rss
04/30/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ CHANGE Illinois обіцяє зробити зміну меж виборчих округів головним питанням на виборах у 2018 році

У Верховному суді Сполучених Штатів 3 жовтня відбулося слухання, яке стосувалося питання зміни меж виборчих округів з метою надати перевагу певній політичній партії. Це - судова справа, відома як Gill v. Whitford. Позивачі, які виступають на користь справедливих виборів, висловлювали серйозні аргументи. Із чітких запитань Суду було зрозуміло, що всі судді були налаштовані дуже серйозно.

Якщо Суд встановить нову конституційну норму, яка забороняє зміну меж виборчих округів на користь певної політичної партії, її будуть застосовувати в усій країні. Ця норма також може бути використана для остаточної зміни вкрай недосконалого процесу зміни меж виборчих округів у штаті Іллінойс до того, коли після перепису населення у 2020 році будуть створені нові законодавчі карти.

«Ефекти від перемоги над людьми були шкідливими для Іллінойсу та його мешканців. Безвихідна ситуація сягнула свого піку, а управління - рекордно низького рівня», - заявив Jeff Raines, представник CHANGE Illinois. «Егоїстичні, особисті інтереси наших політиків не повинні перевищувати голоси виборців або потреби штату».

CHANGE Illinois оптимістично оцінює рішення суду і прагне докласти зусиль та покращити обізнаність громадськості, щоб здійснювати тиск на Генеральну Асамблею задля реалізації значущих реформ. Використовуючи вибори у 2018 році як політичне вікно, CHANGE Іллінойс зобов'язався детально розповісти кандидатам і особам, які обіймають відповідальні посади, про плани щодо реформування законодавства.

Нещодавнє опитування показало, що 71% американців підтримує Верховний Суд, який встановив нові правила для зміни меж виборчих округів. 62% заявили, що вони навряд чи проголосують за когось, хто підтримає такий законопроект.

Згідно з останнім жовтневим опитуванням, яке провів Paul Simon Institute, в Іллінойсі, здебільшого, підтримують реформу, яка стосується зміни меж виборчих округів. 72% мешканців Іллінойсу підтримують створення незалежної карти виборчих округів Іллінойсу.

Результати нещодавніх виборів в Іллінойсі показали, що зміна виборчих округів впливає на результат виборів. У дослідженні виборів, які проходили у 2014 року в Іллінойсі, було встановлено, що майже на 60% місць у Палаті штату було висунуто лише одну кандидатуру. Така ж ситуація була з 63% місць у Сенаті.

У цьому ж дослідженні було встановлено, що, в середньому, протягом останніх чотирьох десятиріч 88% виборців штату Іллінойс (у 104 із 118 виборів до Палати представників, у 52 із 59 виборів до Сенату) взагалі не мали вибору у виборчих бюлетенях або мали вибір між однозначним переможцем та стовідсотковим невдахою.

Процес перерозподілу виборчих округів у штаті Іллінойс здійснюється двопартійним законодавчим комітетом, до якого входять чотири республіканці та стільки ж демократів. Їх призначають лідери обох сторін. У випадку розділення виборчих голосів порівну, що мало місце протягом останніх трьох разів, буде обраний додатковий уповноважений від демократів або республіканців, який і прийме остаточне рішення.

У Metra хочуть збільшити ціни на проїзд та зменшити кількість потягів

Чикаго за тиждень

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers