rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Здоров’я \ Виноград – чудова їжа для серця

Виноград - багате джерело вітамінів А, С, В6 і фолатів (похідних фолієвої кислоти), а також важливих мінералів - калію, кальцію, заліза, фосфору, магнію і селену. Виноград містить флавоноїди, які є потужними антиоксидантами, що зменшують шкоду, завдану вільними радикалами, й уповільнюють процес старіння. Також шкірка винограду багата на ресвератрол, який має протипухлинну, протизапальну та інші корисні властивості.

З якими хворобами бореться

Астма

Завдяки своїй чудовій лікувальній цінності виноград можна застосовувати для лікування астми. Виноград покращує стан дихальних шляхів і легенів загалом.

Недуги серця

Виноград збільшує вміст у крові оксиду азоту, який запобігає утворенню згустків крові, тим самим скорочуючи ймовірність серцевих нападів. Крім того, антиоксиданти, присутні у винограді, запобігають окисленню LDL-холестеролу, який блокує кровоносні судини.

Мігрень

Сік зрілого винограду - хороший засіб для лікування мігрені. Його варто застосовувати рано-вранці, не змішуючи з водою.

Закреп

Виноград - ефективний засіб подолання закрепів. Він вважається проносним продуктом, оскільки містить органічні кислоти, цукор і целюлозу. Він також допомагає при хронічних закрепах, тонізуючи кишківник і шлунок.

Нетравлення шлунка

Виноград допомагає подолати біль у шлунку. Він є найкращим засобом під час нетравлення ще й тому, що є легкою їжею для шлунка.

Втома

Світлий і білий виноградний сік поповнює вміст заліза в організмі і запобігає втомі. Вживання виноградного соку також забезпечує людину миттєвою енергією. Крім того, антиоксиданти, присутні у винограді, стимулюють імунну систему. Однак, темний виноградний сік, навпаки, не поповнює організм залізом, а знижує його рівень.

Хвороби нирок

Виноград може істотно знижувати кислотність сечової кислоти, допомагає нейтралізувати кислоту в організмі, тим самим полегшуючи роботу нирок.

Рак молочної залози

Темно-червоний сік винограду (наприклад, «Конкорд»), допомагає запобігти раку молочної залози. Значне зменшення розміру пухлини молочної залози було помічено у лабораторних пацюків після того, як їх поїли виноградним соком.

Хвороба Альцгеймера

Ресвератрол, корисний поліфенол, що міститься у винограді, знижує рівень амілоїдних бета-пептидів - патогенних молекул у тих, хто страждає на хворобу Альцгеймера. Дослідження показують, що виноград може зміцнювати здоров'я мозку.

Поганий зір

Виноград може запобігти пов'язаній з віком втраті зору - макулярній дегенерації, а також катаракті. Три порції винограду на день можуть знизити ризик макулярної дегенерації майже на 40 відсотків.

Антибактеріальна активність

Червоний виноград має сильні антибактеріальні та антивірусні властивості, і може захистити від інфекції.

Олександр Волошин, заслужений лікар України, доктор медичних наук, професор, голова асоціації терапевтів Буковини:

- Розрізняють два основні види винограду: білий і чорний. Ціннішими вважають темні сорти винограду: у них більше рослинних пігментів. Найбільш цінні мускатні сорти винограду: «Ізабелла», «Тайфі», «Мускат гамбурзький».

Особливо корисний виноград тим, хто страждає на гострі чи хронічні захворювання бронхів та легень, туберкульоз, хвороби серця, печінки і нирок, знижений та підвищений артеріальний тиск, має нервове виснаження, безсоння, порушення обміну речовин.

Виноград вживають у вигляді ягід або соку до 1,5-2 кг на добу або 1-2 склянки соку протягом дня за два-три прийоми. Курс оздоровлення - 1-2 місяці.

Не варто поєднувати виноград зі стравами з жирного м'яса, некип'яченим молоком.

10-15 ягід винограду на день - норма, якщо слідкуєте за фігурою.

 

Автор: Леся Токарюк

Джерело: «Молодий Буковинець»

 

Баклажани добрі для схуднення

Смерть під час бігу

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers