rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Вкрите водою місто Г’юстон знов чекає на дощ

Г'юстон, четверте за величиною місто в Сполучених Штатах, готується до додаткових дощових опадів, спричинених тропічним ураганом, повідомляє «Голос Америки». Тим часом рятувальники намагаються надати допомогу тисячам людей, які постраждали в результаті величезних повеней.

Синоптики передбачають, що шторм, відомий як «Гарві», який досягнув узбережжя в п'ятницю ввечері, спричинить додаткові опади  - до 25 сантиметрів - у районі міста Г'юстон. Ще від 40 до 60 сантиметрів може впасти до середи. У деяких місцях у районі дотепер впало понад 60 сантиметрів дощу.

Виконувач обов'язків голови Міністерства національної безпеки США Елейн Дьюк заявила, що сила вітрів урагану дещо зменшилася, проте загроза затоплень не минула. «Гарві» залишається небезпечним лихом, штормом історичного значення. Вона додала, що в районі Г'юстона багатьом людям потрібна негайна допомога.

Федеральний адміністратор з надзвичайних ситуацій Брок Лонґ сказав, що понад 30 тисяч людей буде тимчасово розміщено в притулки, щоб стабілізувати ситуацію і надати їм необхідну допомогу.

Командувач берегової охорони заявив, що рятувальні служби перевіряють, звідки надходять сигнали про порятунок, щоб негайно надати допомогу.

Президент Дональд Трамп уже проголосив штат районом стихійного лиха, що дає йому право отримати федеральну допомогу.

Провідний синоптик Центру метеорологічної служби Патрик Берк заявив «Голосу Америки»: «Інформація, яку ми отримуємо з місця, є дуже тривожною, ми ніколи ще не бачили шторм такої надзвичайної сили. Ми ніколи не бачили такої кількості дощових опадів над такою великою територією; збитки вже сягають небаченого масштабу і будуть катастрофічними протягом найближчих днів».

Чикаго за тиждень

Влада може скоротити видачу віз для програми Work and Travel

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers