rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Міжнародний огляд \ На навчаннях «Захід-2017» вертоліт обстріляв глядачів

На навчаннях «Захід-2017» вертоліт обстріляв глядачів

На російсько-білоруських навчаннях «Захід-2017» під Лугою вертоліт зробив випадковий постріл у зону, де перебували люди.

Про це пишуть російські ЗМІ.

«Вертоліт зробив мимовільний постріл у зоні, де перебували люди і були припарковані цивільні машини під час російсько-білоруських навчань «Захід-2017». Дані про постраждалих уточнюються», - йдеться у публікації «Фонтанки».

Як стало відомо виданню, вранці 19 вересня в Інтернеті було викладено кілька роликів з навчань, які проводилися на полігоні під Лугою. На кадрах видно, як у військового гелікоптера сталося несанкціоноване замикання ланцюга стрільби, тобто, він не вистрілив по цілі.

«Три снаряди влучили в зону, де була розташована військова техніка й утворилася стихійна автостоянка як військових, так і цивільних автомобілів. Від вибухової хвилі точно постраждали дві військові машини - вантажна та легкова. Також кажуть про те, що вибуховою хвилею контузило людину», - пише «Фонтанка».

За даними видання, інцидент, який стався ввечері 18 вересня, вивчають військові слідчі. Можливо, справа буде порушена за статтею про порушення правил безпеки використання військово-технічних засобів.

Про інцидент повідомив також російський портал 66.ru.

За його даними, під час навчань «Захід-2017» вертоліт Ка-52 випадково обстріляв ракетами людей, що перебували поруч із полігоном «Лужский», під Санкт-Петербургом: дві людини отримали важкі травми.

«Вони летіли на цілі, залишалося метрів 500, за завданням на бойовому шляху включаються ланцюги озброєння, вони включили, але там щось коротнуло, і ракети зійшли самі. В уламків розліт великий, згоріли, як мінімум, два автомобілі, двоє людей отримали важкі травми, зараз вони перебувають у госпіталі. Це було тренування перед якоюсь показухою. Постраждали, найімовірніше, журналісти», - повідомило виданню обізнане джерело.

Як зазначили у прес-службі Західного військового округу, 17 вересня «в рамках спільного стратегічного навчання «Захід-2017» на полігоні «Лужский» екіпажі ударних гелікоптерів Мі-28Н і Ка-52 армійської авіації Західного військового округу відпрацювали завдання повітряної розвідки стосовно ракетного удару по наземних цілях і прикриття наземного угруповання військ із повітря».

Пізніше у мережі з'явилось відео з кабіни військового вертольота «Ка-52» у момент, коли він вистрелив у натовп глядачів. Ролик оприлюднив блогер Ділан Малясов.

 

Ексгумували 36-у жертву Смоленської катастрофи

У місті Катовіце, на півдні Польщі, у вівторок вранці ексгумовано ще одну, 36-у жертву Смоленської катастрофи. Тіло перевезено для проведення судмедекспертизи до Кракова.

Про це повідомила речник Національної прокуратури Польщі Ева Бялік, інформує РАР.

На прохання рідних, прокуратура не називає прізвище жертви.

Торік у червні Національна прокуратура Польщі розпорядилася провести ексгумацію тіл 83 жертв Смоленської катастрофи. Ще дев'ять тіл упродовж 2010-2015 років уже було ексгумовано, а чотири - кремовано. Ексгумація розпочалася на початку листопада з президентського подружжя Леха та Марії Качинських.

До кінця цього року планується проведення ще 21 ексгумації, а в 2018 році - 26.

Біологічний матеріал жертв катастрофи буде відправлено до кількох міжнародних лабораторій, зокрема, до Італії та Північної Ірландії, де вони перевірятимуться на предмет наявності вибухових речовин.

10 квітня 2010 року неподалік від військового аеродрому під Смоленськом розбився літак із президентом Польщі Лехом Качинським та високопосадовцями польської влади. Тоді в катастрофі загинули всі 96 осіб, які перебували на борту урядового Ту-154М.

 

Водії лондонського метро страйкуватимуть 5 жовтня

Співробітники лондонського метрополітену проведуть 24-годинний страйк через суперечки щодо умов праці.

Про це повідомляє The Telegraph.

«Члени Aslef (профспілка - ред.) не стануть до роботи 5 жовтня, що загрожує пасажирам та відвідувачам столиці величезним перебоєм у роботі метрополітену», - йдеться в повідомленні.

За словами глави Aslef, керівництво лондонського метрополітену не змогло виконати зобов'язання, спрямовані на поліпшення умов праці, як це мало відбутися згідно з угодою, досягнутою в 2015 році.

 

Іспанія оголошує посла КНДР персоною нон ґрата

Міністерство закордонних справ Іспанії оголосило посла Північної Кореї персоною нон ґрата.

Про це повідомляє відомство на своїй сторінці у Twitter.

«Сьогодні посол КНДР в Іспанії був оголошений персоною нон ґрата», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляє Reuters, МЗС Іспанії попросило посла залишити країну до кінця місяця, оскільки КНДР неодноразово відмовлялася припинити свою програму ядерної зброї.

Раніше уряди Перу, Мексики і Кувейту наказали послам Північної Кореї виїхати з цих країн.

Рада безпеки ООН 11 вересня схвалила новий проект резолюції про запровадження додаткових санкцій щодо КНДР. Документ передбачає повну заборону на ввезення з Північної Кореї текстильної продукції, а також обмежує продаж Пхеньяну нафтопродуктів двома мільйонами барелів на рік.

У МЗС Північної Кореї заявили, що розширення санкцій проти країни лише наблизять її до завершення ядерної програми.

 

В Індонезії здійснено напад на зібрання комуністів, є поранені

Натовп людей, які виступають проти публічного обговорення масових вбивств в Індонезії в 1965 році, атакував місце зібрання комуністів. Влада заарештувала 22 людини, 5 поліцейських поранено.

Про це повідомляє АР.

«Натовп, який виступає проти публічного обговорення масового вбивства комуністів Індонезії в 1965 році, намагався проникнути в будівлю в Джакарті, де, як вони думали, зустрічаються комуністи», - йдеться в повідомленні.

За словами представника поліції Джакарти Арго Ювоно, 22 людини було заарештовано за безлади, а також п'ятеро офіцерів було поранено під час конфронтації.

Сутички сталися наступного дня після того, коли поліція заблокувала будівлю, щоб зупинити громадський форум з обговорення різанини, під час якої, як стверджують історики, було вбито півмільйона людей.

За словами організатора форуму, поліція порушила конституційні права на свободу асоціації і зборів, а зустріч у неділю була присвячена обговоренню проблем демократії в Індонезії.

Поліція стверджує, що форум був припинений, оскільки організатори не отримали на нього дозвіл.

Минулого року в Індонезії був проведений новаторський симпозіум з питання масових вбивств, про що майже півсторіччя зберігалося мовчання. Як зазначає видання, військові, ісламські групи і високопоставлені особи в уряді країни виступають проти розкриття даного питання, тому що «це може оживити комунізм».

Як відомо, в 1965-1966 роках в Індонезії проходили антикомуністичні політичні репресії, які розгорнулися після невдалої спроби державного перевороту. В результаті репресій загинуло понад півмільйона осіб і ще близько мільйона потрапили у в'язницю.

 

Ryanair скасує сотні рейсів через плутанину з відпустками пілотів

Авіаперевізник-лоукостер Ryanair у суботу скасував 82 рейси через помилку у плануванні відпусток пілотів.

Про це повідомляє Бі-Бі-Сі.

Зазначається, що авіакомпанія також заявила, що протягом наступних 6 тижнів скасовуватиме ще по 40-50 рейсів на день у зв'язку з цією проблемою. За словами маркетингового директора Кенні Джейкобса, клієнтів, які забронювали квитки на рейси до 20 вересня, вже сповістили.

«Ми наробили плутанини з плануванням відпусток пілотів і усіма силами намагаємося це виправити», - заявив він.

Пояснюється, що плутанина сталася у зв'язку з тим, що авіакомпанія наразі змінює терміни надання відпусток за рік: досі відпустки надавалися з квітня до березня, авіакомпанія ж переходить на планування відпусток зі січня до грудня.

Більшість скасувань рейсів пов'язані з тим, що у багатьох працівників компанії накопичилася значна кількість відпускних днів, які вони вирішили використати до кінця року.

Загалом, скасування рейсів зачеплять до 285 тисяч пасажирів. Їм запропонують альтернативні варіанти перельотів або відшкодування за квитки. Водночас, Ryanair зазначає, що від плутанини постраждає лише 2% його рейсів.

 

В Австралії равлика навчать «воювати» з морськими зірками, щоб врятувати коралові рифи

Експерти з охорони довкілля заявляють, що гігантський морський равлик може бути використаний для порятунку Великого бар'єрного рифу, який потерпає від забруднень. Нині тривають дослідження щодо розмноження тисяч видів.

Про це пише «Радіо Свобода».

Влада Австралії 18 вересня оголосила про фінансування досліджень з розведення рідкісних равликів, щоб ті атакували морських зірок, відомих науковцям як «терновий вінець» через колючки на своїй поверхні. Саме ці морські зірки вважаються головним природним ворогом коралових поліпів, сильно розмножившись, вони можуть повністю знищити риф.

Нині морські зірки дуже поширені в районі Великого бар'єрного рифу через забруднення і стоки.

Великий бар'єрний риф розташований у Кораловому морі, біля узбережжя австралійського штату Квінсленд. Він є найбільшою в світі системою коралових рифів і є екосистемою, що внесена до списку Всесвітньої спадщини.

Дослідження рифу, що простягається на 2300 кілометрів, показало, що за останні три десятиріччя кораловий покрив скоротився вдвічі, причому, на 42% через завдану морськими зірками шкоду.

Водночас, згідно з дослідженнями Австралійського інституту морських наук, морські зірки уникають районів, де живе тихоокеанський морський равлик, також відомий як гігантський тритон.

Дослідження показало, що морські равлики їдять шипи морської зірки, але кількості цих равликів для зменшення популяції «тернового вінця» недостатньо.

 

Штучний інтелект розпізнає хворобу Альцгеймера раніше, ніж медики

Команда дослідників з Університету Барі в Італії вважає, що найбільш перспективним рішенням у діагностиці Альцгеймера є використання штучного інтелекту.

До таких висновків вчені прийшли після розробки алгоритму машинного навчання, який здатний розрізняти структурні зміни в мозку, спричинені хворобою Альцгеймера, пише Engadget.

«Штучний інтелект навчали на основі 67 МРТ-сканувань мозку, 38 з яких належали хворим людям, а 29 - здоровим. Дослідники розділили дані на невеликі регіони і дали можливість ШІ ретельно проаналізувати нейронні зв'язки між ними», - зазначає видання.

Після того, коли навчання було завершено, дослідники протестували алгоритм на МРТ-сканування мозку 148 пацієнтів. 48 людей страждали на хворобу Альцгеймера, а інших 48 - від слабкого когнітивного розладу, здатного в майбутньому перерости в повноцінну хворобу Альцгеймера.

У другому випробуванні штучний інтелект зумів діагностувати хворобу Альцгеймера у 86% випадків, що є чудовим показником, кращим, ніж результати людей-медиків. Дослідники зазначають, що в майбутньому їхній алгоритм зможе визначати хворобу зі значно більш високою точністю.

 

Репарації для Польщі: Качинський прогнозує «довгу боротьбу»

Доповідь ООН: від голоду потерпають 11% населення планети, від ожиріння – 16%

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers