rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Вас здивує, як корпорацію Amazon спробували заманити до Вашингтона

Вас здивує, як корпорацію Amazon спробували заманити до Вашингтона

Мер столиці США Мюріель Бовзер представила кумедне відео, в якому озвучила аргументи на користь того, що саме Вашингтон гідний стати містом, де розташується нова штаб-квартира корпорації Amazon. Про те, що остання шукає домівку на східному узбережжі США, нещодавно повідомили ЗМІ, пише «Голос Америки».

Відео представляє діалог Бовзер з «Алексою», керованим голосовим радником, який продає компанія Amazon. «Алекса» здатна здійснювати пошук в Інтернеті, програвати музику та інший контент, робити нотатки з голосу, керувати іншими приладами, підключеними до неї, та ін.

У ролику мер Вашингтона перелічує переваги міста: парки, ресторани, освічене населення, наявність провідних закладів вищої освіти, відданість міста відновлювальним технологіям та охороні зовнішнього середовища, значну кількість магазинів.

Наприкінці Бовзер питає «Алексу», де розмістить свою штаб-квартиру найбільш цікава компанія світу, й отримує відповідь: «Очевидно, що у Вашингтоні».

 

Американські синоптики заявили про ймовірне посилення урагану «Марія»

Ураган «Марія»досяг третьої категорії потужності і в найближчі дні може різко посилитися. Такий прогноз повідомив у понеділок Національний центр зі спостереження за ураганами США.

Повідомляється, що ураган «Марія» вже посилився до рівня третьої категорії потужності. Швидкість вітру в його епіцентрі досягає 175 км/год. або 48,6 м/с. Епіцентр урагану переміщується в північно-західному напрямку зі швидкістю 19 км/год.

«Марія», як очікується, стане великим ураганом», - заявив представник метеорологічної служби, відзначаючи «швидке зміцнення» урагану протягом наступних 48 годин.

У зв'язку з наближенням урагану було оголошено тривогу на острові Сент-Люсія, на Гваделупі і Мартініці.

 

У штаті Джорджія поліцейський убив студента

В американському штаті Джорджія поліцейський застрелив 21-річного студента Скаута Шульца після того, коли той відмовився кинути ніж. Про це повідомляє CNN.

У поліцію міста Атланта надійшло повідомлення про озброєну молоду людину в районі кампусу Технологічного інституту Джорджії.

Прибулі на місце поліцейські побачили студента з ножем.

Правоохоронці вимагали від Шульца кинути ніж, проте він рушив в їхньому напрямку.

Після кількох попереджень поліцейський вистрілив у студента.

Як повідомляється, Шульц помер пізніше в госпіталі. Бюро розслідувань штату проводить перевірку за фактом інциденту.

 

Через бюрократію ООН не розкрила свої повні можливості, - президент США

Виступаючи в понеділок, 18 вересня, зі своєю першою промовою в ООН, президент Дональд Трамп заявив, що організація не реалізує свій потенціал.

«ООН має більше фокусуватися на людях, а не на бюрократії», - заявив президент США у виступі на спеціальному засіданні, присвяченому темі реформування організації, яке відбулося в штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку, пише «Голос Америки».

Президент Трамп закликав ООН спростити бюрократичні процедури.

«Бюрократія гальмує діяльність Організації Об'єднаних Націй», - заявив Трамп. Її було засновано з дійсно благородною метою. Останніми роками ООН не розкрила своїх повних можливостей через бюрократію та помилки в управлінні».

Дональд Трамп закликав «не триматися за старі методи, які не спрацьовують», і зосереджуватися більше «на людях, а не на бюрократії».

Тим часом, Генеральний секретар ООН Антоніу Ґутерріш поскаржився, що бюрократія робить ООН неефективною.

Його виступ перегукувався із заявами Трампа.

«Мене нещодавно запитали, що не дає мені спати. Моя відповідь проста: бюрократія. Фрагментовані структури. Візантійські процедури. Нескінченні формальності», - цитують Ґутерріша ЗМІ.

Генсек додав, що ті, хто хотів би підірвати роботу ООН, не могли би вигадати кращий засіб, ніж «правила, які ми самі створили». Він зазначив, що іноді навіть запитує себе, чи була якась змова, щоб зробити ці правила ООН саме такими, щоб ООН не була ефективною», - зазначив Ґутерріш.

 

На Кубі можуть закрити американське посольство

Держсекретар США Рекс Тіллерсон заявив, що Сполучені Штати вивчають питання про закриття посольства на Кубі, передає CBS.

  Title

«Це дуже серйозне питання через безпеку наших співробітників. Питання про закриття посольства є на розгляді», - сказав він.

У США заявили, що розслідують ще один замах на здоров'я своїх дипломатичних представників на Кубі.

Також у США повідомили про зростання кількості постраждалих від «акустичних атак», яких американські дипломати на Кубі могли зазнавати з листопада 2016 року.

Раніше повідомлялося про 16 постраждалих, проте секретар Держдепу Хізер Науерт заявила, що постраждали 19 осіб.

 

Трамп дав 11-річному хлопцеві шанс стати президентом США через його працелюбність

11-річний американський хлопчина Френк Ґіаччіо у п'ятницю зустрівся з президентом США Дональдом Трампом. У серпні хлопчик з передмістя Вашингтона написав до Білого дому лист, у якому розповів, що заробляє косінням трави, а бізнесова кар'єра президента США його надихає.

«Для мене було би честю покосити траву на галявині Білого дому в один з вихідних. Хоча мені лише 10 років, я хотів би показати країні, на що готові такі молоді люди, як я. Я захоплююсь вашим минулим і розпочав власний бізнес», - написав хлопець, передає «Голос Америки».

Власне, зустріч юнака з президентом вийшла кумедною.

Юнак із такою затятістю штовхав перед собою газонокосарку (завбільшки з нього самого - прим. ГА), що спочатку не звернув особливої уваги на появу поруч президента США, хоча Трамп привітався і похвалив його за роботу. Щоб уберегти слух від ушкодження через шум косарки, хлопець мав у вухах спеціальні затички, а отже, не чув слів, адресованих йому.

Френк і далі штовхав перед собою косарку, а президенту США довелося йти за ним. Навіть коли до президента підійшов батько хлопчика, хлопець продовжував косити. Зупинився він лише після сигналу, який його батько зробив руками.

Президент США, вражений затятістю хлопця, назвав його справжнім представником майбутнього США. У відповідь на запитання Дональда Трампа, Френк розповів, що хоче стати військовим спецпризначенцем, коли виросте.

«Він точно цього досягне. Жодних сумнівів», - прокоментував Трамп.

Хлопчик, який, здавалося, дещо знітився поруч із президентом, одразу повеселішав, коли Трамп представив його пресі.

«Це - Френк. Він буде дуже знаменитим. Одного дня стане «морським котиком». Буде робити великі речі для нашої країни», - сказав Трамп.

Тоді ж президент подякував Френку і додав, що зробить фото з ним та його батьком в Овальному кабінеті.

«Може, він стане президентом», - сказав Трамп.

Сам хлопчик розповів каналу Сі-Ен-Ен, що завжди хотів зробити щось значне, і подумав, що косіння трави на галявині Білого дому може бути першим кроком до цієї мети.

Цікаво, що хлопець покосив траву безкоштовно. Це запропонував його батько. Звичайна вартість роботи юнака - 11 доларів.

Кореспондент американського видання Сі-Бі-Ес у Білому домі поквапився відзначити в коментарях, що, згідно зі законом США, діти мають отримувати мінімальну заробітну платню за будь-яку роботу.

 

В Айдахо водій не впорався з кермом, постраждало 11 осіб

В місті Бойсе, штат Айдахо, під час автошоу постраждали, щонайменше, 11 людей у результаті наїзду автомобіля на натовп глядачів, повідомляє Express Newsline.

Як повідомляється, водій Porsche Boxster Spyder, який брав участь в автошоу Cars and Coffee, рухався з великою швидкістю і не впорався з керуванням.

Зазначається, що шість постраждалих були госпіталізовані медиками, ще п'ятеро залишили місце пригоди на приватних автомобілях.

 

У Вашингтоні заговорили про можливий візит Трампа до Китаю в листопаді

Президент США Дональд Трамп у листопаді може відвідати Китай у рамках свого першого офіційного візиту до Азії, який відбудеться на тлі напруженості навколо ядерних випробувань у КНДР.

Про це повідомив американський чиновник, який просив не називати його імені, пише «Голос Америки».

Вашингтон і його союзники вважають, що Китай, будучи головним союзником і торговельним партнером Північної Кореї, повинен чинити на неї більше тиску, щоб змусити Пхеньян згорнути ядерну і ракетну програми.

Голова КНР Сі Цзіньпін запросив Трампа відвідати Китай, коли в квітні зустрівся з ним у Палм-Біч, штат Флорида. Двоє лідерів також зустрічалися за лаштунками липневого саміту «Великої двадцятки».

У листопаді Трамп планує відвідати саміт США-АСЕАН і саміт країн Східної Азії на Філіппінах, а також саміт Азійсько-Тихоокеанського економічного співробітництва (АТЕС) у В'єтнамі.

У МЗС Китаю поки що не відповіли на запит про коментарі з приводу можливого візиту Трампа.

Японська телерадіокомпанія компанія NHK повідомляє з посиланням на неназвані дипломатичні джерела, що в рамках свого листопадового турне Трамп також планує відвідати Японію і Південну Корею.

Чикаго за тиждень

Трамп пожертвував мільйон на ліквідацію наслідків урагану «Гарві»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers