rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Економіка \ За півроку понад 26 тисяч безробітних безкоштовно освоїли нові професії

За шість місяців 2017 року 26,1 тис. безробітних осіб безкоштовно проходили професійне навчання в центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості (ЦПТО ДСЗ), які функціонують у 11 областях України. Рівень працевлаштування випускників становить 91,1%, повідомляє прес-служба відомства.

 

Професійне навчання в центрах здійснюється за 79 робітничими професіями та понад 170 тематичними курсами цільового призначення, популярними на ринку праці. Навчальний процес проходить на сучасному обладнанні, з використанням інноваційних методів та технологій навчання дорослого населення. Наприклад, у Рівненському ЦПТО використовуються елементи дистанційного навчання, активно розробляються дистанційні курси з різних предметів. Протягом січня-червня 2017 року 435 осіб із зареєстрованих безробітних уже проходили професійне навчання із застосуванням дистанційних технологій.

Для приїжджих у центрах професійно-технічної освіти є можливість безкоштовного проживання у гуртожитках.

Одним з напрямів модернізації мережі ЦПТО ДСЗ є підтвердження результатів неформального професійного навчання. Тобто, особа, яка має професійні навичка, проте не має диплому про спеціалізовану освіту, може отримати у ЦПТО відповідний диплом про освіту, здавши іспити. Це - новий механізм, спрямований на забезпечення соціального захисту громадян, підвищення їх конкурентоспроможності та мобільності на ринку праці.

Відповідно до наказу Мінсоцполітики від 16.03.2016 року № 256, Рівненський та Одеський ЦПТО набули статусу суб'єктів оцінювання, які здійснюють підтвердження результатів неформального навчання осіб за робітничою професією «Кухар 3-6 розрядів». У першому півріччі 2017 року вже 9 осіб отримали свідоцтва про присвоєння кваліфікації за професією «Кухар» (загальна кількість становить 22 особи).

З більш детальним переліком усіх професій та графіком формування навчальних груп можна ознайомитися в будь-якому центрі зайнятості, на сайтах ЦПТО ДСЗ або на офіційному сайті державної служби зайнятості.

У структурі державної служби зайнятості функціонують 11 ЦПТО ДСЗ у: Дніпропетровській, Донецькій, Івано-Франківській, Луганській, Львівській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Харківській та Херсонській областях.

Відділ комунікації
з громадськістю та ЗМІ

Державної служби зайнятості
(Центрального апарату)

 

Позбутися стереотипів. Як торгівля з ЄС змінює українську економіку

Клінт Мартін: «Для українських компаній ніколи ще не було так просто потрапити на ринок Канади, як зараз»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers