rss
05/04/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Штурм Святошинського суду: МВС вибачилося за побиття журналістів

Штурм Святошинського суду: МВС вибачилося за побиття журналістів

Заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий пообіцяв розслідувати інцидент з побиттям журналістів під час штурму спецпризначенцями Святошинського суду Києва.

Про це Яровий повідомив під час зустрічі з журналістами у Києві, повідомляє Громадське.

На зустрічі, зокрема, були присутні журналісти, що постраждали від дій поліції під час штурму суду: журналіст УНІАН Сергій Лефтер, журналіст Громадського Дмитро Реплянчук, а також шеф-редактор Громадського Ангеліна Карякіна.

На зустрічі також був присутній начальник Головного управління Нацполіції у Києві Андрій Крищенко. Яровий попросив вибачення у журналістів та пообіцяв сприяти у розслідуванні інциденту. За фактом нападу на журналістів має бути проведена службова перевірка, запевнив заступник глави МВС.

Як повідомлялося, 23 жовтня у Святошинському суді Києва лідеру «Добровольчого руху ОУН» Миколі Коханівському намагалися обрати запобіжний захід, однак засідання перенесли на 24 жовтня. Після цього прихильники підозрюваного заблокували залу суду, аби не допустити правоохоронців, які мали відвести Коханівського до ізолятора тимчасового утримання.

У ніч на 24 жовтня у залі суду правоохоронці застосували газ проти активістів. У відповідь на дії правоохоронців блокувальники зруйнували залу суду і продовжили блокувати приміщення.

Вранці 24 жовтня поліція взяла штурмом заблокований прихильниками Коханівського суд. Під час штурму представники поліції особливого призначення побили журналіста Громадського Дмитра Реплянчука.

Коханівський підозрюється у тому, що незаконно застосував пневматичну зброю під час сутички.

 

До ГПУ подали заяву про незаконне вивезення з України трьох громадян Грузії

У Генеральну прокуратуру України (ГПУ) передано заяву з приводу незаконного вивезення з України трьох громадян Грузії. Про це під час прес-конференції з екс-губернатором Одеської області Михайлом Саакашвілі повідомив народний депутат, член правління « Руху нових сил» Юрій Дерев'янко.

«Передаємо заяву про злочин в ГПУ. Представники Нацполіції незаконно вивезли трьох громадян Грузії за межі України. Їх відвезли в аеропорт «Жуляни» і з наручниками відправили на військовому літаку Національної гвардії. Цей злочин відбувся по команді», - заявив Дерев'янко. Так, народний депутат переконаний, що це здійснювалося з метою тиску на Михайла Саакашвілі.

«(Подано - ред.) Заяву з приводу побоїв і тортур, незаконного позбавлення волі, ст. 170 перешкоджання діяльності політичних партій, застосування зброї і спеціальних засобів, порушення права на захист», - резюмував Дерев'янко.

Ідеться про трьох грузинів, які мали посвідки на проживання в Україні: це колишній водій Саакашвілі Михайло Абзіанідзе, інструктор української Нацгвардії Давид Макішвілі та колишній начальник охорони екс-президента Грузії Георгій Рубашвілі.

«Їх просто зловили посеред вулиці, мішок на голову - і в державний український літак. Усі вони вийшли на зв'язок, вони перебувають у Тбілісі. Цим затриманням займалася Національна гвардія, - констатував Саакашвілі. - Порушені всі права людини. Якщо людину депортують, мають бути суди, оформлення документів, апеляція, адвокати...»

Зі свого боку, Державна міграційна служба звітує про перший тиждень проведення загальнодержавних профілактичних заходів «Мігрант». В одному з повідомлень ідеться про вислання з України трьох громадян Грузії, яким, за версією служби, «були скасовані дозволи на проживання та анульовані відповідні посвідки».

Це - не перший випадок, коли проблем з перебуванням в Україні зазнає хтось зі соратників чи колег Саакашвілі. Так, 15 жовтня 2017 року в аеропорту «Бориспіль» не пустили до України депутата парламенту Грузії й бізнесмена Кобу Накопію. Служба безпеки заборонила йому в'їзд до України терміном на три роки, повідомляє «Українська правда», посилаючись на офіційну відповідь СБУ. Коба Накопія є одним із прихильників екс-президента Міхеіла Саакашвілі.

Окрім того, Державна міграційна служба має намір витурити з України 20 соратників лідера «Руху нових сил» Міхеіла Саакашвілі, які отримали посвідки на проживання «на підставі сфальшованих даних». Про це заявив у коментарі журналістам генпрокурор Юрій Луценко.

За його словами, 20 грузинів отримали право на проживання в Україні за часів губернаторства Саакашвілі в Одеській області.

 

Суд не дозволив оприлюднювати декларації посадовців СБУ

Окружний адмінсуд Києва, розглянувши справу щодо оприлюднення декларації голови та посадових осіб Служби безпеки України, ухвалив рішення відмовити позивачу («Центр протидії корупції») у задоволенні позову.

Про це йдеться у повідомленні Окружного адміністративного суду міста Київ.

«Під час розгляду адміністративного позову суд побачив конфлікт між захистом державної таємниці та зберіганням даних декларантів. Суд дійшов висновку, що даний конфлікт має бути вирішений у спосіб, передбачений Законом України «Про запобігання корупції», шляхом затвердження відповідного порядку», - йдеться у повідомленні.

Наразі триває узгодження даного порядку з усіма установами, де працюють декларанти, що мають доступ до державної таємниці. Водночас, Служба безпеки України, послуговуючись інтересами захисту державної таємниці, зберегла ці дані у спосіб, який був їй доступний. За таких підстав, колегія суддів не вбачає ознак протиправності в оскаржуваному рішенні державного експерта про зарахування до державної таємниці інформації з електронних декларацій особового складу СБУ.

 

На Донеччині окупанти вже затопили 18 непрацюючих шахт, 12 - «у процесі»

На окупованій території Донецької області вже затоплено 18 непрацюючих шахт, які видобували вугілля антрацитової групи, ще 12 перебувають у стадії затоплення.

Про це заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука на презентації дослідження «Окупований Донбас: економіка, демографія, групи впливу. Стратегії для України», повідомив кореспондент Укрінформу.

«За останніми даними, на Донеччині затоплено вже 18 шахт, 12 - у стадії затоплення. Всі ці шахти видобували антрацитову групу вугілля», - сказав Тука.

Він додав, що після повернення цих територій під контроль України відновити діяльність цих шахт фактично буде неможливо, бо це потребуватиме значно більше коштів, ніж потім можна буде отримати зиску з цих шахт.

Нагадаємо, 26 грудня 2016 року ветерани добробатів оголосили про початок блокади «Л/ДНР», вимагаючи звільнення заручників. У зв'язку з цим Україна перестала отримувати вугілля й інші товари з окупованих територій.

Згодом бойовики заявили про «захоплення» понад 40 підприємств української юрисдикції, котрі і так вже були розміщені на окупованій території.

15 березня Рада національної безпеки України ухвалила рішення про тимчасове повне зупинення транспортного сполучення з окупованими територіями Донецької та Луганської областей, за винятком гуманітарних вантажів.

 

Злочинні угруповання ночами незаконно вирубують дуби

Злочинні угрупування зі спеціальним обладнанням від приладів нічного бачення здебільшого вночі незаконно вирубують у лісах дерева, головним чином, дуби.

Про це йдеться у відповіді Державного агентства лісових ресурсів України на інформаційний запит Укрінформу.

«Останнім часом у лісах діють злочинні угрупування з відповідним обладнанням (приладами нічного бачення, радіостанціями, вантажними автомобілями з гідроманіпуляторами тощо), які діють зухвало, переважно в нічний період, заготовляючи виключно великомірні дерева, здебільшого, дуби», - йдеться у документі.

При цьому, у Держлісагентстві наголосили, що угрупування скоюють напади на працівників, які виконують свої посадові обов'язки з охорони лісів. У цьому зв'язку у відомстві зазначили, що боротьба з лісопорушниками не може бути ефективною без допомоги природоохоронних, правоохоронних та судових органів.

Разом з тим, у Держлісагентстві нагадали, що незаконна порубка дерев або чагарників у лісах, захисних та інших лісових насадженнях, що заподіяла істотну шкоду, а також вчинення таких дій у заповідниках або на територіях та об'єктах природно-заповідного фонду, або в інших особливо охоронюваних лісах - карається штрафом від 300 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на термін до шести місяців, або обмеженням чи позбавленням волі на термін до трьох років.

Крім того, згідно з чинним законодавством, та сама дія, вчинена повторно або за попередньою змовою групою осіб, - карається обмеженням або позбавленням волі терміном від двох до п'яти років або позбавленням волі на той самий термін.

Також у лісах встановлюються фотопастки та камери відеоспостереження, які, як запевнили у Держлісагентстві, дають свої результати щодо зменшення та попередження незаконних вирубок.

«Забезпечення належної охорони підвідомчих лісів від незаконних вирубок є під посиленою увагою Держлісагентства. Однак, функції контролю та заходи протидії незаконним вирубкам покладено й на інші органи влади, зокрема, Мінприроди, Держекоінспецію та правоохоронні органи», - підкреслили в Держлісагентстві.

У відомстві також додали, що ключову роль у забезпеченні охорони лісів від лісопорушень відіграє робота постійно діючих рейдових бригад, які створені в кожному державному лісогосподарському підприємстві й загальна кількість яких наразі становить 289.

 

Патрісія Каас у Києві купила вишиванку

Зірка французького шансону Патрісія Каас відвідала бутик української дизайнерки Юлії Магдич у Києві, щоб придбати вишиванку. Про це повідомляє «24 канал».

«Дзвінок від менеджера Патрісії Каас був для мене повною несподіванкою. З перших хвилин зустрічі з'ясувалося, що Патрісія в житті така ж, як і на сцені: харизматична, красива і, в той же час, - дуже щира людина. Ми спілкувалися рідною мовою Патрісії, чим вона була приємно здивована. Виявилося, що Патрісія стежить за нашими колекціями на Moda Operandi і Farfetch уже два роки, але їй було складно визначитися з потрібним розміром online», - розповіла Юлія Магдич.

Українська вишиванка останнім часом стає все більш популярною серед світових зірок. Наприклад, у вишиванках з'являлися Клаудія Шиффер, Сьюзан Сарандон і Демі Мур.

 

Авіакомпанія Swiss повернеться в Україну в 2018 році

Швейцарська авіакомпанія Swiss відновлює польоти в Україну з 26 березня 2018 року. Про це пише avianews.com.

«Швейцарська авіакомпанія Swiss оголосила про відновлення польотів в Україну з 26 березня 2018 року. Цього дня авіакомпанія виконає перший рейс Цюріх - Київ після чотирирічної перерви. Польоти за маршрутом будуть виконуватися чотири рази на тиждень: по понеділках, середах, п'ятницях і суботах», - йдеться в повідомленні.

Детальний розклад на даний момент наразі не опубліковано, продаж квитків розпочнеться з 25 жовтня 2017 року.

Як нагадує ресурс, авіакомпанія літала з Цюріха в столичний аеропорт «Бориспіль» з жовтня 2013 до жовтня 2014 року. Рейси в Київ були закриті у зв'язку з економічними причинами, оскільки «розвиток бізнесу на маршруті не виправдав очікувань», - заявили тоді в авіакомпанії.

Авіакомпанія Swiss входить до групи Lufthansa. Наголошується, що відновлення польотів Swiss в Україну збільшить для київських пасажирів кількість варіантів стикувань на шляху в Європу та Америку в рамках Lufthansa group, в яку входять Lufthansa і Austrian Airlines, які літають в Україну.

Зараз пасажир може купити квиток зі стикуванням, приміром, у Мюнхені чи Франкфурті по дорозі в один бік і зі стикуванням у Відні на шляху в інший бік. З 26 березня 2018 року для планування подорожей стануть доступними стикування через Цюріх.

Новини з лінії фронту: бойовики подвоїли кількість обстрілів

Від російської агресії на Донбасі загинули 137 дітей

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers