rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ День Барака Обами – відтепер офіційне свято в Іллінойсі

Колишній президент США Barack Obama отримав спеціальний подарунок до дня народження - офіційний святковий день в Іллінойсі, названий на його честь.


Губернатор Bruce Rauner у п'ятницю підписав відповідний законопроект, відтак, 4 серпня в Іллінойсі святкуватимуть як «Barack Obama Day».

Нове свято у штаті відзначатимуть щороку в день народження 44-го президента. Вперше його святкуватимуть уже наступного року.

Свято будуть «відзначати в усьому штаті як день вшанування 44-го президента Сполучених Штатів Америки, який розпочав свою кар'єру, служачи народу Іллінойсу як у Сенаті штату Іллінойс, так і в Сенаті Сполучених Штатів, і присвятив своє життя захисту прав американців та налагоджуванню контактів між людьми», - йдеться у законопроекті Сенату № 55.

Незважаючи на те, що кілька депутатів утрималися і не голосували за цей законопроект, його затвердили обидві палати без єдиного голосу проти.

Автор законопроекту № 55 - сенатор Emil Jones III, син колишнього президента Сенату Emil Jones молодшого, який відіграв важливу роль у висуванні тодішнього сенатора штату Obama до Сенату США у 2004 році. Він вважає себе політичним «хрещеним батьком» колишнього президента у політиці.

«Barack Obama Day», як і багато інших святкових днів, таких, як Adlai Stevenson Day, Ronald Reagan Day and Jane Addams Day, буде робочим днем.

Демократи спочатку хотіли зробити день народження Obama законним святковим днем у штаті, під час якого школи та державні установи мали би бути будуть зачиненими, а от банки та підприємства могли б працювати. Утім, від початкового задуму демократам довелося відмовитися після того, коли деякі законодавці висловили стурбованість тим, що святкові дні на честь інших президентів, вихідців зі штату Іллінойс, таких як, до прикладу, Reagan, не є вихідними.

Республіканці, зокрема, Rauner, також нагадали про економічні витрати на закриття державних будівель у святкові дні та наслідки звільнення працівників.

«Іллінойс неймовірно пишається тим, що президент є вихідцем з Іллінойсу. Я думаю, це - чудово, і вважаю, що ми повинні це святкувати», - заявив Rauner журналістам у лютому. «Не думаю, що це має бути офіційним святом з оплачуваною, примусовою відпусткою, натомість, вважаю, що це повинен бути день для визнання (досягнень Obama - ред.) та святкування».

Законодавці також проголосували у липні за перейменування частини траси у Чикаго на честь свого колишнього колеги, назвавши ділянку шосе 55 від Tri-State Tollway на південь до дороговказу з позначкою 202 біля Pontiac як «Barack Obama Presidential Expressway».

Без жінок на ринку праці падає продуктивність

Влада дозволила збивати дрони над військовими базами

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers