rss
04/28/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Шторм знеструмив більше, ніж півмільйона будівель

Шторм знеструмив більше, ніж півмільйона будівель

Шторм, який налетів на північне узбережжя США у неділю, 29 жовтня, знеструмив майже 600 тисяч будинків і приміщень, вони залишилися без світла, передає NBC.

Метеоролог національної метеорологічної служби США Джо Деллікарпіні повідомив про багато повалених дерев та затоплених доріг через повінь.

У понеділок до 4:30 ранку за місцевим часом комунальні підприємства повідомили, що, принаймні, 591 тисяча осель були відрізані від електропостачання.

У неділю шторм уже спричинив проблеми з електрикою в штатах Пенсільванія, Нью-Джерсі та Нью-Йорк.

 

Пасажирський літак Американських авіаліній здійснив екстрену посадку через тріснуте лобове скло

Пасажирський літак Американських авіаліній, який летів рейсом Мілан - Маямі, здійснив екстрену посадку в Канаді після того, коли лобове скло літака вкрилося тріщинами на висоті 10 кілометрів, пише «Голос Америки».

Це друга за вихідні надзвичайна ситуація у повітрі. У суботу літак, який перевозив баскетбольну команду з Оклахома-Сіті, вимушено приземлився. За офіційною версією - після зіткнення з птахом. В обох випадках ніхто з не постраждав.

 

У США стартували стратегічні ядерні навчання

30 жовтня США розпочинають навчання стратегічних ядерних сил Global Thunder. Про це повідомляється в прес-релізі Стратегічного командування США (STRATCOM).

 «Згідно з умовами договору СНО-3, США і Росія зобов'язані повідомляти одне одному про великі ядерні навчання, тому Росія була повідомлена про ці навчання заздалегідь», - сказав представник STRATCOM Магуїр.

Він додав, що в рамках навчань відпрацьовуватимуться можливості космічних сил, систем спостереження і розвідки, систем глобального удару і засобів протиракетної оборони, а також кіберможливості.

Магуїр підкреслив, що такі тренування проводяться щороку.

 

У Західній Вірджинії колишні гірські шахти планують перетворити на ферми

У гірському регіоні на сході США, в штаті Західна Вірджинія, намагаються перетворити землі з-під колишніх шахт на продуктивні та прибуткові сільські та лісові господарства. Таким чином соціальні підприємства хочуть працевлаштувати людей, що залишилися без роботи внаслідок скорочень, пише видання YES! Magazine.

Коли одну з таких організацій Refresh Appalachia започаткували в 2015 році, Західна Вірджинія мала найнижчий відсоток працевлаштованих у країні. Соціальні підприємці сподіваються, що фермерська модель може створити робочі місця, які дозволять працьовитим людям залишатись і жити в цьому економічно депресивному регіоні, де кожна четверта дитина живе в бідності, повідомляє видання.

Підприємства знищують чагарники, які свого часу сильно засіялися на тепер уже колишніх шахтних майданчиках, і садять на землі ягоди, фруктові дерева та горіхи. Окремі організації також надають людям професійну підготовку, йдеться в статті.

Неприбуткова організація Coalfield пропонує малозабезпеченим місцевим мешканцям контракт на 2-2,5 року, щоб за цей час вони могли пройти курс навчання з питань сталого будівництва, сонячних технологій та ремісничого підприємництва. Стажисти також отримують стипендії в коледжах і опановують життєві вміння в наставників, перш ніж Coalfield допоможе їм знайти роботу. З 2012 року організація Coalfield Development збільшила доходи для малозабезпечених людей на суму понад 3,1 мільйона доларів, інформує YES! Magazine.

У цьому гірському регіоні, де важко знайти великі площі пасовищ та сільськогосподарських земель, важливим залишається визначити, як використовувати більше, ніж 2 мільйони акрів землі, на яких раніше були шахти, а зараз нічого не виробляється. Вирішення цієї проблеми може розблокувати цілу нову галузь, підкреслює видання.

Чи не найбільшим питанням, що залишається без відповіді, є те, чи зможуть соціальні підприємці заробляти на життя з допомогою сільського господарства в довготерміновій перспективі, підсумовує YES! Magazine.

 

Куба звинуватила США в «політичних маніпуляціях»

Офіційна Гавана переконана, що заяви Вашингтона про «акустичні» атаки на американських дипломатів спрямовані на підрив двосторонніх відносин. Про це повідомляє DW.

Заяви США, що низка американських дипломатів у Гавані, ймовірно, зазнали «акустичних» атак, є «політичною маніпуляцією» і спрямовані на підрив двосторонніх відносин. Впевненість у цьому висловив глава кубинського МЗС Бруно Родрігес Паррілья.

Міністр висловив думку, що «неприпустимо й аморально» екстраполювати «будь-які політичні розбіжності» між двома державами на громадян цих країн.

За словами Бруно Родрігеса, США вирішили вжити заходів «політичного характеру», проте дані кроки насамперед «завдадуть шкоди кубинському народові».

 

Держдеп ліквідував офіс Координатора санкційної політики США

Державний департамент ліквідував офіс, який наглядав за санкційною політикою Сполучених Штатів. Про це повідомило видання Foreign Policy з посиланням на джерела в Конгресі і колишніх дипломатів.

У повідомленні зазначається, що державний секретар Рекс Тіллерсон у рамках переорганізації відомства ліквідував офіс координатора з питань санкційної політики. Відділ очолював високопоставлений дипломат, працюючи, щонайменше, з п'ятьма колегами.

Тепер за роботу, пов'язану зі санкціями як у Держдепі, так і в інших урядових установах, відповідатиме лише один чиновник середньої ланки - заступник директора офісу Політичного планування Девід Тесслер.

Як повідомляє видання, офіс Координатора санкційної політики вирішили ліквідувати після того, коли він не встиг до 1 жовтня застосувати нові заходи проти Російської Федерації, схвалені Конгресом у серпні.

«Цей крок поглибив занепокоєння як демократичних, так і республіканських законодавців у тому, що Білий дім Трампа неправильно керує Державним департаментом і підриває роль дипломатії США», - зазначає видання.

За словами колишнього співробітника в офісі санкційної політики в адміністрації Обами Едварда Фішмана, можна втілювати стільки санкцій, скільки хочете, але якщо немає дипломатів у різних країнах світу, які щодня працюють над тим, щоб заручитися підтримкою союзників, ті санкції не будуть ефективними.

Держдепартамент у четвер передав Конгресу список осіб і компаній з розвідувального та оборонного секторів Росії, які підлягають санкціям США.

Цей новий санкційний список мав бути оприлюдненим до 1 жовтня, проте адміністрація Трампа не встигла це зробити, незважаючи на різку критику з боку американських законодавців і заклики опублікувати список якнайшвидше.

 

Один з перших виконавців рок-н-ролу помер

У Новому Орлеані у віці 89 років помер один з перших виконавців рок-н-ролу Фетс Доміно, передає TMZ.

Як пише видання, про смерть музиканта повідомила його донька. За її словами, він помер у колі родини і друзів.

 

У сенаті США підтримали продовження закону про стеження за кордоном

Комітет з розвідки сенату конгресу США у вівторок проголосував за продовження ключового, широко використовуваного закону про стеження за кордоном, термін дії якого закінчується наприкінці року. Про це повідомляє The Washington Post.

За законопроект проголосували 12 членів комітету, троє виступили проти. Тепер документ повинен розглянути сенат.

Як повідомляється, законопроект має двопартійну підтримку. Він дозволяє розвідувальним службам США збирати інформацію про іноземців за кордоном. Законопроектом пропонується продовжити дію Акту про негласне стеження з метою зовнішньої розвідки до кінця 2025 року.

Він включає поправку сенатора Тома Коттона, якою пропонується збільшити термін ув'язнення за витік секретної інформації до 10 років.

«На сьогодні покарання становить лише один рік у в'язниці», - сказав Т. Коттон.

Чикаго за тиждень

Манафорту висунуто звинувачення за 12 пунктами

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers