rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Це цікаво \ У Південній Австралії з’явиться найбільша в світі сонячна станція

 У Південній Австралії з'явиться найбільша в світі сонячна станція

У штаті Південна Австралія повідомили про затвердження проекту найбільшої у світі сонячно-теплової електростанції під назвою «Аврора».

Про це інформує агентство АВС.

За його даними, сонячна електростанція буде «найбільшою в світі, і зможе забезпечити всі потреби штату».

150-мегаватну геліотермальну електричну станцію хочуть побудувати неподалік від міста Порт-Огаста. Роботи заплановані на наступний рік. Вартість будівництва електростанції становить майже 650 млн дол.

 

ЗМІ дізналися про дату презентації нового iPhone

Презентація нового смартфона Apple, який, імовірно, отримає назву iPhone 8, відбудеться 12 вересня. Про це стало відомо виданню Mac4Ever.

За даними джерел, ціни на флагманський смартфон будуть починатися від $1 тисячі або навіть $1,1 тисячі. Є ймовірність, що Apple одночасно представить оновлення наявних моделей iPhone, назвавши їх iPhone 7s і iPhone 7s Plus.

Між тим, раніше джерела повідомляли про можливі перебої з постачанням нових смартфонів Apple, оскільки постачальники не встигають зібрати достатню кількість гаджетів через технічні проблеми.

Джерело: https://ukr.media

 

Google офіційно випустила Android 8.0. Систему назвали Oreo

Компанія Google офіційно випустила операційну систему Android 8.0, раніше відому під кодовою назвою Android О. Тепер ясно, що О в назві позначили Oreo.

Офіційний блог компанії повідомляє, що офіційний запуск ОС відбувається після понад річного тестування, яке проводили розробники і перші користувачі операційної системи.

Фінальну версію системи зможуть оцінити всі, хто використовує репозиторій Android Open Source Project, також компанія проводить тестування в мобільних мережах на пристроях Nexus і Pixel - їхні власники теж скоро отримають апдейт. Користувачі Android Beta також отримають доступ, образи системи виклали в онлайн.

UI порівняно з попередніми версіями змінився мало, хоча є помітні зміни в меню налаштувань. Багато з них було переназвано і перегруповано через спробу зробити процес налаштувань простішим для користувача, спростили налаштування для додатків та екрана. Серед нових функцій системи:

Картинка в картинці - будь-яке відео, яке зараз використовує власник смартфона, можна бачити як невеликий екран, який можна вільно переміщувати по дисплею, одночасно працюючи з іншими додатками.

Фреймворк Autofill - дозволяє додаткам простіше синхронізувати паролі, коли користувачі підключають їх на нових пристроях. Додатки можуть оптимізувати свої дані під Autofill (в блогу є посилання, як саме це зробити).

Покращені повідомлення для додатків (значок нового повідомлення навіть запозичує колір у іконки програми). Можна вибрати іконку програми і клікнути, щоб переглянути останні повідомлення. Також в Oreo з'явилися «канали повідомлень»: для додатків можна відключити одні повідомлення (наприклад, про нові функції) і залишити інші (наприклад, про нові повідомлення в чаті).

Розумне виділення тексту. Тепер, якщо ви виділяєте текстову інформацію, система спробує розпізнати її: якщо це адреса, вам запропонують лінк на карти, якщо номер телефону - запропонують одразу зателефонувати на нього.

Набір нових емодзі. Адаптивні іконки: користувач може сам вибирати форму для іконок, зараз є п'ять варіантів, включаючи круглі, квадратні з округленими краями і т. п.

Можна прикріплювати шорткати на певний додаток прямо в лаунчер.

Джерело: https://ukr.media

 

Вчені створили робота, на якому рани затягуються самі

Бельгійські вчені створили пневматичну роборуку, яка змогла самостійно відновити пошкодження. Про це пише Naked Science.

Розробники шукають способи практичної реалізації та використання м'яких роботів, позбавлених твердого каркаса, «скелета» або «панцира», оскільки вони дають велику гнучкість у власних рухах і в тонких маніпуляціях з об'єктами. Однак, це пов'язано і з безліччю технічних труднощів - наприклад, такі роботи є більш схильними до механічних пошкоджень. Вирішенням проблеми може стати використання матеріалів з ефектом самолікування або самовідновлення.

Саме такий прототип показали нещодавно бельгійські вчені на чолі з Бремом Вандербортом (Bram Vanderborght) з Брюссельського вільного університету (VUB). Їхню статтю опублікував журнал Science Robotics. У ній описаний пневматичний роботизований маніпулятор.

Як пише видання, полімер, з якого він створений, містить суміш речовин, здатних до реакції Дільса - Альдера.

«Завдавши матеріалу кілька пошкоджень, автори нагріли його з кімнатної (25°C) температури до 80°C, «пропекли» так протягом 40 хвилин, після чого дали охолонути. За добу поріз практично зник, а матеріал, як показали експерименти, відновив понад 98 відсотків своєї початкової міцності і гнучкості», - сказано в статті.

При підвищенні температури в матеріалі гнучкого робота протікає зворотна реакція Дільса - Альдера з розпадом зв'язків між його складовими фураном і малеімідом. Матеріал розм'якшується, і молекули можуть порівняно вільно переміщатися по ньому, затягуючи «рану». Потім - при зниженні температури - пряма реакція протікає з утворенням зв'язків і появою шестичленних фосфоровмісних циклів, що викликають затвердіння й остаточне відновлення пошкодження.

За словами Вандерборта і його співавторів, теоретично цей процес може повторюватися нескінченну кількість разів без будь-яких втрат в ефективності.

Джерело: https://www.unian.ua

 

LG набирає добровольців для тестування смартфонів

Виробник смартфонів LG шукає волонтерів для команди VW National Experience Team, яка зможе випробувати майбутній флагман перед стартом продажів.

У цілому, потрібно 500 осіб, яких повинні вибрати в період із 22 до 28 серпня. Ці більш, ніж удвічі перевищує кількість тестувальників, обраних для LG G6, передає Ukr.Media.

Для тих, хто хоче стати одним з них, необхідно зайти на сайт, відповісти на кілька запитань та ввести свій акаунт у соціальній мережі. Втім, перевагу будуть мати учасники з Південної Кореї. До слова, з 200 тисяч осіб, які подавали заявки на випробування G6, було відібрано лише 210 осіб.

Команда LG V30 Experience підготувала 500 завдань, які потрібно буде перевірити на флагмані за місяць.

Втім, цей хід більше нагадує рекламу пристрою, адже до прем'єри залишилося не так уже й багато часу. Максимум - реклама смартфонів з допомогою тих, хто буде їх «тестувати».

До слова, продажі в Кореї стартують 15 вересня.

Джерело: https://ukr.media

 

Популярний музичний сервіс видалив з каталогу групи з «ідеологією переваги білої раси»

Стримінговий музичний сервіс Spotify видалив зі свого каталогу виконавців, які дотримуються ідеології переваги білої раси. Це сталося після подій в американському місті Шарлоттсвілл.

Список із 37 таких груп, які розмістили свої пісні на сервісі, з'явився на порталі Digital Music News. Менш, ніж через дві доби Spotify оголосив, що деякі з цих груп були видалені з доступного для США каталогу музики, пише служба Бі-Бі-Сі.

Компанія також має намір розглянути можливість видалення й інших подібних груп.

Аудиторія Spotify налічує понад 140 млн користувачів по всьому світу.

Spotify - не єдиний сервіс, який обмежив сервіс для прихильників переваги білої раси. Онлайн-майданчик для оренди приватного житла Airbnb назавжди заборонив використання свого ресурсу апологетів ідеї про перевагу білих.

Аналогічним чином зробив сервіс онлайн-платежів PayPal, заборонивши переказ коштів групам, що пропагують ненависть і насильство. Також не залишилися осторонь Twitter, LinkedIn і компанія зі захисту даних в Інтернеті Cloudflare. Всі вони або обмежили надання послуг людям і групам, які сповідують подібну ідеологію, або видалили матеріали, що пропагують ненависть і насильство.

Незабаром після подій у Вірджинії компанія GoDaddy відмовила в хостингу сайту американських неонацистів Daily Stormer, після чого той переїхав на доменну зону ru, зареєструвавшись через компанію Ru-Center. Однак, Роскомнагляд розпорядився припинити делегування домена у зв'язку з тим, що ресурс пропагує неонацистську ідеологію. На момент написання статті сайт був недоступним. Також виявився заблокованим канал Daily Stormer на YouTube. Тим часом краудфандинговий сайт GoFundMe закрив сторінку кампанії зі збору коштів для 20-річного Джеймса Алекса Філдса, який на автомобілі в'їхав у натовп людей, що протестували проти проведення маршу ультраправих.

 

На ринок може вийти новий розумний будильник Sandman Dopple

Будильник - це найбільш ненависна річ, яка щоранку змушує мільйони людей буквально зриватися зі свого теплого ліжка. Тим не менш, без цього пристрою просто не можна уявити початок дня успішної людини. Сучасні будильники поступово відходять у минуле, а їхні функції перебрали на себе смартфони. Не дивлячись на це, на ринку періодично з'являються цікаві новинки, які виробники наділяють різними корисними функціями.

Одним з останніх зразків будильника став пристрій Sandman Doppler.

Однією з найбільш потенційно корисних особливостей «розумного» будильника є інтеграція до нього розмовного помічника Amazon Alexa. Крім того, пристрій буде підтримувати більшість реалізованих помічником функцій.

Користувач може налаштувати будильник лежачи, не поворухнувши при цьому жодною кінцівкою, просто сказавши: «Розбудіть мене о 7 ранку».

Всередині Sandman Doppler встановлений набір із двох 14 Вт стереодинаміків, якими можна керувати через Bluetooth.

У задній частині будильника розташувалися шість USB-портів, що дозволяють заряджати смартфони та інші пристрої.

Численні вишукані дизайнерські ідеї роблять новий будильник добре продуманим пристроєм.

На його екрані висвічуються гігантські світлодіодні цифри, колір і розмір яких можна змінювати, а яскравість самого екрана може автоматично підлаштовуватися під рівень освітлення в приміщенні.

Внутрішня резервна акумуляторна батарея дозволяє не боятися відключення електрики, а численні індикатори на панелі можуть інформувати про погоду і дорожній рух.

Джерело: https://navkolonas.com

 

Людина може прожити сотні років. Принаймні, теоретично

Meizu M6 Note: перший смартфон компанії на Snapdragon

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers