rss
04/29/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Чоловіча сторінка \ Як змусити себе тренуватися у холодну пору року?

Ми склали невеликий список рекомендацій, виконуючи які, вам буде простіше підтримувати фізичну активність протягом усього року, незважаючи на негоду.

Ще трохи - і почнуться холодні зимові дні, та й зараз повітря просякнуте першими морозами. І допоки за вікном холодно, нам буває дуже важко змусити себе тренуватися.

У холодну пору року, коли світловий день - короткий, а на вулиці - холодно, наш розумний організм намагається піти у сплячку. Саме у цей період виникає бажання відмовитися від походу в тренажерний зал, басейн або від прогулянок на повітрі. Але медики не рекомендують робити перерву в тренуваннях, оскільки саме фізична активність допомагає побороти сезонні перепади настрою, а також захистити організм від простудних захворювань і зміцнити імунітет.

Почніть з найпростіших вправ. Якщо на вулиці - похмуро, сльота, і у вас не вистачає сили волі змусити себе вийти з дому, займіться спортом саме там. Добре провітріть приміщення і почніть із простих фізичних вправ. Важливо зробити перший крок. До того ж, вдома можна займатися під улюблену музику і в будь-який зручний час.

Існує безліч цікавих комплексів вправ, які не обов'язково виконувати в тренажерному залі. Навіть розминка протягом 10-15 хвилин буде корисною для вашого здоров'я. Вона сприятиме зміцненню організму і поліпшуватиме настрій.

Більше енергії. Але однієї зарядки в місяць, яка була виконана «для галочки», звичайно ж, недостатньо.

Головне - це регулярність тренувань. Намагайтеся, мінімум, тричі на тиждень робити фізичні вправи і поступово збільшувати навантаження. Це дасть можливість відчувати себе енергійними і бадьорими, а також полегшить ранні підйоми, коли за вікном - темно і холодно.

Користь від помірних, але регулярних фізичних вправ полягає у тому, що збільшується імунний захист усього організму від серйозних простудних захворювань. Численні дослідження показали, що помірні фізичні навантаження зміцнюють імунну систему, а також знижують ризик підхопити вірус на роботі або в громадському місці.

Слідкуйте за вагою. У холодні і похмурі дні завжди підвищується апетит, а це може привести до зайвих кілограмів. Фізичні вправи допоможуть слідкувати за вагою і тримати себе у формі. При цьому не забувайте вживати достатню кількість води - це важливо для підтримання водного балансу в організмі не тільки у спекотні дні, але і в холодну пору.

Якщо у вас - застуда. Застудою хворіють найчастіше в холодну пору року. Однак, якщо ви захворіли, але ваші симптоми - несерйозні, і ви почуваєте себе задовільно, то можна продовжувати тренування. Тільки необхідно знизити їхню інтенсивність. Однак, необхідно пам'ятати, що не можна займатися спортом, якщо температура підвищується більше, ніж до 37,3єC. Тренування під час сильної застуди можуть привести до різних ускладнень.

Займайтеся тим, що вам подобається. Таємниця успішної і тривалої фізичної активності полягає у тому, щоб займатися тим, що приносить задоволення. Взимку можна спробувати щось нове і незвичайне, наприклад: сноуборд, лижі, йогу для чоловіків, сквош, боулінг, ковзани, бойові види спорту або освоїти нові стилі плавання (які ви зможете вдосконалювати у літню пору).

Якщо ви любите біг, не дозволяйте холодній погоді зіпсувати ваші плани. Головне - тепло і комфортно одягнутися, не забуваючи про головний убір. Перед тренуванням обов'язково зробіть 10-хвилинну розминку, щоб посилити кровообіг.

 

Джерело: «Men's Life»

 

Найкорисніші фітнес-трекери

Чим відрізняється чоловічий джемпер від пуловера

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers