rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Високопосадовці Іллінойсу розкритикували прояв расизму в Charlottesville

Губернатор штату Іллінойс Bruce Rauner, мер Чикаго Rahm Emanuel і Toni Preckwinkle, президент ради округу Cook, виступали проти насильства і фанатизму. Свої заяви вони оприлюднили після того, коли автомобіль у суботу в'їхав у натовп демонстрантів, які засудили ходу ультраправих. Усі події сталися у Charlottesville, штаті Virginia. Водія-расиста звинувачують у вбивстві.

«Мої думки сьогодні пов'язані зі #Charlottesville & VA. Немає виправдання для насильства та фанатизму. Ми повинні разом протистояти ненависті», - написав Rauner у Twitter.

Республіканець називав напад «жахливою поведінкою». Натомість, відмовився назвати наїзд на людей актом тероризму, коли в понеділок його кілька разів перепитували про це журналісти. Цей крок губернатора різко засудили демократи. Пізніше Rauner оприлюднив письмову заяву, в якій називав дії водія «однозначним актом внутрішнього тероризму».

Представниця Rauner не пояснила невідповідність у формулюванні губернатора.

Тим часом, Сенат штату Іллінойс у неділю прийняв резолюцію зі зверненням до правоохоронних органів визнати «білих націоналістів та неонацистів» терористичними групами.

Своєю чергою, Emanuel і Preckwinkle заявили, що расизм та насильство не можуть бути присутніми в американському суспільстві.

«Ми засмучені подіями у Charlottes­ville, а наші думки та молитви пов'язані з мешканцями Вірджинії», - зауважив Emanuel. - «Наша потужна сила як американців - це те що всі ми різні. Це стосується як Чикаго, як і усієї країни. Насильство, коріння якого «росте» з расизму, фанатизму та упередження, не може мати місця у нашому суспільстві і має бути засудженим на кожному кроці. Як один із кращих голосів нашої країни, що боровся за справедливість і мир, Martin Luther King Jr. нагадав усім нам, що «ми повинні навчитися жити разом, як брати, або загинути разом, як дурні».

«Те, що ми бачили у Charlottesville, є своєрідною ненавистю, расизмом та ксенофобією у рафінованому вигляді, це прояви насильства, які не мають жодного стосунку до нашої країни», - вважає Preckwinkle. «Засудження такої поведінки не може бути суперечливим. Ненависть завжди потрібно засуджувати швидко і послідовно. Її не можна толерувати».

Смертельний випадок стався 12 серпня, близько 2 години дня, після того, коли почалися запеклі сутички між ультраправими, які критикували міську владу за наміри демонтувати пам'ятник генералу конфедератів Robert E. Lee та противниками расової дискримінації.

Як повідомили чиновники, в результаті наїзду, принаймні, одна особа загинула та ще 19 осіб постраждали. Водія затримано.

 

Чикаго за тиждень

Після інциденту у Вірджинії Трамп засудив фанатичні й расистські організації

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers