rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ На фронті – знову загострення, загинуло троє бійців, ще двох поранено

16 жовтня у зоні АТО ситуація загострилася. Загалом, на всіх напрямках сталося 36 випадків порушення режиму «тиші» з боку бойовиків, 33 з яких - були прицільними.

На Донецькому напрямку українські військові зафіксували 20 ворожих обстрілів, на Маріупольському - 11, на Луганському - 5, повідомив на брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО Олександр Мотузяник.

Найнеспокійнішою ситуація була на Донецькому напрямку. «Тут російсько-окупаційні війська 20 разів обстріляли позиції наших військ, 17 ворожих обстрілів були прицільними. Вогневу активність бойовики посилювали ввечері. Так, вони двічі впродовж кількох годин обстріляли позиції неподалік шахти Бутівка з гранатометів та кулеметів. Українські воїни були вимушені жорстко відповідати противнику з наявного озброєння», - уточнив Мотузяник.

Найбільше вогневих провокацій сталося поблизу шахти Бутівка, Кам'янки та неподалік Авдіївки. По кожному з цих місць бойовики провели 4 прицільні обстріли по позиціях українських військових. Обстріли тривали від початку доби і до пізнього вечора. В Артемовому незаконні збройні формування застосували вдень 82-міліметровий міномет, випустивши 4 міни. Дещо пізніше НЗФ обстріляли українських військових з бойової машини піхоти у Зайцевому.

На Луганському напрямку бойовики 5 разів відкривали прицільний та щільний вогонь зі стрілецької зброї недалеко від Новоолександрівки і Попасної. Неподалік Станиці Луганської та Валуйського незаконні збройні формування застосували також ручні гранатомети. У відповідь українські військові відкрили вогонь зі стрілецької зброї.

На Маріупольському напрямку бойовики 6 разів обстріляли територію поблизу Водяного. «Там противник застосовував міномет калібру 82 міліметри, випустивши по наших позиціях 3 снаряди. А по околицях Павлополя противник випустив шість боєприпасів зі 120-міліметрового міномета. У районі Новотроїцького близько опівночі ворог використовував озброєння бойової машини піхоти та гранатомети. Українські військовослужбовці відповідали на провокації противника зі штатної зброї», - зазначив речник Міноборони з питань АТО.

16 жовтня в зоні АТО внаслідок бойових дій двоє військовослужбовців загинули, двоє зазнали поранення.

«Внаслідок обстрілу в районі Кам'янки загинув один боєць, неподалік Невельського підірвався на невідомому вибуховому пристрої ще один український воїн, він зазнав травм, не сумісних із життям. Висловлюємо співчуття близьким воїнів, які віддали життя за Україну», - сказав Мотузяник.

За словами речника, один військовослужбовець ЗС зазнав поранення в районі Павлополя, другий - у районі шахти Бутівка. Усіх поранених було вчасно евакуйовано до медзакладів.

Упродовж вівторка, 18 жовтня, на Донбасі зберігалася тенденція до загострення ситуації. Як і декілька попередніх днів поспіль найбільша активність окупантів зафіксована на Донецькому напрямку.

«Від початку доби бойовики 4 рази з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї били по захисниках Авдіївки. Наші бійці оперативно і жорстко відповідали ворогу, використовуючи увесь спектр піхотного озброєння. Крім того, сьогодні двічі під вогнем окупантів опинилися укріплення сил АТО біля Зайцевого», - йдеться у повідомленні прес-центру штабу АТО.

Зазначається також, що близько 15 години поблизу цього ж селища проросійські найманці випустили 17 мін калібру 120 міліметрів. Крім того, бойовики двічі обстріляли з гранатометів і великокаліберних кулеметів опорні пункти української армії неподалік шахти Бутівка. А біля Кам'янки застосовували стрілецьку зброю.

«На Приморському напрямку близько 13 години противник розпочав обстріл наших укріплень зі стрілецької зброї у районі Мар'їнки. Українські воїни вогнем у відповідь примусили загарбників припинити провокації. У результаті цього протистояння (18 жовтня - ред.) загинув один наш захисник. Також, сьогодні під ворожий вогонь потрапили наші воїни біля Водяного, Широкиного та Талаківки», - додали у прес-центрі АТО.

Загалом, від початку доби окупанти 19 разів порушили так звану «тишу». Практично на кожен ворожий обстріл Збройні сили України відповідали переважаючим вогнем з озброєння, що не заборонене мирними домовленостями.

Розенблат зняв браслет – сплив термін запобіжних заходів

Новини з лінії фронту: бойовики подвоїли кількість обстрілів

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers