rss
04/29/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Чоловіча сторінка \ Як правильно бігати: кілька порад для новачків

Багато людей хочуть розпочати бігати, але постійно обіцяють собі розпочати «завтра». Але завтра знаходиться якась відмазка: багато роботи, втома, погана погода, немає настрою.

Тож головною перешкодою до того, щоб розпочати бігати, є ваша лінь. Побороти її - ваше першочергове бажання.

Як правильно бігати: одяг

Насамперед, треба підібрати одяг. Не потрібно одразу купувати дорогий спортивний костюм, достатньо просто підібрати зручний для вас одяг. З підбором взуття треба бути обережнішими, адже під час бігу ноги зазнають підвищеного навантаження. Варто купити зручні бігові кросівки у спортивному магазині, де вас проконсультує фахівець, хоча для початку підійдуть і звичайні кросівки з м'якою, амортизуючою підошвою.

Як правильно бігати: розминка

Перед бігом подбайте про розминку. Виділіть на неї 5 хвилин, розімніть усі м'язи, не забудьте окремо розім'яти та порозтягувати ноги.

Процес бігу

Перша пробіжка не завжди може виправдати ваші очікування. Проте, незалежно від того, пробігли ви 1 кілометр чи 5 - кожен результат є хорошим. Не намагайтеся за перші тренування вичавлювати зі себе всі сили та енергію. Почніть з помірних навантажень, поступово збільшуючи їх. Тренування не обов'язково проводити щодня, для початку тричі на тиждень буде цілком достатньо. Після пробіжки не можна одразу різко зупинятися. Спочатку сповільніть темп, а тоді перейдіть на ходьбу. Після пробіжки випийте води.

Слідкуємо за технікою бігу

Під час бігу слідкуйте за положенням свого тіла: не нахиляйте корпус вперед, тримайте голову прямо. Руки мають бути зігнутими під кутом 90 градусів. Дихайте носом, намагайтеся не розмовляти під час бігу.

Де і коли бігати?

Коли краще бігати: зранку чи ввечері? Єдиною перевагою вранішнього бігу над вечірнім є той факт, що зранку повітря є чистішим. Але це - справді дріб'язковий фактор, який не впливатиме на процес і результат пробіжки. Дехто стверджує, що бігати зранку - шкідливо. Та насправді треба запам'ятати одне просте правило про те, як правильно бігати зранку. Перед великими навантаженнями робіть попередньо хорошу розминку. Дотримуйтесь цього правила, і біг не зашкодить вашому здоров'ю. Тому можна впевнено сказати: бігати можна як зранку, так і ввечері.

Місце для бігу має бути зручним для вас. Це можуть бути парки, стадіони чи просто вулиці міста. Проте намагайтеся уникати бігу поруч з великим потоком машин - надмірне вдихання вихлопних газів буде згубно впливати на ваше здоров'я.

Джерело: http://kyiv.plast.org.ua

 

Для тих, кому за 40

Як накачати руки

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers