rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ 26-а річниця відновлення української Незалежності

26 років тому українці по всьому світі величаво вітали довгоочікуване проголошення Декларації відновлення незалежності України. Після сторіч поневолення диявольського імперією - імперіалістичною Росією та опісля Радянським Союзом - український народ радів, що здобув волю без масової земельної війни або вибуху ядерних ракет, а Верховна Рада України схвалила більшістю голосів Акт проголошення Незалежності України 24-го серпня 1991 року, сміливий крок громадського невдоволення, який підтримали понад 90% громадян України на загальнонаціональному референдумі в грудні цього ж року.

Тим часом, святкування незалежності й надалі затемнює почуття незрозумілості: чи буде наш колишній гнобитель насправді поважати створення незалежної, суверенної та демократичної держави Україна?

Коли Росія вторглася на кримський півострів у 2014 році, показала явне порушення української незалежності та територіальної цілісності України, всьому світу стало ясно, що тепер українці «душу й тіло положать за свою свободу». Незаконна анексія Росією батьківщини корінних кримських татар та подальше вторгнення на східну Україну демонструють щоденне порушення міжнародного права і стандартів, але ми освоїли правила бою і наші вороги можуть скоро пошкодувати про це.

Тисячі братів і синів, сестер і доньок сміливо зголосилися боротися за незалежність України, роблячи свій внесок у боротьбу з нахабною економічною, кібер- та інформаційною війнами, або ж гібридною війною, котру розпочала реваншистська Росія, яка прагне повернути свою колишню імперію.

Українська діаспора також приєдналася до виклику, всіма своїми силами надсилаючи гуманітарну допомогу об'єднаним українцям, грузинам і кримським татарам, військову і медичну допомогу для боротьби з російськими загарбниками. Тут, у Сполучених Штатах та в країнах світу, де проживають українці, українські громади продовжують звертатися до своїх конгресменів із проханням засудити дії Росії та підтримати територіальну цілісність України, демонструючи Україні свою громадську підтримку словами і діями.

Сьогодні наші брати і сестри в Україні продовжують ризикувати своїм життям за свободу, справедливість та досягнення справді незалежної європейської України. В 26-у річницю відновленої незалежності України подвоїмо наші зусилля для того, щоб допомогти нашим братам, які потребують нас зараз більше, ніж будь-коли. На сьогоднішній день українці борються не просто за своє життя, вони борються одне за одного, за свою націю та за нашу спільну віру в те, що демократія є головною запорукою безпеки, процвітання та свободи.

Нехай Господь подасть українському народові силу та стійкість, щоб протистояти Росії у нестримній війні на сході України, і дарує вічний спокій героям, які віддали своє життя в боротьбі за незалежну і суверенну Україну!

Слава Україні! Героям слава!

 

З Днем Незалежності. Справжньої, відвойованої

Український Конгресовий Комітет Америки, відділ Іллінойс, запрошує на відзначення 26-ї річниці Незалежності України

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers