rss
04/30/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ В аеропорту «Київ» тітушки побили журналістів, які знімали сюжет про Медведчука

В аеропорту «Київ» тітушки побили журналістів, які знімали сюжет про Медведчука

Ввечері у вівторок, 7 листопада, в аеропорту «Київ» невідомі в масках напали на журналістів, які знімали приліт лідера руху «Український вибір» Віктора Медведчука з Росії.

Про це повідомив журналіст Михайло Ткач на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

«Щойно біля VIP-терміналу аеропорту «Київ» люди, які постійно охороняють прильоти і вильоти Віктора Медведчука, люди в масках і балаклавах перешкоджали нашій законній журналістській діяльності. Били ліктями, штовхали, робили підніжки, в оператора двічі вибили камеру з рук», - пише журналіст.

Він додав, що невідомі заблокували авто знімальної групи «Схеми», аби журналісти не змогли зняти приліт літака лідера руху «Український вибір» Віктора Медведчука з Росії.

 

Експерти прогнозують зменшення обсягів аграрного виробництва цьогоріч на 2,6%

За розрахунками науковців Інституту аграрної економіки обсяги валової продукції сільського господарства у 2017 році зменшаться на 2,6% проти показників 2016 року і становитимуть 247,9 млрд грн.

Про це поінформував директор Національного наукового центру « Інститут аграрної економіки» Юрій Лупенко.

«Валова продукція рослинництва прогнозується на рівні 178,7 млрд грн. - на 3,4% менше, ніж торік. В той же час очікується збільшення обсягів виробництва пшениці, жита, гречки, гороху, рису, ріпаку та картоплі», - поінформував Лупенко.

За прогнозами науковців Інституту аграрної економіки, валова продукція тваринництва очікується на рівні 69,2 млрд грн., що на 0,6% менше від показників 2016 року.

Дещо збільшиться виробництво м'яса великої рогатої худоби, птиці та яєць. При цьому очікується зменшення виробництва м'яса - продукції вирощування худоби і птиці, а також молока та вовни, - зауважив Юрій Лупенко.

 

У НАБУ назвали причини обшуку в Омеляна

Національне антикорупційне бюро України проводило обшуки у міністра інфраструктури Володимира Омеляна в рамках розслідування у кримінальному провадженні за фактом можливого незаконного збагачення.

Про це НАБУ повідомило на своїй сторінці у Facebook.

«3 листопада детективи НАБУ проводили слідчі дії в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні, зареєстрованому у травні 2017 року за фактом можливого незаконного збагачення та можливого декларування недостовірних даних одним із членів Кабінету міністрів України», - йдеться у роз'ясненні.

У НАБУ зазначають, що «про підозру у даному кримінальному провадженні наразі нікому не повідомлялося. Досудове розслідування триває».

Як повідомлялося, раніше деякі ЗМІ оприлюднили інформацію про проведення обшуків у міністра інфраструктури Омеляна.

 

Рада оголосила українському кіно ПДВ-канікули

Верховна Рада до 1 січня 2023 року звільнила від оподаткування податком на додану вартість виробництво українських фільмів.

За ухвалення в цілому законопроекту «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо державної підтримки кінематографії в Україні» № 3238-д проголосували 228 депутатів при мінімально необхідних 226, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Так, до 1 січня 2023 року звільняються від оподаткування податком на додану вартість операції з постачання національних фільмів, визначених Законом України «Про кінематографію», виробниками, демонстраторами та розповсюджувачами національних фільмів, а також постачання робіт та послуг з дублювання, озвучення державною мовою іноземних фільмів на території України, постачання робіт та послуг із збереження, відновлення та реставрації національної кінематографічної спадщини.

При розгляді поправок до цього законопроекту прозвучала ініціатива поставити на підтвердження поправки, які були враховані комітетом, що стосувалися не розповсюдження звільнення від ПДВ іноземних фільмів, дубльованих, озвучених державною мовою на території України. Ця ініціатива не була підтримана і, відповідно, залишилась редакція першого читання, де звільнення від оподаткування поширюється на іноземні фільми, дубльовані, озвучені державною мовою на території України.

Крім того, депутати також прийняли в цілому пов'язаний з попереднім законопроект № 3239-д «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо державної підтримки кінематографії в Україні». За його прийняття проголосували також 228 депутатів.

Разом із тим, депутати скерували на повторне друге читання законопроект № 3240 «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо державної підтримки кінематографії в Україні».

 

Урядовий квартал охороняють 2 тисячі нацгвардійців

Поліція посилила безпеку у середмісті столиці, правопорядок в урядовому кварталі забезпечують 2 тисячі правоохоронців.

Про це повідомляє поліція Києва у Facebook.

«У зв'язку із запланованими масовими заходами громадян в урядовому кварталі за порядком стежитимуть 2000 поліцейських і військовослужбовців Національної гвардії України. Залежно від оперативної ситуації, кількість правоохоронців може змінюватися», - йдеться у повідомленні.

Поліція закликає учасників масових заходів дотримуватися вимог чинного законодавства, не порушувати громадський порядок та сприяти поліцейським у забезпеченні правопорядку та безпеки.

У поліції зазначили, що правоохоронці у межах своєї компетенції та законних повноважень миттєво реагуватимуть на будь-які прояви порушень законодавства.

Нагадаємо, під Верховною Радою зі 17 жовтня триває акція протесту, учасники якої, зокрема, вимагають ухвалення законопроектів про зняття депутатської недоторканності, про Антикорупційний суд, про зміну виборчого законодавства та про імпічмент президента.

 

Посол України в Македонії вручила копії вірчих грамот

Новопризначений посол України в Республіці Македонія Наталія Задорожнюк вручила копії вірчих грамот міністру закордонних справ країни Ніколі Дімітрову.

Про це повідомило у Twitter Посольство України у Македонії.

«Посол України в Республіці Македонія Н. Задорожнюк вручила копії вірчих грамот міністрові закордонних справ Республіки Македонія Н. Дімітрову», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко 6 вересня призначив Наталію Задорожнюк Надзвичайним і Повноважним послом України в Республіці Македонія.

До цього Задорожнюк обіймала посаду посла з особливих доручень у Міністерстві закордонних справ України.

До грудня 2016 року українським послом у Македонії був Юрій Гончарук.

 

Саакашвілі отримав офіційну довідку про легальність перебування в Україні

Екс-президент Грузії, колишній голова Одеської ОДА Міхеіл Саакашвілі отримав документ, який підтверджує його легальне перебування на території України.

Про це Саакашвілі повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Сьогодні нарешті отримав від міграційної служби документ, який засвідчує, що я перебуваю на території України легально. Звичайно, я цим не задовольняюся, а намагаюся через суд відновити моє громадянство», - написав він.

Нагадаємо, 26 липня президент України позбавив Саакашвілі українського громадянства. За даними Адміністрації президента, причина такого рішення - надання Саакашвілі недостовірної інформації під час оформлення заяви на громадянство.

Пізніше Державна міграційна служба відмовила Саакашвілі в оформленні документів для вирішення питання про визнання біженцем.

Саакашвілі оскаржив відмову в суді.

 

Синові Авакова одягнули електронний браслет

Підозрюваному у «справі наплічників» Олександрові Авакову, синові міністра внутрішніх справ, одягнули електронний браслет.

Про це у Фейсбуці повідомив сам фігурант «справи наплічників».

Раніше директор НАБУ Артем Ситник заявляв, що для підозрюваних у «справі наплічників» немає браслетів, щоб забезпечити їм запобіжний захід без необхідності утримування під вартою.

Нагадаємо, 31 жовтня НАБУ затримало сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова - Олександра, екс-заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря та керівника ІТ-компанії «Turboseo» Володимира Литвина в рамках розслідування справи про розтрату 14 млн грн. під час закупівлі наплічників для Нацгвардії.

Солом'янський райсуд Києва обрав для всіх трьох підозрюваних запобіжні заходи у вигляді особистого зобов'язання.

Згодом САП оскаржила відмову арештувати Авакова та Чеботаря.

 

В Одесі помер відомий кінорежисер Костроменко

В Одесі на 84 році пішов з життя Вадим Костроменко, відомий український режисер-постановник, оператор, сценарист, письменник, Заслужений діяч мистецтв України, директор єдиного в Україні Музею кіно.

Про це повідомляє у Фейсбуці Одеське відділення Національної спілки кінематографістів України.

«Пішов з життя Вадим Васильович Костроменко. Один із найстаріших і найбільших майстрів вітчизняного кіномистецтва, він 60 років тому приїхав в Одесу по закінченні ВДІКу - і з того літнього дня все його життя було пов'язане з Одесою і з нашої кіностудією. Почавши як оператор, він продовжив творити кіно як режисер-постановник, і чимало створених ним фільмів стали справжньою класикою українського кіно та телебачення», - зазначається в публікації.

Протягом багатьох років Костроменко керував Музеєм кіно при Одеському відділенні Національної спілки кінематографістів України, незмінно цікавими були його телевізійні розповіді про нашу кіноісторію.

Неодноразово Вадима Васильовича обирали головою Одеського відділення НСКУ, протягом тривалого періоду він був членом правління та секретарем Національної спілки кінематографістів України.

Останнім часом В. Костроменко боровся з важкою хворобою, але все одно він залишався вірним собі і тій справі, яка десятки років тому була справою його життя, продовжуючи і музейну діяльність, і наставництво, і роботу над новою книгою, і зйомки у фільмах...

Прощалися з Вадимом Васильовичем Костроменком у п'ятницю, 3 листопада, на Одеській кіностудії.

На лінії фронту: бойовики стріляють на всіх напрямках

Зведення з лінії фронту: ЗСУ почали відповідати ворогу прицільним вогнем

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers