rss
05/07/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Це цікаво \ У Google Play з’явилася нова корисна функція

У Google Play з'явилася нова корисна функція

Користувачі Android отримали можливість запускати програми з Google Play без встановлення їх на додаток. Функція під назвою Instant Apps була анонсована ще минулого року, але тепер стала доступна всім користувачам, передає Ukr.Media.

«Це нововведення буде особливо зручним, якщо якесь ПЗ використовується вкрай рідко і користувач не хоче, щоб воно забирало місце на пристрої», - зазначає видання.

Для того, щоб скористатися функцією, необхідно зайти в Google Play і замість «Встановити» вибрати «Спробувати». Після цього потрібно буде одноразово прийняти угоду для конкретного додатка, і функція Instant Apps запуститься. Варто зазначити, що частина функцій у такому режимі може стати недоступною.

На даний момент підтримка Instant Apps є лише у декількох додатків у Google Play. Розробникам потрібен час, щоб адаптувати свої програми.

Джерело: https://ukr.media

 

Twitter більш жорстко боротиметься з образливими повідомленнями

Керівництво сервісу мікроблогів Twitter пообіцяло боротися з розпалюванням ненависті і сексуальними домаганнями в соціальній мережі. Про це стало відомо через кілька днів після того, коли генеральний директор компанії Джек Дорсі заявив, що Twitter вживає недостатньо заходів, щоб захистити своїх користувачів.

У листі компанії глава департаменту безпеки Twitter виклав принципи, які повинні посилити існуючі правила та запровадити кілька нових. Ці заходи спрямовані на те, аби знищити дірки, які дозволяли користувачам публікувати образливі повідомлення.

Зокрема, компанія планує захистити жінок, чиї фото в оголеному вигляді потрапили в Інтернет. Аккаунт, з якого буде розміщений подібний контент, планують негайно блокувати. Крім того, Twitter буде боротися зі «символами ненависті» в твітах та пропагуванням насильства через соцмережу.

 

Компанія Huawei розробила смартфони, обладнані штучним інтелектом

Title  

16 жовтня компанія Huawei показала моделі смартфонів, обладнані першим у світі процесором Kirin 970 зі штучним інтелектом. Довгоочікувані новинки Mate 10 і Mate 10 Pro викликали великий інтерес у споживачів ще задовго до презентації. І поки флагманська серія Huawei Mate 10 надходить у продаж, розповімо докладніше про переваги прогресивних «розумних» телефонів сучасності.

Революційний процесор Kirin 970, розроблений фахівцями Huawei, забезпечує пристроям надчутливість до звичок і потреб користувача. Завдяки цьому функції смартфонів Mate 10 максимально персоналізовані. «Розумний» гаджет запам'ятовує, які програми найчастіше використовуються, та оптимізує роботу під свого власника.

Huawei Mate 10 і Huawei Mate 10 Pro обладнані 4000 мА год. батареєю з фірмовою технологією швидкої зарядки Huawei SuperCharge (сертифікована TUV). Система аналізує дії користувача і правильно розподіляє ресурси для більш тривалого використання заряду. Інноваційна технологія дає змогу зарядити смартфон від 1 до 20% за 10 хвилин і від 1 до 58% за 30 хвилин! У нових флагманів Huawei нова спрощена фірмова оболонка EMUI 8.0 для Android 8.0. Особливість цієї версії - функція «розумного» екрана з можливістю поділу його на два вікна й одночасного запуску двох застосунків.

«Штучний інтелект (ШІ) більше не є віртуальною концепцією, тепер - це частина нашого повсякденного життя. ШІ може допомагати користувачам у роботі, надавати корисні послуги і підвищувати продуктивність смартфонів, - розповідає Річард Ю, генеральний директор Huawei Consumer Business Group. - Серія смартфонів Huawei Mate 10 - це перші смартфони з нейроморфним модулем штучного інтелекту, які відкривають нову еру інтелектуальних смартфонів».

Стильні та зручні

Смартфони відрізняються абсолютно новим дисплеєм Full View. Зокрема, Mate 10 вражає 5,9-дюймовим 16:9 екраном з дуже тонкими рамками і технологією HDR 10 для передавання насичених кольорів. А 6-дюймовий Huawei Mate 10 Pro має широкоформатний 18:9 OLED-дисплей, який теж підтримує режим HDR 10.

Дизайн обох моделей вигідно вирізняється вдалим співвідношенням габаритів дисплея і корпусу. Пристрої мають скляний корпус з витончено вигнутими краями - їх зручно тримати в одній руці. На корпусі є світловідбивальна смуга, що виділяє фотомодуль із двох камер Leica. Сканер відбитків пальців у Mate 10 розташований спереду, а в Mate 10 Pro він розташований на задній панелі.

«Розумна» фотозйомка

Нова Mate-серія також вирізняється своїми подвійними камерами, розробленими у співпраці з Leica. Подвійна основна камера складається з 12-мегапіксельного кольорового + 20-мегапіксельного ч/б сенсорів. У обох моделей - один із найбільш світлосильних об'єктивів з діафрагмою f/1,6, а це означає, що фотографії при слабкому освітленні виходитимуть чудові. Крім того, камери примітні інтелектуальними функціями розмиття фону та цифрового зуму (наближення). Більше того, за допомогою штучного інтелекту камера чітко захоплює об'єкти в русі. Нові технології розпізнавання предметів і сцен у режимі реального часу аналізують умови зйомки і потім автоматично вибирають оптимальні налаштування камери.

Всюди як удома

Завдяки інтелектуальному чипсету нові флагмани мають інноваційний перекладач, який розпізнає до 50 мов, працює в офлайн-режимі та може здійснювати переклад «на льоту». Отож, незнання мови країни тепер не перешкода для подорожей: з таким помічником можна сміливо вирушати в будь-який куточок світу і відчувати себе комфортно.

Ще однією «фішкою» стала можливість підключення смартфонів безпосередньо до монітора, бездротової мишки і клавіатури, використовуючи лише перехідник. Інтерфейс Mate 10 і Mate 10 Pro автоматично адаптується під роздільну здатність і розміри будь-якого монітора чи екрана телевізора, а смартфон можна використовувати як віртуальну клавіатуру і тачпад.

Про компанію

Корпорація Huawei - світовий лідер у галузі інформаційно-комунікаційних технологій, постачальник пристроїв № 3 згідно з даними IDC за 2-й квартал 2017 року. Продукція компанії представлена в понад 170 країнах. Співробітниками з досліджень і розробок Huawei створено понад 70000 продуктів і рішень. Компанія має 16 дослідницьких центрів по всьому світу.

Huawei посіла 49-е місце в рейтингу найдорожчих брендів світу 2017 року за версією BrandZ і 72-е місце в рейтингу найкращих світових брендів (Top 100 Interbrand 2016 Best Global Brands). Також компанія посідає 40-у позицію в рейтингу найдорожчих брендів за 2017 рік за версією Brand Finance. За версією Forbes Huawei посіла 88-е місце в рейтингу 100 найдорожчих брендів світу 2017 року.

Huawei Consumer BG - підрозділ компанії з виробництва споживчої електроніки: смартфони та планшети, роутери та модеми, а також інше обладнання, що поєднує в собі інноваційні технології і стильний дизайн. Компанія - один зі світових лідерів з постачань смартфонів. На українському ринку присутня з 1998 року. Сьогодні більшість операторів як мобільного, так і фіксованого зв'язку України користуються і довіряють якості пристроїв Huawei. За час присутності компанії на ринку мільйони українців стали власниками пристроїв Huawei. Офіційне сервісне обслуговування проводиться з 2007 року і доступне на всій території України (всі обласні та деякі районні центри).

Джерело: https://znaj.ua

 

IOS 11: як виправити три функції, які найбільше дратують

Якщо так сталося, що деякі зі змін в iOS 11 розчаровують вас, тоді, можливо, наступні три виправлення змусять вас почувати себе більш впевнено з оновленими iPhone та iPad.

Знаходимо автоматичне регулювання яскравості

Одна з найбільш неприємних змін в iOS за багато років. Автояскравість є функцією, яка не так уже й часто використовується. Тим більше, що iPhone не завжди коректно виконують цю функцію, передає Ukr.Media.

Тепер налаштування ховається в «Універсальному доступі» - «Адаптація дисплея», там знаходимо пункт «Автояскравість».

Дивна панель додатків в iMessage

Додатки для обміну повідомленнями мають шалену популярність. Саме тому компанія Apple вирішила додати в свій iMessage панель додатків. Повністю вимкнути спливаючу панель, на жаль, неможливо. Для того, щоб приховати панель додатків у всіх листуваннях, достатньо просто натиснути на значок App Store зліва від текстового поля.

Керуємо іконками в Пункті керування

Як переміщати або видаляти додатки на iPhone? Потрібно затиснути іконку програми, а потім перемістити її в будь-яке місце або видалити. Саме таку логіку слід використовувати в Пункті керування iOS 11. З якоїсь причини Apple вирішила ускладнити ситуацію та заборонила додавати або видаляти кнопки в Пункті керування, а також змінювати порядок кнопок. Замість цього потрібно перейти в «Налаштування» - «Пункт керування» - «Налаштувати елементи керування».

Джерело: Ukr.Media

 

Samsung схрестила фрісбі з відеокамерою, і ось що з цього вийшло

Нещодавно Samsung випустила в продаж нову камеру під назвою 360 Round. Новинка здатна знімати у форматі 360-градусного відео і фото. Камера обладнана 17 об'єктивами, один з яких розташований вертикально. Новинка не тільки має незвичний вигляд, вона ще й водостійка і захищена від пилу.

Samsung повідомила, що для камери не потрібна система охолодження, що означає безшумну зйомку порівняно з аналогами. Камера поєднує зображення для створення віртуального середовища за допомогою програмного забезпечення для ПК.

Крім камер, 360 Round отримала 6 мікрофонів, 10 Гб оперативної пам'яті для плавного відображення відео і 40 Гб вбудованої пам'яті. Сама камера важить близько 2 кг.

Новинка надійде в продаж уже незабаром, проте ціну Samsung не вказала.

Джерело: https://znaj.ua

 

Microsoft визнала поразку і відмовилася від подальшого розвитку Windows Phone

4 причини, чому буває нудно на роботі

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers