rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ Теніс

ТЕНІС

Марта Костюк стала чемпіонкою ITF Junior Masters 2017 року

Українка Марта Костюк завершила сезон перемогою на Підсумковому юніорському «Мастерсі» Міжнародної федерації тенісу (ITF) у віковій категорії до 18 років, який завершився в Ченду (Китай).

У фіналі Марта Костюк не залишила шансів Кайї Ювань зі Словенії - 6:4, 6:3, повідомляє офіційний сайт Федерації тенісу України.

По ходу турніру в Китаї, на якому 15-річна киянка, яка є наймолодшою учасницею цього року, провела п'ять матчів, не програвши жодного сету своїм суперницям.

Шлях Марти Костюк до перемоги:

Груповий етап:

Сінь Юй Ван (Китай) - 6:1, 6:0

Марія Каміла Осоріо Серрано (Колумбія) - 6:4, 6:4

Кайя Ювань (Словенія) - 6:2, 7:6 (7:1)

Півфінал:

Марія Лурдес Карле (Аргентина) - 6:3, 7:5

Фінал: Кайя Ювань (Словенія) - 6:4, 6:3

Нагадаємо, що цього року за час виступів на юніорському рівні Марта Костюк виграла одиночний титул на Australian Open-2017, завоювала срібну медаль на чемпіонаті Європи-2017 в одиночному розряді і золоту - у парному, а також стала переможницею USA Open-2017 у парі.

ФЕХТУВАННЯ

Троє українських шпажистів виграли медалі на етапі КС-17/18 у Берні

У Берні (Швейцарія) завершився індивідуальний турнір першого етапу Кубка світу з фехтування на шпагах серед чоловіків сезону-17/18.

Українські шпажисти Богдан Нікішин, Володимир Станкевич та Ігор Рейзлін завоювали медалі на в індивідуальній першості на першому етапі Кубка світу сезону-17/18 у швейцарському Берні, повідомляє nffu.org.ua.

Нікішин та Рейзлін одразу почали боротьбу за нагороди в 1/32 фіналу - Богдан завдяки сьомій позиції у світовому рейтингу, а Ігор успішно подолав груповий раунд, завершивши його лише з однією поразкою. Володимиру ж довелося попрацювати: у відбірковому турі українець спочатку виграв у господаря доріжок Чарльза-Еріка Освальда з перевагою в один укол - 15:14, після чого змагався з представником Малі Келетігу Юленом Діабате, закінчивши бій з рахунком 15:7, а у фіналі кваліфікації виявився сильнішим від француза Поля Аллегре - 15:12.

В 1/32 турнірної таблиці лідер збірної України Нікішин виграв у Алекса Фава з Франції з рахунком 12:10, далі вибив з боротьби італійського шпажиста Лоренцо Буцці - 15:10, на стадії 1/8 фіналу не зазнав труднощів зі швейцарцем Максом Хайнцером - 15:9 і в поєдинку за вихід у півфінал взяв гору над росіянином Сергієм Бідою - 9:7.

Рейзлін, своєю чергою, записав до активу перемоги над шведом Лінусом Ісласом Флігаре (15:10), ізраїльтянином Григорієм Бескіним (12:9) і китайцем Янг Донг Сюе (6:3), а в 1/4 турнірної таблиці відібрав путівку в півфінал турніру в японця Кейсуке Сакамото, обігравши суперника з рахунком 14:10.

Щодо Станкевича, то в 1/32 фіналу наш шпажист переміг дев'ятий номер посіву Сатору Уйама з Японії (14:8), потім з мінімальною перевагою виграв у південнокорейського фехтувальника Чон Гвана (9:8), а в 1/8 турнірної таблиці шокував одного з лідерів збірної Італії Енріко Гароццо, дотиснувши суперника на пріоритеті з рахунком 14:13. Четвертий бій Станкевича в турі прямого вибування також пройшов не без проблем - українець знову завершив поєдинок на свою користь, вигравши його одним уколом в угорця Андраша Петерді з рахунком 15:14.

Таким чином, у півфіналі Кубка світу виявилося одразу три представники від України. Далі між собою зустрілися Станкевич та олімпійський чемпіон Ріо-2016 Пак Сан Йон, а також Рейзлін і Нікішин. У першому поєдинку сильнішим був корейський шпажист, який обіграв Володимира з рахунком 15:11, в українському дербі переміг Богдан - 8:6.

У фінальному протистоянні змагань поєдинок Богдан Нікішин - Пак Сан Йон спочатку проходив на рівних, проте вже в другій трихвилинці чемпіон Олімпійських ігор 2016 року зумів перелаштуватися і здобув перемогу над українцем - 15:8.

Зазначимо, що для Нікішина це «срібло» стало другим у кар'єрі на етапах Кубка світу в особистій першості. На рахунку українця також є три золоті медалі та дві «бронзи».

Рейзлін у Берні здобув свою третю бронзову нагороду Кубка світу, а 22-річний Станкевич на цьому турнірі вперше піднявся на п'єдестал пошани в індивідуальній першості серед дорослих.

БОКС

Українці здобули п'ять медалей на молодіжному Євро-2017 у Туреччині

Молодіжна збірна України посіла друге загальнокомандне місце серед 34 країн-учасниць чемпіонату Європи-2017 з боксу серед молоді, що завершився у турецькому місті Анталія.

За підсумками поєдинків, в активі «синьо-жовтої» команди п'ять нагород, повідомляє прес-служба Мінмолодьспорту.

Титул чемпіона Європи у ваговій категорії 52 кг здобув Максим Галиничев. Крім того, срібними призерами в нашій команді стали Тарас Бондарчук (60 кг) та Євген Павловський (81 кг), бронзовими - Іван Папакін (75 кг) та Аркадій Карцан (91 кг).

 

Денис Берінчик уперше в кар'єрі проведе титульний бій у професійному боксі

Срібний призер Олімпіади-2012 з боксу Денис Берінчик проведе бій за титул інтернаціонального чемпіона з професійного боксу за версією WBO в легкій вазі.

Суперником українського боксера на профі-рингу стане іспанець колумбійського походження Ігнасіо Мендоса, повідомляє Boxing News.

Поєдинок Берінчик (7-0-0, 4 КО) - Мендоса (42-12-3, 26 КО) відбудеться 16 грудня в Києві.

Мендоса відомий українським шанувальникам боксу боями проти Віктора Постола (29-1, 12 КО) і Володимира Кравця (26-1, 15 КО). Перший поєдинок Мендоса програв за рішенням суддів, а другий виграв нокаутом у першому раунді.

Нагадаємо, що у вересні в Києві Денис Берінчик переміг технічним нокаутом іспанця Ісмаеля Гарсію (8-2, 3 КО). Український боксер мав велику перевагу, завдав супернику багато важких ударів, і рефері зупинив бій у шостому раунді.

КУЛЬОВА СТРІЛЬБА

Павло Коростильов виграв «срібло» на фіналі КС-2017

У Делі (Індія) відбувся фінал Кубка світу 2017 року з кульової та стендової стрільби.

У третій день підсумкових змагань року на п'єдестал піднялися львів'янин Павло Коростильов і його колега по збірній України Олег Омельчук, повідомляє Укрінформ.

У стрільбі з пневматичного пістолета з 10 метрів Коростильов у четвер повторив юніорський рекорд світу (241,1 очка) і завоював «срібло», а Омельчук, замкнувши призову трійку, виграв бронзову медаль.

Переміг у цій вправі японець Томоюкі Мацуда, який випередив Коростильова на 0,7 очка, встановивши новий світовий рекорд (241,8).

ПАРАШУТНИЙ СПОРТ

14 українців у США долучилися до встановлення світового рекорду

  Title
  Фото NY Daily News

У американському місті Елой (штат Аризона) встановлено новий рекорд світу з парашутного спорту у класі «Великі формації з перебудовою».

219 спортсменів-парашутистів побудували у вільному падінні задану фігуру та перебудували її у наступну.

Стрибок виконувався з висоти 5500 метрів з десяти літаків. На борту літаків кожен спортсмен був забезпечений киснем, повідомляє прес-служба Міністерства молоді та спорту України.

У встановленні рекорду світу взяли участь 14 українських парашутистів. Додамо, що рекордні спроби продовжуються.

ЛЕГКА АТЛЕТИКА

76-річний київський учений Дмитро Лебедєв виграв Чиказький марафон-2017

Дмитро Лебедєв став переможцем Чиказького міжнародного марафону-2017 року у віковій групі 75-79 років, на годину випередивши свого найближчого суперника.

Title  

«Через кожних п'ять кілометрів були встановлені столи з водою, енергетичними напоями, бананами, апельсинами та іншими фруктами. Волонтери розливали напої і воду в склянки. Я на ходу пив лише воду.

Америка - країна технічно просунута. Не дивно, що там було випущено додаток для смартфонів, за допомогою якого в реальному режимі часу можна відстежувати результати учасників і місцерозташування на трасі. Мій син Олег встановив на свій телефон такий додаток, тому раніше від мене дізнався, з яким часом я фінішував - 3 години 31 хвилина і 7 секунд. Це на цілу годину швидше, ніж у німецького марафонця, який посів у моїй віковій категорії друге місце», - цитує Дмитра Лебедєва fakty.ua.

76-річний український марафонець став найкращим серед 13 учасників забігу, а всього у Чиказькому міжнародному марафоні цього року брали участь 45 тисяч осіб (до речі, ці змагання входять до переліку шести найпрестижніших у світі).

«Зрозуміло, що всі одночасно стартувати не могли - була б тиснява. Тому марафонців розділили на групи. Та, в яку включили мене, стартувала о 07:30. Перед початком забігу я зняв зі себе куртку і жбурнув її на купу одягу, яку скинули з себе інші спортсмени. Знав, що назавжди прощаюсь з курткою: на цьому марафоні існує традиція - речі, які зняли зі себе учасники перед стартом, відвозять на пункт дезінфекції, а потім передають бідним», - розповів Дмитро Васильович.

ФУТБОЛ

Ніколай Костов - найкращий футбольний тренер 14 туру чемпіонату України

Всеукраїнське об'єднання тренерів з футболу визнало наставника кам'янської «Сталі» найкращим тренером 14-го туру української Прем'єр-ліги.

Незважаючи на очевидну перевагу в класі, донецький футбольний клуб «Шахтар» не втримав переможний рахунок та втратив очки у матчі зі «Сталлю». Для кам'янської команди нічия 1:1 з чемпіоном країни рівнозначна перемозі. Про це повідомляє офіційний сайт об'єднання.

«Із п'яти останніх матчів програно лише один, у гостях «Сталь» не знає поразок в основний час уже місяць, команда вже п'ять турів не пропускає більше, ніж один м'яч за гру. Кажуть, нічия - це ескіз майбутніх успіхів. Якщо так, то у гравців кам'янської команди є майбутнє у футболі», - йдеться в повідомленні.

Ніколай Костов переміг у номінації «Тренер туру» зі середнім балом 4.4:

номінальний результат команди - 5,

труднощі у вишикуванні та керуванні підопічними - 4,

майстерність у роботі з кадрами - 4,

тренерська майстерність - 5,

накопичувальний критерій - 4.

 

ФІФА може збільшити кількість учасників клубного чемпіонату світу

Міжнародна федерація футбольних асоціацій (ФІФА) найближчим часом має намір розглянути питання переформатування клубного чемпіонату світу.

У плани керівництва організації, зокрема, входить збільшення кількості учасників клубного чемпіонату світу (КЧМ) до 24-х, а також проведення турніру в літні місяці, користуючись паузою в більшості чемпіонатів, повідомляє Sport Arena.

Оновлений турнір може проводитися за формулою, що включає в себе груповий турнір з розподілом команд на вісім груп по три в кожній. При цьому, терміни проведення КЧМ в такому випадку складуть близько 18 днів.

Детальний формат проведення КЧМ буде представлений у березні 2018 року. Якщо конгрес ФІФА підтримує такі зміни, то новий турнір стартуватиме у червні 2021 року.

Проте, така ініціатива не всім до сподоби. Зокрема, член Ради ФІФА Рейнхальд Гріндель, який за сумісництвом є босом Німецького футбольного союзу, розкритикував ідею збільшення кількості учасників КЧМ і перенесення термінів проведення турніру на літо. На його думку, теперішній футбольний календар і так занадто переобтяжений матчами, що не дає футболістам часу на відпочинок.

Нагадаємо, що за нинішнім форматом, КЧМ переможець Ліги чемпіонів УЄФА (Європа) і тріумфатор Кубка Лібертадорес (Південна Америка) вступають у розіграш турніру з півфінальної стадії й обмежуються на ньому лише двома матчами (півфінал + фінал, або ж півфінал + матч за 3-є місце).

Українці завоювали «срібло» і дві «бронзи» ЧС-2017 серед кадетів

Юлія Ткач: «Коли мене нафарбували-налакували, побачила себе з іншого боку – ніжною і жіночною»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers