rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Культура \ Наша духовність \ Покров Пресвятої Богородиці

Напевно, немає на світі людини, яка б не хотіла мати для себе, для своїх рідних, друзів і приятелів захисника від усіх нещасть і хвороб, від ворогів, видимих і невидимих. Для багатьох християн такими є святі. Серед них найшанованішою є Матір Сина Всевишнього - Ісуса Христа - Пресвята Богородиця, Покрову Котрої вшановуємо 14 жовтня. Тисячі чудесних об'явлень і Її заступництва по всьому світу за всю історію Церкви Христової засвідчують цю незаперечну істину.

У молитвах до Цариці Небесної віруємо і визнаємо, що вона молиться за всіх. Але ж не всі отримують Її чудесну опіку в біді і стражданнях. Чому?

Матір Спасителя світу ніколи і нікому не допоможе на своє особисте бачення, розуміння і ставлення. Вона діє згідно зі святими Божої правди, волі і спасенної Євангельської науки. Її ніколи й нікому не вблагати найщирішими, найдовготривалішими слізними молитвами, якщо життя молільників-страждальців буде гріховним і суперечитиме спасенній науці Христа, якщо не буде щирого каяття в гріховному минулому, правдивого навернення до Бога, переродження, преображення і нового життя з Богом, Ісусом, Святим Духом. Цю істину потверджують чуда Її заступництва і порятунку багатьох страждальців. Цю істину засвідчує Сам Господь у відомій притчі про фарисея і митаря. Її можна інтерпретувати та осучаснити до нас, що живемо у ХХІ ст., не змінюючи глибинну і спасенну суть.

Наші молитви, зазвичай, зводяться до благань про здоров'я, про особисте, рідне... А це - знак самолюбства. Але так часто поміж нами є заздрість, захланність, зарозумілість, зловтіха, злопам'ятство, користолюбство, лукавство, лицемірство, гнів, гординя, - тобто прагнення якнайкраще облаштувати своє життя на цій землі.

І як у такому жахливому душевному стані, в такій щирій нечистоті ми виглядаємо в очах Божих і Пресвятої Богородиці, до Якої так часто молимося?! Хіба чесно було би, щоби Вони нас вислухали і сповнили наші прохання?! Та що вже казати про простих вірян, коли поміж нами, священнослужителями, навіть найвищих чинів, так багато нечесності, несправедливості та інших пристрастей і пороків. Заради кар'єри, тобто, вищих посади, стану чи чину, заради великих статків і комфорту зневажаємо все праведне і святе: обманюємо, фальшуємо, підкуповуємо... А найгірше, що нерідко зухвало, зверхньо, помпезно і гордовито приступаємо до Святого Престолу до відправи. Хіба це не блюзнірство, не відкрита зневага Самого Творця?! До цього ще й закликаємо вірних любити Матір Божу і молитися до Неї.

«Не кожний, хто промовляє до Мене - Господи, Господи! - ввійде в Царство Небесне, лише той, хто чинить волю Отця Мого, що на небі», - сказав Христос. А воля Його свята і вирішальна для спасіння всіх. Сповнити її під силу кожному, хто буде під всесильним і всепереможним Покровом Матінки Божої, якого всім щиро бажаю.

Пресвята Богородице, покрий нас чесним Твоїм омофором і спаси нас. Амінь!

Отець Ярослав Налисник: «Освіта – наша зброя у війні з Росією»

Пішла у засвіти Наталя Ксьондзик

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers