rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Автосвіт \ У США створили авіадвигун, що працює без свічок

У США створили авіадвигун, що працює без свічок

Компанія Engineered Propulsion Systems разом із ВПС США провела випробування авіаційного двигуна Graflight 8, який використовує в роботі цикл Дизеля.

Цим він відрізняється від традиційних двигунів, що працюють за циклом Отто, зазначає Tehnot.

«Двигун з циклом Дизеля не потребує свічок для створення іскри. Також він може працювати на авіаційному гасі (звичайні поршневі - на бензині), в якого більша енергетична щільність. При цьому, такий двигун, за оцінками, використовує на 45% менше пального», - йдеться в публікації.

Суть циклу Отто така - при ньому спочатку відбувається стиснення робочого тіла (палива), потім його підпал, розширення робочого тіла і його охолодження. В циліндр подаються паливо і повітря, які стискаються поршнем, після чого стисла повітряно-паливна суміш підпалюється іскрою. При згорянні суміші утворюються гарячі гази, суміш розширюється і штовхає поршень, який уже крутить колінвал, що перетворює поступальний рух поршнів на обертальний.

Цикл Дизеля працює інакше. В ньому стискається повітря, що нагрівається при стисненні. Потім, на максимумі стиснення, подається паливо, яке запалюється від гарячого повітря. Після цього йде розширення суміші, що і штовхає поршень.

Його застосування розраховане на цивільну авіацію і планується до встановлення на нові та існуючі літаки. Як зазначається, восьмициліндровий двигун Graflight 8 здатний розвивати потужність до 350 кінських сил і пристосований для роботи на висотах до 9,1 тисячі метрів.

 

Tesla тестуватиме безпілотні фури в режимі каравану

Безпілотні електричні вантажівки корпорації Tesla будуть здатні рухатися не просто автономно, а ще і колонами.

Про це пише Tehnot.

«Тестування прототипу почнеться незабаром, і, можливо, буде проходити на дорогах штату Невада», - йдеться у повідомленні.

Безпілотний вантажний автомобіль Tesla пройде випробування в пустельній місцевості, де за ним будуть їхати безліч інших вантажівок. У зв'язку з призначеним тестуванням, керівництво Tesla вирішила звернутися до влади. Нещодавно також відбулася офіційна зустріч представників фірми з чиновниками Каліфорнії, де сторони обговорили наміри автовиробника стосовно розробки самоврядного вантажного транспорту.

Вперше про розробку електричних вантажівок Tesla заявили ще в 2016 році. Саму автономну вантажівку компанія має намір показати у вересні 2017 року.

 

Intel протестує понад 100 безпілотних автомобілів у США, Європі та Ізраїлі

Intel заявила, що планує створити і почати тестувати більше, ніж 100 самокерованих автомобілів у США, Ізраїлі та Європі. Займеться цим проектом нещодавно придбана Intel ізраїльська компанія Mobileye, розробник засобів комп'ютерного бачення для самохідних машин.

Перші такі автомобілі компанія планує випустити до кінця 2017 р. В парк увійдуть автомобілі різних марок і різних типів.

Випробування безпілотних машин в умовах реального світу дозволять отримати негайні результати і прискорити розробку технологій, вважає Емнон Шашуа, майбутній віце-президент Intel Corporation і гендиректор Mobileye. Він вважає важливим враховувати в цих випробуваннях географічне розмаїття: різні типи знаків, різні умови на дорогах і різні стилі водіння. Метою проекту він назвав створення універсального самокерованого автомобіля, який можна буде використовувати де завгодно.

У ньому напрацювання Mobileye - комп'ютерний зір, сенсори, карти доріг і правила водіння - будуть поєднуватися з платформами Intel, її напрацюваннями в роботі з даними та комунікаційними технологіями 5G.

 

Ростислав Мачуга: «Ваш автомобіль – це ваша візитна картка»

Ралі «Арциз»: як їздять на дорогах Одещини

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers