rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Чоловіча сторінка \ Кілька корисних порад, як відростити і зберегти гарну бороду

З давніх-давен вважали, що борода у чоловіка є втіленням мужності, сили і влади. Багато відомих людей (як у сучасному світі, так і сторіччя тому), до того ж, з різних сфер діяльності, відпускають бороду. Яскраві приклади: 16-й президент США Авраам Лінкольн, італійський оперний співак Лучано Паваротті, популярний письменник Ернест Хемінгуей, відомі актори Джордж Клуні, Бред Пітт, Леонардо Ді Капріо і багато інших відомих особистостей.

Пропонуємо вам низку корисних порад, які допоможуть відростити красиву бороду, а також розповімо, як правильно доглядати за нею.

1. Зверніть увагу на своє харчування. Саме правильний раціон з високим вмістом білка допоможе вам, якщо ви вирішили відростити красиву бороду. Білок - це основна поживна речовина, яка необхідна для росту волосся. Важливу роль також відіграє здоровий і міцний сон, який сприяє швидкому засвоєнню протеїну. Не забувайте вносити у свій раціон свіжі овочі, фрукти, ягоди та зелень.

Стан волосся і бороди також залежить від низки інших корисних речовин, які повинні надходити в організм людини. Для того, щоб поліпшити структуру волосся, фахівці рекомендують застосовувати вітамінні комплекси, до складу яких входять вітамін Н (біотин) і вітаміни групи В, поліфеноли, флавоноїди, органічні кислоти, аскорбінова кислота і риб'ячий жир. Усі ці компоненти необхідні для зміцнення і росту волосся. Однак, перед тим, як почати застосовувати цей вітамінний комплекс, необхідно порадитися з лікарем.

Не забувайте пити воду - це допоможе виростити і зберегти бороду в хорошому стані. Лікарі радять випивати 1,5-2 літри води на добу.

Також необхідно знати, що стресові ситуації є однією з головних причин випадіння волосся. Ясна річ, це заважає росту красивої бороди у чоловіків.

2. Налаштуйтеся на відрощування бороди. Деяким чоловікам не терпиться якомога швидше відростити бороду. Але у цьому випадку необхідно набратися терпіння, адже на відрощування бороди може піти від одного місяця і більше. Спочатку з'явиться щетина, яка може створювати дискомфорт і бажання позбутися від неї.

У деяких чоловіків при відростанні бороди (на 2-3 тижні) можуть з'являтися неприємні відчуття: свербіж, сухість, подразнення. Це свідчить про те, що ви рухаєтеся у правильному напрямку і ваша борода росте. Кінчики волосинок загинаються і колють шкіру, що і є причиною свербіння. Найбільш схильна до подразнення і свербіння шкіра на шиї, адже вона - ніжніша, ніж на обличчі. Але якщо ви вирішили відростити бороду, необхідно набратися терпіння і чекати.

  Title

3. Поступово вдосконалюйте і підбирайте свій стиль бороди. Якщо ваша борода вже відросла, але ще не настільки, як би того хотілося - не турбуйтеся, адже цей процес - тривалий і копіткий. Щоб створити свій стиль, необхідно поступово бороду підстригати, коригувати, надаючи їй потрібну форму.

Пам'ятайте, що регулярна корекція бороди сприяє кращому росту волосся. У цьому випадку бажано звернутися до хорошого майстра-перукаря (бажано, цирульника), який допоможе створити власний образ і стиль. Зверніть увагу, якщо січуться кінчики волосся бороди, то їх необхідно підстригати.

4. Використовуйте загущувач для волосся. Багато чоловіків при відрощуванні бороди зіштовхуються з проблемою, коли волосся на обличчі відростає нерівномірно. У цьому випадку можна скористатися спеціальним загущувачем для волосся, оскільки мало у кого відростає по-справжньому густа борода. При використанні цього спрею борода буде виглядати густішою, тоді закриються проблемні місця. Багато відомих людей користуються саме такими спреями (і не лише для вирішення проблеми негустої бороди, але і для створення ефекту густого волосся на голові).

Головне - не перестаратися і підібрати загущувач, близький до вашого природного кольору волосся. У результаті, борода буде виглядати густою, доглянутою і природною.

5. Після того, коли ваша борода відросла, необхідно регулярно за нею доглядати. Інакше вам доведеться її підстригати і починати все заново. Приймаючи ванну або душ, або миючи голову, не забувайте помити і бороду. Для цього підійде ваш улюблений шампунь, або можна придбати спеціальний засіб для миття бороди.

Джерело: MEN'S LIFE

 

Як підібрати куртку-бомбер

5 пар взуття, які повинні бути у кожного чоловіка

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers