rss
05/07/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Культура \ Конгрес українців Канади привітав підполковника Joshua Kutryk з обранням до корпусу астронавтів

Конгрес українців Канади (КУК) привітав підполковника Joshua Kutryk, канадця, українця за походженням. Нещодавно його було обрано на посаду канадського астронавта.

Підполковника Kutryk та доктора Jennifer Sidey привітали з обранням до канадського корпусу астронавтів 1 липня під час святкування Дня Канади у парламенті.

Підполковник Kutryk та д-р Sidey - двоє кандидатів, обрані з більш, ніж 3700 бажаючих стати астронавтами. Усі вони подали відповідні заявки у Canada Space Agency.

Підполковник Kutryk так згадує своє походження: «Я виростав у сільській громаді у Beauvallon, що на північний схід від Vegreville, штат Alberta. Мій прадід оселився тут після того, коли емігрував із Західної України у 1910 році. Мій батько Баррі виріс уже тут. Він належав до третьої генерації, яка обробляла цю землю... Ця земля все ще належить нашій сім'ї. Українська була першою мовою, якою розмовляв мій батько. Для нього дуже важливими були українська культура і звичаї. Мої троє братів і сестер були виховані у цьому ж патріотичному дусі, що також передбачало вивчення українських танців. На жаль, ми втратили батька у липні минулого року через рак, але його духовна спадщина живе у нас».

Павло Грод, президент КУК, заявив: «Ми - у захваті від цього величезного досягнення гідного члена українсько-канадської громади, обраного канадським астронавтом. Дослідження космосу є одним з найцікавіших людських починів, символом того, що ми можемо досягти разом. Це надихає покоління молодих людей здобувати знання та стипендії. Це також сприяє дружбі між народами та найбільше - миру для всього людства. Від імені української канадської громади я бажаю підполковнику Kutryk досягти великих успіхів у майбутньому як космонавту. Він є натхненням для всіх нас. Найкращі побажання! Бог у поміч!»

Підполковник Kutryk розпочав працювати у Canadian Armed Forces у 2000 році. Перед тим як приєднатись до Canadian Space Program, підполковник Kutryk брав участь у експериментальних дослідженнях як пілот-випробувач та як пілот-винищувач у Cold Lake, штат Alberta, де очолював підрозділ, відповідальний за оперативне польове випробування винищувача у Канаді.

Пресовий референт Конґресу Українців
Канади Орест Закидальський

www.ucc.ca

Марко Р.Стех: «У ХVІІІ ст. в Україні сформувалася унікальна традиція барокового іконопису»

Унікальна книга про геніального українського композитора та хорового диригента Анатолія Пашкевича

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers