rss
04/28/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Rauner підписав законопроект про автоматичну реєстрацію виборців

Губернатор штату Іллінойс Bruce Rauner у понеділок підписав законопроект про автоматичну реєстрацію виборців.

Законопроект одноголосно прийняла Генеральна асамблея після внесення необхідних змін.

«Законопроект Сенату 1933 усуває бар'єри для участі виборців шляхом модернізації процесу реєстрації виборців, щоб таким чином полегшити процес голосування в Іллінойсі», - зазначив Rauner. «Ми сподіваємось, що цей оптимізований процес заохочуватиме брати участь у виборчих кампаніях, аби було почуто голоси виборців та відображено їхні інтереси».

Згідно зі законопроектом, автоматична реєстрація виборців здійснюватиметься через офіс Секретаря штату. Її реалізацію планують завершити своєчасно - до виборів у 2018 році.

Законопроект дозволить виборцям автоматично реєструватися для голосування за допомогою електронного процесу, коли вони подають заявку на посвідчення водія чи ID штату. Звісно, якщо вони не відмовляться.

За даними групи Common Cause Illinois, яка була однією з найбільших прихильників нового законопроекту, у штаті Іллінойс живуть до двох мільйонів виборців, які не зареєструвалися для участі у голосуванні.

Група стверджує, що законопроект покращує доступність до процесу голосування сільським виборцям, активним військовослужбовцям та людям похилого віку.

Спочатку одна з версій законопроекту була прийнята у 2016 році, але на нього наклав вето губернатор. Він побоювався, що законопроект не зможе вирішити питання з виборчим шахрайством та інші можливі конфлікти з федеральним законом.

Нова версія законопроекту містить положення, які гарантують, що він відповідає Real ID Law, який перевіряє, чи людина - громадянин, та гарантує, що зареєструватися зможуть лише легальні мешканці штату Іллінойс.

Завдяки цим новим положенням наприкінці травня Палата представників і Сенат одноголосно прийняли законопроект.

 

Відзначення 26-ї річниці Дня Незалежності України українською громадою Чикаго

Зберігаймо нашу національну ідентичність разом

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers