rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Чикаго за тиждень

Сенат Іллінойсу подолав вето губернатора, яке той наклав на освітній законопроект

Сенат штату Іллінойс подолав вето губернатора Bruce Rauner, яке той наклав на план фінансування освіти та яким зобов'язував законодавців внести заміни до законопроекту. Сенатори вважають, що школи та батьки в усьому штаті потерпають від невизначеності, пов'язаної з останніми подіями у Springfield.

Законодавці проголосували за те, щоб відхилити зміни Rauner до законопроекту Сенату В1. Свої голоси за подолання вето віддав весь кокус демократів, до якого приєднався єдиний республіканець, сенатор Sam McCann. Він планує позмагатися за посаду губернатора на первинному праймеріз у 2018 році.

«Сенатори, які проголосували за подолання вето губернатора, не голосували проти уряду Rauner. Це - голосування проти дітей Іллінойсу», - заявив Rauner.

«Нема сумніву, що план губернатора Rauner - кращий практично для кожної дитини у штаті Іллінойс. Демократи провели цілу літню гру в політику з нашими дітьми. Досить, настав час об'єднатись довкола історичної реформи освіти», - заявив він.

SB 1 - це засіб переходу штату Іллінойс на «доказову модель» фінансування освіти, яка би враховувала індивідуальні потреби кожного району, а також місцеві джерела прибутків при призначенні державної допомоги. Пріоритетними при розподілі коштів мали би бути райони, які не отримують необхідне фінансування.

Без запровадження «доказової моделі» не можна виплачувати фінансування штату для шкіл K-12 на території всього Іллінойсу. У бюджеті, прийнятому в липні, передбачено допомогу школам, яка передбачає перегляд формули фінансування освіти, що наразі є найменш справедливою у країні.

Критики SB1, зокрема, Rauner, називали бюджет фіктивним «порятунком» для Chicago Public Schools, які потерпають від браку готівкових коштів. Законопроект, прийнятий законодавчим органом, враховує $505 млн незабезпечених фінансуванням зобов'язань з виплати пенсійної допомоги, плюс $221 млн - звичайних пенсійних виплат, а також $203 млн - як Chicago Block Grant при визначенні того, яке фінансування штату повинні отримувати CPS.

В аналізі, опублікованому в суботу Освітньою радою штату Іллінойс, йдеться, що за планом, який пропонує реалізувати Rauner, CPS отримає на $463 млн менше, ніж відповідно до законопроекту, який прийняла Генеральна Асамблея.

У CPS розкритикували план губернатора після оприлюднення аналізу ISBE, а також у неділю після того, коли сенаторам вдалося подолати вето.

«Сьогодні керівники, вчителі та батьки усього штату раді, що сенатори відхилили план губернатора Rauner цього року покарати понад 400 000 школярів з низьким рівнем доходу та довести більшість шкільних округів в Іллінойсі до фінансового краху в 2020 році», - йдеться у заяві прес-секретаря CPS.

«Губернатор Rauner поставив під загрозу фінансування кожного округу в штаті своїми політичними іграми та сумнівною математикою. Це подолання вето є важливим кроком у запобіганні шкоди, яку воно могло заподіяти», - продовжувала вона.

Тепер, принаймні, 71 член Палати представників також повинен проголосувати, щоб подолати вето губернатора. Інакше законопроект так і не набуде чинності, а нового законопроекту на випадок надзвичайної ситуації немає. Це може бути складніше, ніж у Сенаті, оскільки вперше за SB1 проголосувало всього 60 представників.

Внаслідок бюджетної кризи штат вперше в історії штату пропустив крайній термін - 10 серпня - час для здійснення платежів до шкіл K-12. Про це розповіла Контролер штату Іллінойс Susana Mendoza.

«Ми закликаємо членів Палати представників штату Іллінойс послухати школярів, батьків, учителів та представників шкіл у своїх округах і подолати вето губернатора Rauner, яке він наклав на справедливе фінансування шкільного фонду, як це вже зробили сенатори штату», - зазначила Mendoza. «Після того, коли Палата представників подолає вето губернатора, наш офіс може почати надсилати школам General State Aid, яку їм заборгували».

Міський голова Чикаго Rahm Emanuel часто сперечався з Rauner під час баталій, які виникали довкола фінансування шкіл та багатостраждального бюджету штату. Цього разу він також розкритикував губернатора.

«Вето губернатора Rauner об'єднало сільські, приміські та міські відділи освіти і законодавців обох партій. Вони стали в опозицію до губернатора і підтримали сьогоднішнє подолання вето. Ця група педагогів і керівників знає, що освітній законопроект Сенату - це саме те, що треба дітям Іллінойсу, а вето губернатора - навпаки», - вважає Emanuel.

 

Rauner підписав законопроект про скасування терміну давності злочинів, пов'язаних зі сексуальним насильством

Губернатор Іллінойсу Bruce Rauner підписав законопроект, який скасовує дію терміну давності для злочинів, пов'язаних зі сексуальним насильством.

  Title

Rauner у п'ятницю підписав законопроект, прийнятий раніше Сенатом. Автор законопроекту - сенатор Michael Hastings із Frankfort. Він заявив, що законопроект встановлює «найкращу в усьому світі практику для боротьби з випадками сексуального насильства у штаті і встановлює систему, яка допоможе жертвам дати свідчення й отримати справедливе правосуддя, коли вони будуть до цього готовими».

Термін давності обмежує час, коли влада може притягнути винуватців до відповідальності за скоєний злочин. Законопроект, підписаний Rauner, скасовує обмеження щодо притягнення до відповідальності осіб, які здійснили важкі злочини, пов'язані зі сексуальним насильством у цілому та сексуальним насильством, вчиненим проти дітей. Це дозволить притягнути до відповідальності злочинців у будь-який час.

Згідно з попередніми законами, жертви повинні були повідомити про злочини протягом 20 років після того, коли їм виповнилося 18 років. Законопроект набирає чинності одразу після підписання.

 

Іллінойс посів 47 місце у рейтингу штатів, сприятливих для бізнесу

Новий рейтинг штатів, найкращих для бізнесу, не є сприятливим для Іллінойсу.

CNBC оцінював усі 50 штатів за 66-бальною шкалою, аби визначити економічний клімат у кожному з них.

Штати оцінювали за 10 категоріями, зокрема, робочу силу, якість життя, освіту, рівень життя, інфраструктуру тощо.

Однією з цих категорій було «позитивне ставлення до бізнесу», що визначає регулювання та судові процеси у штаті, а саме «свободу, яку їхні законодавча та регуляторна база передбачають для бізнесу».

У цьому аспекті штат Іллінойс став найближчим до нижнього краю, розділивши 47-е місце разом з Гаваями. Лише Західна Вірджинія і Каліфорнія посіли нижчі місця. Тим часом найближчий сусід Іллінойсу, Індіана, відповідно, має 8-е місце у рейтингу.

Найкращим штатом для провадження бізнесу визнали Нью-Гемпшир, услід за яким іде Південна Дакота.

Іллінойс показав себе трохи краще у загальному рейтингу, в якому він посів 31-е місце - за «доступ до джерел капіталу» (аналіз венчурних інвестицій, а також традиційного банківського фінансування для підприємств, де Іллінойс має п'яте місце).

Штат Лінкольна також посів 12 місце за «технології та інновації». Автори рейтингу зважали на підтримку в галузі технічного прогресу, кількість випущених патентів та гранти на дослідження, наданих штатом.

 

Чиказькі механіки продовжують страйкувати, вимагаючи кращу оплату праці

Чиказькі автомеханіки проголосували за продовження страйку, відхиливши нову угоду, яка могла нарешті припинити їхній двотижневий страйк.

Починаючи зі 1 серпня, майже 1000 членів профспілки Automobile Mechanics Union Local 701 організували страйк. Це вплинуло на діяльність майже 180 автосалонів Чикаго.

Згідно з повідомленнями, головним каменем спотикання у переговорах є виплати працівникам. За даними Chicago Tribune, також триває суперечка навколо оплачуваних годин. Механіки кажуть, що вони часто працюють безкоштовно, коли вимушені працювати цілодобово. Причиною, за їхніми словами, є ліміти виробників, які встановлюють кількість годин, коли можна виконувати лише певні ремонтні роботи.

Юристи автосалонів кажуть, що угоду можна змінити, а механіки отримують оплату за годину роботи, коли ремонт вимагає лише півгодини їхньої праці.

New Car Dealer Committee, який презентує дилерів Чикаго, провів тривалі переговори минулого четверга з профспілкою механіків, перед тим, як презентувати свою останню пропозицію. Члени профспілки провели голосування щодо нової пропозиції в суботу і відхилили її.

Майже половина всіх нових автодилерів у Чикаго мають членів профспілки механіків. Як повідомляє Tribune, в місті немає змішаних магазинів, де були б присутні як члени, так і не члени профспілки.

Високопосадовці Іллінойсу розкритикували прояв расизму в Charlottesville

Після інциденту у Вірджинії Трамп засудив фанатичні й расистські організації

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers