rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ ШАХИ Ганна Музичук виграла «золото» чемпіонату Європи-2017 зі швидких шахів

ШАХИ

Ганна Музичук виграла «золото» чемпіонату Європи-2017 зі швидких шахів

Одна з найвідоміших шахісток планети, мешканка Стрия Ганна Музичук виграла золоту медаль чемпіонату Європи 2017 року зі швидких шахів, що завершився у Монте-Карло (Монако).

За нагороди жіночого Євро-2017 з рапіду боролася 91 шахістка Старого Світу, які визначали переможця та призерів за швейцарською системою. Упродовж двох днів (21-го і 22-го жовтня) кожна з учасниць зіграла 11 партій.

Найкращий результат показала випускниця Львівського державного університету фізичної культури Ганна Музичук, яка не програла в жодній з 11-ти партій турніру, всього набравши 9 очок - 7 перемог і 4 нічиїх, повідомляє офіційний сайт ЛДУФК.

У росіянки Катерини Лагно, яка фінішувала другою - 8,5 бала. По 8 очок набрали Олександра Горячкіна (Росія), Полін Гішар (Франція) та Олександра Костенюк (Росія), які посіли друге, третє і четверте місця відповідно.

Окрім Ганни Музичук, у Євро-2017 також брали участь українки Інна Гапоненко (7 очок, 14-е місце), Анастасія Кольба (6 очок, 28-е місце) і Євгенія Долуханова (5,5 очка, 41-е місце).

Зазначимо, що Ганна Музичук - чинна чемпіонка світу зі швидких шахів та чинна чемпіонка світу з бліцу.

Додамо, що 23-го жовтня у Монте-Карло відбувся Чемпіонат Європи-2017 з бліцу. У стартовому протоколі 78 шахісток, серед яких і квартет українок - Ганна Музичук, Інна Гапоненко, Анастасія Кольба та Євгенія Долуханова.

Шлях Ганни Музичук (рейтинг - 2594) до «золота» Євро-2017 з рапіду:

1-й тур. Дійяна Денглер (Боснія і Герцеговина, 2067) - перемога

2-й тур. Ніно Майсурадзе (Франція, 2287) - перемога

3-й тур. Альміра Скріпченко (Франція, 2423) - нічия

4-й тур. Аліна Кашлінская (Росія, 2385) - перемога

5-й тур. Марі Себаг (Франція, 2452) - нічия

6-й тур. Моніка Сочко (Польща, 2390) - нічия

7-й тур. Ольга Гіря (Росія, 2405) - нічия

8-й тур. Татьяна Дорнбуш (Польща, 2302) - перемога

9-й тур. Валентина Гуніна (Росія, 2577) - перемога

10-й тур. Олександра Горячкіна (Росія, 2462) - перемога

11-й тур. Полін Гішар (Франція, 2285) - перемога.

 

ВЕЛОСПОРТ

Тетяна Клімченко завоювала срібну нагороду Євро-2017 у скретчі

У Берліні триває Чемпіонат Європи 2017 року з велоперегонів на треку. Свою другу нагороду здобула збірна України, і вдруге поспіль у столиці Німеччини відзначився представник львівської школи велоспорту.

  Title

Цього разу на п'єдестал пошани зійшла одна з найкращих недавніх випускниць кафедри стрільби та технічних видів спорту Львівського державного університету фізичної культури Тетяна Клімченко, повідомляє ldufk.edu.ua.

Вихованка заслуженого тренера України Ореста Тичка та В'ячеслава Рудька змагалася у скетчі і завоювала срібну нагороду континентального форуму. Тетяна поступилася лише Tріне Шмідт із Данії, обігнавши, своєю чергою, росіянку Євгенію Аугустінас.

Нагорода Клімченко стала другою для збірної України на Євро-2017 у Берліні. У перший день змагань у столиці Німеччини, у четвер, 19-го жовтня, студент четвертого курсу ЛДУФК Роман Гладиш завоював бронзу в чоловічому скретчі.

 

Любов Басова завоювала «бронзу» на Євро-2017 на треку

У Берліні завершився фінал у жіночому кейріні на чемпіонаті Європи з велоспорту, де бронзову медаль завоювала українка Любов Басова з Луганська.

Як повідомляє sport.unian.ua, українка впевнено провела гонку, в якій брали участь шість спортсменок. На фінішній прямій Любов Басова поступилася лише Крістіні Фогель з Німеччини і Сімоне Крупецкайте з Литви.

Ця медаль стала третьою для команди України на Євро-2017.

 

ФЕХТУВАННЯ

Шабліст Василь Шуберт - срібний призер ЧС-2017 серед ветеранів

Доцент кафедри фехтування, боксу та національних одноборств, заслужений тренер України і колишнього СРСР Василь Шуберт завоював срібну медаль Чемпіонату світу з фехтування на шаблях 2017 року серед ветеранів, що у ці дні триває в словенському місті Марібор.

Відомий львівський фахівець виступав у віковій категорії «70+». У груповому раунді Василь Степанович виступив зі стовідсотковим результатом - здобув п'ять перемог у п'яти боях і стартував в турі прямого вибування під третім номером посіву, повідомляє ldufk.edu.ua.

Title  

Як розповів офіційному сайту ЛДУФК заслужений тренер України, президент Федерації фехтування Львівщини, завідувач кафедри фехтування, боксу та національних одноборств, доцент Василь Бусол, в 1/16 фіналу Василь Шуберт впевнено, з перевагою в чотири удари (10:4) виграв у швейцарця Йорга Віллігера, після не мав особливих проблем і в бою з японцем Кохом Ямадою, завершивши поєдинок з рахунком 10:5 на свою користь, а у чвертьфінальній дуелі записав у свій актив звитягу над британцем Пітером Бароном - 10:6.

Останнім суперником Василя Степановича на шляху до бою за «золото» був у півфіналі Фабріціо Філіппі. Поєдинок видався напрочуд напруженим і драматичним - доля путівки у фінал вирішувалася останнім ударом. Його завдав Василь Шуберт, здобувши у такий спосіб звитягу з мінімальною перевагою і рахунком 10:9.

У головній дуелі світового форуму український шабліст зазнав поразки від бронзового призера двох попередніх чемпіонатів світу Александра Анастасова з Македонії, який у підсумку і зійшов на найвищу сходинку медального п'єдесталу. Василь Шуберт став володарем срібної нагороди, а бронзові медалі отримали вище згаданий італієць Фабріціо Філіппі та Річард Коен з Великобританії.

Зазначимо, що для Василя Шуберта це вже третя нагорода світових чемпіонатів серед ветеранів. У минулому він двічі ставав володарем золотої медалі, востаннє у 2014 році в угорському Дебрецені. Додамо, що саме Василь Степанович першим серед вітчизняних мушкетерів-ветеранів підкорив світову вершину.

Принагідно нагадаємо, що Василь Степанович за свою багаторічну тренерську кар'єру підготував цілу низку добре знаних майстрів фехтування на шаблях, серед яких легендарний Сергій Міндіргасов - заслужений майстер спорту СРСР, срібний призер Ігор ХХІV Олімпіади в Сеулі-1988, чемпіон світу-1986 в особистих змаганнях, п'ятиразовий (1986, 1987, 1988, 1989, 1990 рр.) чемпіон світу в командних змаганнях та переможець турніру «Дружба-1984» в командному турнірі.

 

ФУТБОЛ

Луганська «Зоря» на «Арені Львів» обіграла берлінську «Герту» в матчі Ліги Європи

У рамках третього туру групового етапу Ліги Європи УЄФА сезону-17/18 луганська «Зоря» з рахунком 2:1 на полі «Арени Львів» перемогла німецьку «Герту» з Берліна.

На наших очах «Зоря» переписує свою історію і робить це дуже ефектно, пише ua-football.com. Не можна сказати, що все виходило у луганців у матчі з «Гертою», але за рахунок характеру, за рахунок бажання і настрою, вміння боротися, грати і доводити свою спроможність, «біло-чорні» здобувають історичну першу перемогу в єврокубках. Цим успіхом доводячи, що жодної кризи у «біло-чорних» немає.

Гості нав'язали серйозне суперництво господарям зустрічі, були періоди, коли здавалося, що «Герта» перевершує підопічних Вернидуба в класі і індивідуально німці сильніше, але на жилах українська команда догравала кожен складний епізод до кінця - як в обороні, так і в атаці - і заслужено перемогла. А другий тайм взагалі був показовий у «Зорі», дуже приємно спостерігати за діями такої луганської команди. Справжнє свято для всієї України.

  Title

З помітним хвилюванням почали гру господарі, були не дуже серйозними, але вкрай прикрі та неприємні помилки у підопічних Вернидуба, кілька обрізок, неточних передач, ще й Сілас примудрився заробити жовту на 4-й хвилині. «Герта» намагалася взяти м'яч під свій контроль, заволодіти серединою поля, при цьому «біло-блакитні» створили кілька хороших моментів - Ессвайн і Вайзер могли відзначитися, проте, добре зіграв Лунін і пощастило один раз «біло-чорним», м'яч пролетів поруч зі штангою.

«Зоря» відповіла не такими небезпечними пострілами, але все ж Караваєв двічі непогано пробивав, Харатін загострив гру, хоча удар у Ігоря не вийшов, проте, луганці відсунули гру від своїх воріт. У цей період, приблизно з 20-ї хвилини, можна назвати поєдинок «своєрідним перетягуванням каната».

Потім травму отримав Прийма і його замінив Сваток, що позначилося на впевненості в центральній зоні української команди. Знову кілька неприємних моментів створила «Герта», часом на межі фолу відбивалися підопічні Вернидуба. То Сваток жорстко в своєму штрафному майданчику зустрів суперника, то Гречишкін виграв силове єдиноборство із завмиранням серця. Арбітр давав боротися і, не дивлячись на жорсткість, гравці дотримувалися тонких рамок правил.

Іноді було зовсім гаряче в штрафному Луніна, перетягували канат німці, і лише самовіддана гра наших захисників і голкіпера зберігали нулі на табло. Зелке і Вейзер постійно знаходили можливості для загострень і біля воріт «Зорі» створювали найбільше неприємностей обороні, також Майер завдавав небезпечних ударів.

Але потім пролунав перший тривожний дзвінок для «Старої дами». Юрі, немов справжній гренадер, боровся за м'яч у штрафному німців, на короткий час обіграв захисника та пробивав з-під нього ж, м'яч пролетів поруч зі штангою. А потім був гол. Луньов заробив перспективний штрафний у 25-ти метрах від воріт, до м'яча підійшов Сілас і пробив низом дуже потужно, «стінка» підстрибнула, і від рук Ярстена снаряд залетів у сітку.

Другий тайм продовжився атаками «Зорі», точніше, «Герта» намагалася контролювати м'яч і розхитувати оборону українців, а «біло-чорні» проводили швидкісні випади. Артем Гордієнко дещо не дістав м'яч після гарного пасу Луньова, і був ще навіс на дальню штангу від Опанасенка, на який не встиг Юрі. Луньов виграв забіг у Платтенхардта, той українця штовхнув, арбітр знову дав можливість поборотися і ще один перспективний штрафний не призначив.

Добре виглядали підопічні Вернидуба... але несподівано пропустили. Дуже простий і від цього ще більш прикрий м'яч побував у воротах Луніна. Платтенхардт навісив після корнера, а Зельке вистрибнув вище від усіх і головою вколотив м'яч у сітку. Цікаво, що помічник арбітра до розіграшу кутового вже тримав табличку з номером Зельке і його замінили одразу після точного удару.

Миттєво «Зоря» зобов'язана була знову виходити вперед. Караваєв вийшов один на один з голкіпером, але зіграв дуже прямолінійно, або Ярстейн прочитав наміри Олександра. Після удару м'яч від ноги воротаря вилетів за межі поля.

Тільки-но здалося, що гра вирівнялася і налагодилася, небезпечний штрафний удар заробив Юрі. Цього разу його виконував Андрієвський, все у Олександра вийшло добре, але голкіпер впорався і парирував закручений у дальній кут постріл. Ще Гордієнко проривався до воріт, і його зупинили в останню мить. На це гості відповіли кількома комбінаціями, найнебезпечнішою серед них була за участю Ібішевіча, Венад прицільно пробив з меж штрафного у ближній кут, тут уже не здригнувся наш воротар, його диво-сейв врятував «Зорю».

Не забиваєте ви - забивають вам. Цього разу, на щастя, правило спрацювало на нашу користь. Одна з масштабних навал луганців продовжилася вивіреним пасом Караваєва з флангу, м'яч опинився в штрафній у Олександра Сватка, який зробив неймовірне, немов справжній бразильський форвард переправив сферу п'ятою у ворота - 2:1.

Очікувано, кінцівка вийшла напруженою і нервовою, «Герта» тиснула і нагнітала, але «Зоря» трималася, ще й встигла провести кілька небезпечних контратак. Забитих голів більше не було, та й моментів створили суперники в ендшпілі не багато, якщо щось і виникало, то через помилки, але партнери один одного підстраховували. Це дозволило команді Вернидуба довести поєдинок до переможного результату і закріпитися на другому місці в групі. «Естерсунд» і «Атлетик» розійшлися з миром, що нас цілком влаштовує, луганці лише на очко відстають від першого місця, а третій команді не вистачає чотирьох балів до вищого рівня. Цілком комфортно після перемоги відчуває себе «Зоря» і тепер має чудові шанси на вихід із групи.

 

Геннадій Сартинський: «У нас не було мети перемогти будь-якою ціною»

Дуже геройський футбол

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers