rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ ВЕСЛУВАННЯ НА БАЙДАРКАХ

ВЕСЛУВАННЯНА БАЙДАРКАХ

Анастасія Горлова здобула «золото» Євро-2017

Продовжує тішити своїми здобутками українських прихильників спорту студентка Львівського державного університету фізичної культури львів'янка Анастасія Горлова.

На Чемпіонаті Європи-2017, що завершився у болгарському Пловдиві, на честь перемоги нашого дуету байдарочниць Марія Кічасова/Анастасія Горлова пролунав гімн України, повідомляє ldufk.edu.ua.

Наші спортсменки фінішували першими на дистанції 200 метрів у фінальному заїзді серед байдарок-двійок, випередивши представниць Португалії та Польщі.

Нагадаємо, розпочався останній день Чемпіонату Європи-2017 з веслування на байдарках і каное у болгарському Пловдиві для збірної України з двох бронзових медалей. Одну з них завоював ще один студент Львівського державного університету фізичної культури Тарас Міщук у каное-двійці. Олімпійські призери Ріо-2016 Дмитро Янчук і Тарас Міщук фінішували третіми у фіналі «А» серед каное-двійок на дистанції 500 метрів. Результат українців - 01:38.956.

Також третє місце в Івана Семківа/Ігоря Трунова у фіналі «А» серед байдарок-двійок на дистанції 500м - 01:28.004. Українці лише на чотири десятих секунди програли боротьбу за «срібло» сербським конкурентам.

А в суботу полтавчанка Марія Кічасова, Марія Повх із Луцька, Анастасія Тодорова з Южного та Інна Грищун із Хмельницького стали бронзовими призерами у байдарці-четвірці на дистанції 500 м. У фіналі вони поступилися лише квартетам з Угорщини і Польщі.

П'ятою фінішувала українська каное-четвірка в фіналі на дистанції 1000 м у складі львів'янина Віталія Вергелеса та його партнерів - Дениса Коваленка, Дениса Камерилова та Едуарда Шеметила.

Шостий результат показав на дистанції 1000 метрів наш найсильніший в Україні дует каноїстів Дмитро Янчук/Тарас Міщук. А байдарка-двійка львів'янина Віталія Вергелеса та Дениса Камерилова з Полтави стала сьомою у спринті на 200 м.

 

СИНХРОННЕ ПЛАВАННЯ

Волошина і Яхно завоювали третю медаль для України на ЧС-2017 з водних видів спорту

У Будапешті (Угорщина) завершилися змагання в технічній програмі дуетів синхронного плавання в рамках Чемпіонату світу-2017 з водних видів спорту.

Українки Анна Волошина та Єлизавета Яхно завоювали бронзові медалі, повідомляє sport.unian.ua. Українки за свій виступ отримали від суддів 92.6482 бала.

Наші спортсменки відстали на 2.4033 бала від переможниць. А чемпіонками світу в цьому виді програми стали Світлана Колесніченко та Олександра Пацкевич з Росії. На другому місці - дует з Китаю Цзян Тінтін/Цзян Венвен.

Нагадаємо, напередодні збірна України завоювала дві «бронзи» Чемпіонату світу-2017, який триватиме у столиці Угорщини Будапешті до 30 липня.

Водні види спорту. Чемпіонат світу-2017

Будапешт (Угорщина). 14-30 липня.

Синхронне плавання. Дуети. Технічна програма

1. Світлана Колесніченко/Олександра Пацкевич (Росія) - 95,0515

2. Цзян Тінтін/Цзян Венвен (Китай) - 94,0775

3. Ганна Волошина/Єлизавета Яхно (Україна) - 92,6482

ЛЕГКА АТЛЕТИКА

Андрій Проценко виграв у Марокко етап «Діамантової ліги» в стрибках у висоту

Один із кращих студентів кафедри легкої атлетики Львівського державного університету фізичної культури Андрій Проценко виграв етап «Діамантової ліги - 2017» у Рабаті (Марокко).

  Title

У секторі для стрибків у висоту Андрій Проценко з третьої спроби подолав планку на висоті 2 м 29 см, залишивши позаду британця Роббі Грабарза та італійця Джанмарко Тамбері. Вже у ранзі переможця Андрій замовив висоту 2,33 м. Проте її підкорити поки що не вдалося, пише ldufk.edu.ua.

Найбільш титулований наразі український стрибун у висоту Богдан Бондаренко з Харкова участь у турнірі в Рабаті не брав.

 

Юлія Левченко виграла молодіжний Євро-2017 зі стрибків у висоту

Українська стрибунка у висоту Юлія Левченко стала переможницею молодіжного (U-23) Чемпіонату Європи-2017 в польському Бидгощі.

Юлія Левченко з першої спроби показала результат 1.96 м. Це найкращий результат серед європейських легкоатлеток у теперішньому сезоні, повідомляє офіційний сайт Федерації легкої атлетики України (ФЛАУ). Також українка показала найкращий результат у кар'єрі. Раніше її рекорд був 1.95 м.

Додамо, що інша українка - Ірина Геращенко - посіла на Євро-2017 друге місце.

 

Владислав Мазур виграв Євро-2017 серед молоді в стрибках у довжину

Золоту естафету українців у Найробі (Кенія) в польському Бидгощі підхопив Владислав Мазур. Учень Ігоря Лонського став чемпіоном Європи серед молоді U-23 зі стрибків у довжину і повторив найкращий результат європейського сезону серед однолітків.

Title  

Уже в другій спробі Мазур показав переможних 8,04 м. А у завершальній спробі, вже у статусі чемпіона, максимально наблизився до цього результату - 8,03 м. Ігор Гончар у цій же дисципліні замкнув першу десятку з результатом 7,38 м, пише uaf.org.ua.

Марина Немченко фінішувала п'ятою з бігу на 10000 метрів і встановила особистий рекорд (33.44,13 хв.). Валерія Зіненко була 12-ю, і також з особистим рекордом (34.20,21 хв.). Перемогла з рекордом чемпіонатів Ясемін Кан (31.39,80 хв.).

Володимир Мисливчук приніс Україні ще одне місце у фіналі. У секторі для метання молота він з результатом 70,30 м став п'ятим. Переміг угорець Бенсе Халаш (73,30 м).

Підтримала наших фіналістів і Карина Чередниченко, яка була восьмою в метанні диска (52,18 м). Чемпіонкою Європи U-23 стала німкеня Клодін Віта (61,79 м).

14 липня змагання також завершили семиборки. Дарина Слобода замкнула першу вісімку зі сумою у 5801 очко. Римма Гордієнко - 12-а (5573). Чемпіонкою Європи серед молоді з національним рекордом Швейцарії стала Каролін Агну (6330 очок).

Українки показали стовідсотковий результат у кваліфікації зі стрибків у висоту. Для її подолання виявилося достатньо 1,79 м. Всі три наші атлетки - Ірина Геращенко, Лілія Клінцова та Юлія Левченко - впоралися з цією висотою з першою спроби. А Левченко і Геращенко і взагалі з неї лише починали змагання.

Свій клас підтвердила й Олена Шамотіна, подолавши кваліфікаційний бар'єр з метання молота з результатом 67,42 м. Вікторія Сахно до основного кола змагань не ввійшла - 61,26 м.

Яна Качур (23,28 с, особистий рекорд) і Аліна Калістратова (23,74 с) напряму вийшли до півфіналу з бігу на 200 метрів.

Не вдалося вийти у фінал з бігу на 110 метрів з бар'єрами нашим чоловікам. Забіг Максата Кандимова тричі повертали на старт, а фіна Віктора Кантеле і взагалі дискваліфікували через фальстарт. На жаль, Кандимов не зміг продемонструвати свій найкращий час, і з результатом 14,52 с він 17-й. У Богдана Чорномаза 14,12 с, але він також поза вісімкою фіналістів.

За крок від фіналу з бігу на 400 метрів зупинилася Катерина Климюк. Власне, за результатами першого кола українка була якраз восьмою, проте її забіг виявився швидшим, ніж третій, і вона не змогла кваліфікуватися ані напряму, ані за часом (52,90 с). Натомість, француженка Дебора Санан, яка показала на шість сотих секунди гірший час, ніж Климюк, проте фінішувала у своєму забігу другою (дві перші виходили до фіналу напряму), тепер виступить у вирішальному колі змагань.

 

Ілля Кравченко на юніорському ЧС-2017 виграв «бронзу» в стрибках зі жердиною

Стрибун зі жердиною Ілля Кравченко у завершальний день юніорського Чемпіонату світу-2017 з легкої атлетики, який відбувся у Найробі (Кенія), приніс збірній України п'яту медаль на турнірі. Цього разу - бронзову.

Ілля Кравченко повторив особистий рекорд 4,70 м і виграв бронзову медаль, повідомляє офіційний сайт Федерації легкої атлетики України (ФЛАУ).

Кравченко виконав три спроби на висоті нового особистого рекорду - 4,85 м, - але на ній планка йому поки що не підкорилася. Переміг француз Маттіас Орбан (5,00 м).

А завершився чемпіонат змішаною естафетою 4х400 метрів. Склад української команди порівняно з першим колом не змінився - Мар'яна Шостак, Ярослав Голуб, Тетяна Безшийко та Ярослав Демченко. Саме ця четвірка у фіналі фінішувала п'ятою (3 хвилини 28,14 секунди). А перемогла команда Бразилії (3 хвилини 21,71 секунди).

Додамо, що на останньому Чемпіонаті світу-2017 серед юніорів U-18 (принаймні, наразі рішення ІААФ щодо того, щоб припинити проведення цього турніру, саме таке) збірна України посіла дев'яте місце з п'ятьма медалями (двома золотими Михайла Кохана та Ярослави Магучіх, срібною Олексія Кириліна і двома бронзовими Владислава Лавського та Іллі Кравченка). А виграли медальний залік атлети з ПАР (11 = 5 + 3 + 3).

 

СТРИБКИ У ВОДУ

Колодій і Кваша завоювали «бронзу» ЧС-2017

У Будапешті (Угорщина) відбувся фінал зі стрибків у воду з триметрового трампліна в рамках Чемпіонату світу-2017 з водних видів спорту.

Як повідомляє sport.unian.ua, бронзову медаль у цьому виді змагань завоювали українці Олег Колодій та Ілля Кваша. Наша пара набрала в сумі за шість стрибків 429,99 бала.

  Title

Нагадаємо, Ілля Кваша та Олег Колодій - чинні срібні призери чемпіонату Європи в цій дисципліні.

Також нагадаємо, що Чемпіонат світу-2017 з водних видів спорту в Будапешті триватиме до 30 липня.

 

СТРІЛЬБА З ЛУКА

 

Гнип і Трапезнікова - призерки молодіжного Кубка Європи-2017

У місті Пореч (Хорватія) завершився другий етап молодіжного Кубка Європи зі стрільби з лука 2017 року.

У категорії юніорок бронзовою призеркою Кубка стала студентка другого курсу Львівського училища фізичної культури Соломія Гнип, повідомляє ufk.lviv.ua.

На шляху до «бронзи» Соломія почергово здолала Олександру Куратнік з Білорусі (7:3), Кірстін Андерсен з Данії (7:1), Ясмін Анагоз з Туреччини (6:2) та у додатковому пострілі перемогла італійку Лючіллу Боарі 10:9 (загалом, 6:5).

Однокурсниця Гнип Соломія Трапезнікова у 1/8 фіналу програла Осіан Гай із Франції 4:6 і, у кінцевому підсумку, посіла дев'яте місце.

У командній першості збірна України у складі обох Соломій та сумчанки Євгенії Чибісової виборола срібні медалі. У 1/4 фіналу українки перемогли британок (5:1), у 1/2 фіналу - німкень (6:0), але у фіналі поступилися збірній Франції (1:5).

Серед спортсменок кадетської вікової категорії (U-17) цьогорічна випускниця училища Олександра Комарова та учениця десятого класу Жанна Наумова у складі збірної України посіли п'яте місце у командній першості. Каменем спотикання для дівчат у 1/4 фіналу стала збірна Великобританії, якій вони поступилися у додатковій серії з рахунком 24:27, а загалом - 4:5.

 

БОКС

ЗМІ: Кличко і Джошуа домовилися про бій-реванш на листопад у Лас-Вегасі

Реванш українського боксера Володимира Кличка і британця Ентоні Джошуа може пройти у листопаді 2017 року, на арені в Лас-Вегасі (США).

Про це натякнув віце-президент американського телеканалу Showtime Стівен Еспіноза.

«Наступний бій Ентоні Джошуа буде підтверджений дуже скоро. Чекаємо, що це буде бій із Кличком у листопаді на арені Лас-Вегас», - цитує Еспінозу boxing - mma.

У Кличка ж поки що далекі від прогнозів на бій із Джошуа, оскільки український боксер досі не визначився, чи готовий він до цього поєдинку.

Про це у відеоінтерв'ю Seconds Out сказав виконавчий директор промоутерської компанії братів Кличків K2 Promotions Том Леффлер.

«Володимир ще не прийняв рішення щодо реваншу. Особисто я хотів би побачити бій-реванш двох найкращих супертяжів світу в Лас-Вегасі, адже, враховуючи те, що в першому бою Володимир показав свій найкращий бокс за останні роки, думаю, він може перемогти в матчі-реванші.

Але не мені вирішувати, адже не мені отримувати удари в обличчя від Ентоні Джошуа», - цитує менеджера boxingnews.com.ua.

Раніше повідомлялося, що бій-реванш Кличко - Джошуа може відбутися в Африці.

Іван Гешко, чемпіон Європи і світу з бігу: «Принаймні, тричі вже оббіг Землю по екватору»

Анна Плотіцина: «Спринтер має бути нервовим. Можу влаштувати тренеру скандал на рівному місці»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers