rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Після інциденту у Вірджинії Трамп засудив фанатичні й расистські організації

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп засудив радикальні праві організації, включно з неонацистами і ККК, та заявив, що расизм, ненависть і фанатизм не повинні мати місце в Америці. Таку заяву він зробив після спалаху насильства на мітингу в штаті Вірджинія, повідомляє «Голос Америки».

Трампа критикували як республіканці, так і демократи за те, що він рішучіше не зреагував на насильство в суботу в місті Шарлотсвілл, під час якого загинула жінка, коли чоловік в'їхав автомобілем у групу людей, що виступали проти радикально налаштованих правих протестувальників.

«Расизм - це зло, і ті, що спричиняють насильство в його ім'я, є злочинцями й убивцями, включно з ККК, неонацистами, білими расистами та іншими групами, що заперечують все, що близьке нам, американцям», - сказав Трамп у заяві журналістам у Білому домі.

Політологи кажуть, що Трамп чекав надто довго, щоб порушити тему кровопролиття, і розкритикували його у зв'язку з попередньою його заявою про причетність «багатьох сторін», замість того, щоб конкретно засудити білих расистів, яких вважають відповідальними за бійку.

20-річному Джеймсу Алексу Філдсу, який, нібито, має пронацистські симпатії, загрожує звинувачення у тому, що він в'їхав у протестувальників, які виступали проти білих націоналістів, вбив Гедер Геєр, і поранив 19 інших людей, йому відмовлено у заставі.

У рішучому протесті з приводу поведінки президента виконавчий директор однієї з найбільших у світі фармацевтичних компаній Merck подав у відставку з ділової ради, яку очолює президент Трамп, посилаючись на потребу мати керівництво, яке виступає проти фанатизму.

На сторінці у Твіттері компанії виконавчий директор компанії Кеннет Фрейзер, афро-американець, не назвав конкретно Трампа і не критикував його відкрито, але суть заяви була очевидною.

Чикаго за тиждень

Поблизу американського міста Шарлотсвілл розбився поліцейський гелікоптер, двоє людей загинули

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers