rss
05/05/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Це цікаво \ Презентація Google у 2017: Pixel 2 та Pixel 2 XL, Pixelbook, Google Home Mini і Google Home Max, Google Pixel Buds й Google Clips

Презентація Google у 2017: Pixel 2 та Pixel 2 XL, Pixelbook, Google Home Mini і Google Home Max, Google Pixel Buds й Google Clips

4 жовтня в Сан-Франциско відбулася презентація новинок корпорації Google. Серед них - дві нові моделі смартфонів, ультратонкий ноутбук, «розумні колонки» і камера зі штучним інтелектом.

Pixel 2 і Pixel 2 XL

Нові моделі телефонів отримали назву Pixel 2 і Pixel 2 XL. Насамперед, вони відрізняються розміром: екран першого смартфона має діагональ 5 дюймів і роздільну здатність 1920х1080 пікселів, екран другого - 6 дюймів і 3200х1800 пікселів.

Також телефони відрізняються дизайном: у Pixel 2 залишилися рамки на екрані, а у Pixel 2 XL - «безрамковий» екран. Є різниця у кольорах: Pixel 2 буде доступним у трьох кольорах - блакитному, чорному і чисто білому, Pixel 2 XL - у двох (просто чорному і стильному чорно-білому).

У всіх інших показниках нові смартфони Google ідентичні. Камери телефонів мають роздільну здатність 12,2 мегапікселя, об'єктив зі світлосилою f/1.8, оптичну стабілізацію. Камери оптимізовані для доповненої реальності.

В обох смартфонах немає порта для навушників - у комплекті буде адаптер USB-C; також можна підключити USB-C-навушники. Для обох телефонів передбачені стереоколонки.

Екран смартфонів завжди включений, він показує, яка звучить музика в цей момент. Пам'ять: 64 і 128 гігабайт. Необмежене хмарне сховище для фото і відео.

Ціна Pixel 2 - від 649 доларів, Pixel 2 XL буде коштувати від 849 доларів.

  Title

Ультралегкий ноутбук

Корпорація Google презентувала Pixelbook - ноутбук товщиною 1 сантиметр і вагою не більше, ніж 1 кг. Він працює на операційній системі Chrome OS, може трансформуватися у планшет.

Pixelbook обладнаний 12,3-дюймовим дисплеєм з роздільною здатністю Quad HD, процесором Core i5 або i7, залежно від конфігурації, а також має до 16 ГБ оперативної і 512 ГБ вбудованої пам'яті.

Ціна - від 999 доларів.

«Розумні колонки»

Title  

Google презентувала дві версії своєї смарт-колонки Google Home - Google Home Mini і Google Home Max.

Маленька «розумна колонка» обладнана динаміком на 360 градусів і чотирма світлодіодами під покриттям із тканини. Вона вийде в трьох колірних варіантах - рожевому, світло-сірому і темно-сірому. Колонка зможе допомогти з режимом дня, встановити нагадування, «розповідати» новини та виконувати інші функції оригінальної Google Home з голосовим помічником Google Assistant. Ціна - від 49 доларів.

Головна особливість великої колонки - стереодинаміки з інтелектуальним налаштуванням, підтримка потокових сервісів і 12 місяців безкоштовної підписки на YouTube Red. Google Home Max буде коштувати від 399 доларів.

  Title

Бездротові навушники і «розумна» екшн-камера

Google презентувала Google Pixel Buds - бездротові навушники з вбудованим перекладачем, який може перекладати зі 40 мов. Коштуватимуть такі навушники 159 доларів.

Правий навушник Google Pixel Buds обладнаний сенсорним контролером, який допомагає керувати звуком, приймати дзвінки і перемикати пісні за допомогою свайпів. Якщо просто торкнутися навушника, увімкнеться помічник - Google Assistant. Він може підказувати напрям, встановлювати нагадування, читати і надсилати повідомлення, а також керувати музикою.

Але головна функція Assistant, доступна лише в парі зі смартфонами Pixel, полягає в інтеграції з перекладачем Google Translate. Він зробить переклад виголошеної в навушнику промови однією зі 40 мов, а потім зможе дати зворотній переклад відповіді співрозмовника, який розмовляє іншою мовою.

У комплекті з Pixel Buds буде спеціальний кейс. Він використовується для підзарядки і обладнаний батареєю ємністю 620 маг. Як запевняють у Google, цього повинно вистачити для прослуховування музики протягом 24 годин. Самі ж навушники здатні працювати п'ять годин без підзарядки.

Також була показана невелика екшн-камера зі штучним інтелектом Google Clips, призначена для відеозйомки дітей і тварин. Вона сумісна зі смартфонами модельного ряду Pixel. Ціна - від 249 доларів.

У ній немає екрана або мікрофона, а кнопка «Пуск» розташована на передній панелі, щоби було зручніше робити селфі. Але від неї теж хотіли відмовитися, тому що Clips сама вирішує, що знімати.

Камера завжди увімкнена, а нейронні мережі аналізують, що вона бачить, і знімають невеликі кліпи, подібні на «живі фото» iPhone. Коли камера бачить людей, вона аналізує ситуацію і знімає. Переглядати фото потім можна на телефоні, вибираючи вподобані кліпи або вирізавши конкретний кадр із них.

Title  

Опис продукту - «камера Google, яка розпізнає обличчя вашої родини і автоматично їх знімає» - звучить дещо страшно. Але у Google вважають, що проблеми з конфіденційністю не повинно бути, тому що пристрій явно виглядає як камера, а під час зйомки на ній блимає індикатор. Робота нейронних мереж відбувається безпосередньо на камері, і дані нікуди не передаються, поки не буде підключений смартфон.

Що стосується технічних характеристик, то камера Clips обладнана 12-мегапіксельним сенсором і має кут огляду 130 градусів. Вона може знімати лише серії з 15 кадрів за секунду, зберігаючи їх у 16-гігабайтній вбудованій пам'яті. В режимі очікування батареї повинно вистачати на кілька днів. Дата початку продажу наразі невідома.

Джерело: https://ukr.media

 

Компанія Samsung випустить гнучкий смартфон Galaxy X вже на початку майбутнього року

Компанія Samsung планує випустити гнучкий смартфон Galaxy X вже на початку майбутнього року, передає Phone Arena.

При цьому повідомляється, що новинка вийде обмеженим тиражем.

Очікується, що презентація смартфона відбудеться в рамках конференції CES у Лас-Вегасі.

Також повідомляється, що гаджет надійде у продаж лише в Південній Кореї в кількості близько 100 тисяч примірників.

Це буде пробний крок для компанії, який у випадку успіху дасть підставу через рік вийти з удосконаленим продуктом на міжнародний ринок.

Джерело: https://ukr.media

 

Apple Watch стежитиме за здоров'ям господаря

Apple хоче позбавити нас залежності від стаціонарного тонометра, вмонтувавши систему датчиків з відповідними можливостями в Apple Watch.

Про це повідомляє Internet.ua.

На це вказує новий патент компанії, опублікований Відомством з патентів і товарних знаків США.

Основна ідея винаходу, описаного в патенті, полягає в тому, щоб обладнати ремінець Apple Watch акселерометром і додатковим сканером серцевого ритму, який необхідно прикладати до грудної клітини.

Таким чином, годинник зможе розрахувати інтервал часу, який потрібно організму, щоб передати імпульс від серця до зап'ястя. На основі отриманих даних Apple Watch зможуть робити висновок про артеріальний тиск користувача, постійно здійснюючи контроль за станом його здоров'я.

Незважаючи на складність описаного методу вимірювання, він успішно застосовується виробниками зап'ястних тонометрів. Такі прилади досить портативні і прості у використанні, проте нерідко грішать неточністю вимірювань. За статистикою, похибка зап'ястних тонометрів може досягати 20-30 мм ртутного стовпчика, що в окремих випадках може шкодити діагностиці захворювання і призначенню правильного лікування.

 

Google інвестував у стартап українця $20 мільйонів

Cтартап GitLab, який заснував харків'янин Дмитро Запорожець, отримав $20 млн від венчурних інвесторів.

Провідним інвестором виступив GV, раніше відомий як Google Ventures, повідомляє Tech Crunch.

Також, за підсумком угоди, до ради директорів компанії долучився один із творців WordPress Метт Мулленвег.

Розмір поточної інвестиції - такий же, як і минулого року, проте за цей час оцінка компанії виросла вдвічі.

Отримані кошти підуть на подальший розвиток софтверних продуктів.

«Розробники обожнюють гібридні мультихмарові рішення GitLab, у них приголомшливий трекшн у галузі», - зазначили в Google Ventures.

Наразі рішення від GitLab використовують близько 100 тис. організацій.

Нагадаємо, раніше український стартап Grammarly залучив $110 млн інвестицій від фонду General Catalyst і IVP і Spark Capital.

 

Microsoft таки «поховав» Windows Phone

У серії «твітів» Microsoft вказав, що він більше не розробляє нові функції або апаратні засоби для Windows 10 Mobile.

Про це пише портал fdlx.com.

«Хоча шанувальники Windows Phone сподівалися, що Microsoft оздобить платформу новими функціями, тепер стало ясно, що операційна система була переведена в режим обслуговування з виправленнями помилок і оновленнями безпеки для існуючих користувачів», - йдеться у публікації.

Платформа Microsoft Windows Phone була «мертвою» вже більше, ніж рік, але компанія ніколи офіційно не визнавала цей факт раніше.

Минулого року Microsoft потрошила свій телефонний бізнес, у результаті чого скоротилися робочі місця. Під час недавніх конференцій Microsoft Build and Inspire генеральний директор Satya Nadella відмовився від гасла компанії «mobile-first, cloud-first» на користь зосередження уваги на тому, що він описує як «інтелектуальна хмара» та інтелектуальна перевага.

Віце-президент Microsoft по Windows Джо Бельфіоре також визнає, що він переключився на Android, як і Білл Гейтс, і що Microsoft буде підтримувати клієнтів Windows 10, які захочуть використовувати Android і iOS на своїх телефонах.

 

Перевершити Метушалаха

Airbus випробував систему двигунів літаючого таксі

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers