rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Репортаж \ Безвіз і відпустка українців

11 червня 2017 роки українці отримали можливість відвідувати країни Євросоюзу за спрощеною схемою і без додаткових фінансових витрат на оформлення документів.

Чи став закордон більш доступним для мешканців України і чи мають вони намір скористатися новими мож-ливостями дізнавалися у своєму новому матеріалі фахівці Міжнарод-ного кадрового порталу hh.ua.

Думки українців щодо того, чи стали європейські країни доступнішими, розділилися: одні вважають, що так, а інші, що ні або лише формально. Також українці мають різні вподобання щодо того, як варто проводити відпустку цього літа. Частина українців провели або ще планують провес-ти її за кордоном, а інші - в Україні.

Літня відпустка українців у 2017 році: що, де, коли

Більшість респондентів, а саме 65% від загальної кількості опитаних, за-значають, що отримання Україною безвізу дійсно зробило закордон більш доступним для українців, але лише формально. Разом з тим, одна п'ята ре-спондентів впевнена, що завдяки запровадженню безвізового режиму цьо-го літа країни Європи змогли відвідати значно більше наших громадян, ніж будь-коли. Однак, 14% учасників опитування вважають, що нові спрощені умови перетину кордонів ніяк не вплинули на доступність інозе-мних країн для українців.

Враховуючи свій особистий досвід поїздок до Європи цього літа, 44% ре-спондентів зазначають, що не змогли скористатися безвізом через брак фі-нансових можливостей. Разом з тим, для 13% українців досить вагомою причиною не їхати у відпустку в країни Євросоюзу цього літа став той факт, що безвіз, на їхню думку, дали занадто пізно. Вони не встигли ним скористатися протягом цього відпочинкового сезону.

Разом з тим, для 16% респондентів запровадження безвізу ніяк не позна-чилося на планах на відпочинок під час відпустки. Вони зауважують, що і раніше оформлення візи не було проблемним питанням. А ось практично чверть опитаних, дізнавшись про нововведення, вирішили випробувати його, спланувавши відпустку в країни Європи.

Частина респондентів (9%) запропонували власні коментарі з приводу то-го, чи вдалося їм скористатися безвізом цього літа. Для частини українців є більш цікавим внутрішній туризм, а для деяких - питання відпочинку за кордоном на даний момент зводиться до можливості його фінансово за-безпечити.

Запровадження безвізу не значною мірою вплинуло на плани українців щодо відпустки. Лише п'ята частина респондентів спланували протестува-ти нові умови у дії під час свого літнього відпочинку.

Дані були отримані в результаті опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua у липні 2017 року. В опитуванні взяли участь 984 респонденти з різних регіонів України.

Джерело: http://www.hh.ua

 

Спадкоємиці амазонок. «Невидимий батальйон» жінок у війні проти Росії

Життя на лінії вогню: особливості національного прифронту

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers