Наступного разу Манафорт та Гейтс мають з'явитися у суді в грудні, щоб обговорити дату судового розгляду.

Суддя Джексон раніше пропонувала 7 травня 2018 року як дату початку судового розгляду.

Як відомо, 30 жовтня екс-главі передвиборчого штабу Трампа Полу Манафорту і його бізнес-партнеру Ріку Гейтсу висунули звинувачення за 12 пунктами, зокрема, у відмиванні грошей і таємній змові. Пізніше їх посадили під домашній арешт.

2 листопада суд у США відхилив прохання Манафорта про звільнення його з-під домашнього арешту. Так само суддя у Вашингтоні відхилила таке ж прохання його колеги Річарда Гейтса, що проходить з ним в одній справі. Обидва звинувачені у відмиванні коштів, отриманих у ролі консультантів української Партії регіонів, її лідера і колишнього президента України Віктора Януковича, а також наступниці Партії регіонів - політичної партії «Опозиційний блок».

Манафорт і Гейтс заявляли, що ризику їхньої втечі немає, і що значна фінансова застава є достатньою гарантією, що вони не будуть ухилятися від подальших судових слухань.

30 жовтня Окружний суд округу Колумбія звільнив обох затриманих під домашній арешт і заставу - для Манафорта вона склала 10 мільйонів доларів, для Гейтса - 5 мільйонів. Обидва не визнали себе винними за жодним зі звинувачень.

Раніше, 30 жовтня, Міністерство юстиції США оприлюднило висунені їм обвинувачення, загалом, у 12 випадках правопорушень. Як мовиться в обвинувальному акті, Манафорт і Гейтс у період, принаймні, з 2006 до 2015 років заробили в результаті їхньої роботи в Україні десятки мільйонів доларів і з метою приховати ці суми протягом 2006-2016 років відмивали ці кошти через численні компанії, партнерства і банки у США й інших країнах.

 

Макмастер: США можуть повернути КНДР до списку держав - спонсорів тероризму

Білий дім розглядає можливість повторного внесення КНДР до списку держав - спонсорів тероризму, що передбачає накладення нових санкцій та запровадження обмежень проти країни.

Про це заявив у четвер під час брифінгу в Білому домі радник президента США з питань національної безпеки Герберт Макмастер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Цей варіант зараз обговорюється, і кабінет президента розглядає його як частину загальної стратегії щодо Північної Кореї», - заявив Макмастер.

Він зауважив, що це рішення перебуває зараз у стадії обговорень. «Ви почуєте більше про це вже скоро», - зауважив радник президента США.

Крім того, Макмастер зазначив, що президент Трамп під час азійського турне має намір закликати міжнародних лідерів «докласти більших зусиль» для вирішення проблеми провокаційної поведінки КНДР, оскільки час на домовленості вже скінчився.

Статус «держави - спонсора тероризму» визначається Державним департаментом США проти країн, які «неодноразово надавали підтримку актам міжнародного тероризму». Присвоєння цього статусу передбачає автоматичне запровадження жорстких односторонніх санкцій. Зараз у цьому списку перебувають Іран, Судан і Сирія.

Північна Корея вже була включена до переліку таких країн у 1988 році після вибуху південнокорейського пасажирського авіалайнера над морем поблизу М'янми. Тоді слідство встановило, що бомбу на літак пронесла пара «антикорейців» за наказом Пхеньяна. Крім того, КНДР продавала зброю терористичним угрупованням та надавала притулок членам терористичної організації «Японська Комуністична Ліга - Фракція Червоної Армії».

У 2008 році президент Джордж Буш-молодший ініціював виключення КНДР зі списку держав - спонсорів тероризму після того, коли уряд цієї країни виконав вимоги міжнародної ядерної інспекції.

 

ВПС займаються розробкою гіперзвукової зброї

США докладають максимальних зусиль для якнайшвидшого створення гіперзвукової зброї. Про це розповів відповідальний за наукові розробки у Військово-повітряних силах США Джеффрі Захаріас, повідомляє Scout Warrior.

За його словами першу гіперзвукову зброю буде прийнято на озброєння вже в 2020-х роках.

Через два десятиріччя американські вчені повинні створити кілька гіперзвукових платформ, за допомогою яких буде здійснюватися запуск розвідувальних безпілотників і ракет.

Також Дж. Захаріас уточнив, що політ гіперзвукового безпілотного розвідувального апарату повинен відбутися в 2030-х роках, а гіперзвуковий безпілотний літальний апарат (БПЛА) багаторазового використання буде запущений не раніше, ніж у 2040-х роках.

 

BMW відкликає майже мільйон автомобілів у Північній Америці

Автобудівний концерн BMW заявив у п'ятницю, що відкликає близько мільйона автомобілів у Північній Америці через дві окремі проблеми, пов'язані з ризиками загорання, і зауважив, що може розширити відкликання на інші країни.

Про це повідомляє Reuters.

Одне відкликання охоплює 670 000 автомобілів США 3-ї серії з періоду 2006-2011 років для вирішення проблеми з підключенням систем опалення та кондиціонування повітря, які можуть перегрітися і збільшити ризик виникнення пожежі.

Друге відкликання охоплює 740 000 автомобілів США 2007-2011 років із клапанним нагрівачем, який може заржавіти і призвести до пожежі в окремих випадках. Сюди входять деякі автівки серії 128i, 3-ї серії, 5-ї серії та автомобілі X3, X5 і Z4.

Представник BMW Майкл Ребсток заявив, що два відкликання накладаються й охоплюють близько 1 мільйона транспортних засобів, майже всі у Сполучених Штатах та близько 15 тисяч у Канаді. Він сказав, що відкликання може бути розширене.

Із зареєстрованих випадків, пов'язаних з даними проблемами, у трьох справах йдеться про людські травми.

Дилери замінять несправні деталі, якщо буде така необхідність.

 

Помер автор хіта «Everlasting Love» Роберт Найт

Title  

У США на 73-му році життя помер легендарний американський співак Роберт Найт.

Про це повідомляє видання Daily Mail з посиланням на джерела в близьких колах артиста.

Точна причина смерті наразі з'ясовується.

Роберт Найт народився у Франкліні 1945 року. Вивчав хімію в університеті штату Теннессі.

Співав у кількох групах, згодом розпочав сольну кар'єру.

Музикант прославився після виходу пісні «Everlasting Love», яка посіла 13 місце в щотижневому американському хіт-параді Billboard Hot 100.

1973 року виконавець з піснею Love on a Mountain Toр потрапив до чільної десятки у Великій Британії.

Крім того, Найт написав пісні «Isn't It Lonely Together» і «Blessed Are The Lo­ne­ly», що також увійшли до списків хіт-параду ста найбільш популярних пісень у США.

Протягом наступних десятиріч Найт займався хімічними дослідженнями.

Трамп перебуває у турне країнами Азійсько-Тихоокеанського регіону

Законодавці Іллінойсу призначили Генерального інспектора штату

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers