rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Берегиня \ У Львові відбувся фешн-показ заради трьох хворих діток, або Як засновниці бренда Mykytyuk&Yatsentyuk «відповідали» у Мадейрі за всю Україну

Маю передчуття, що список українських топ-дизайнерів дуже скоро поповниться новим львівським іменем, точніше, двома: Світлана Микитюк і Соломія Яцентюк. Чому так вважаю? Бо ці талановиті дівчата обрали шалений темп у крокуванні до своєї вершини. І на тому шляху в них дуже багато успіхів, однак вони «смакують» свої перемоги, не розхолоджуючись. Знають: найкрасивіші корони дістаються наполегливим.

Наприкінці червня творці бренда Mykytyuk&Yatsentyuk дістали купу позитивних емоцій. Заслужено, скажу я вам. У Львівському ботанічному саду дизайнерки провели благочинний показ нової колекції Mykytyuk&Yatsentyuk Resort 2018. Сонячні промені просвічували через листя дерев ботанічного саду, створюючи неповторні візерунки, і цей синтез природи та вишуканих суконь не залишив байдужим жодне серце. Як результат - зібрано 20 тисяч гривень, які передали на лікування трьох важкохворих діток.

Як народжувалася колекція, і що передувало її створенню, «Львівська газета» розпитала у Світлани Микитюк та Соломії Яцентюк.

- Інспірацією для створення нашої колекції Mykytyuk&Yatsentyuk Resort 2018 послужив образ богемної дівчини, яка довгими, теплими літніми вечорами ходить закутками тінистого саду старої садиби. Це - героїня романів, яка поєднує в собі ніжну тендітність і фантастичну сексуальність, - розповідає Світлана. - А для підкреслення візуального сприйняття образу ми створили авторські аплікації на флористичній основі, на народження яких нас надихнула подорож до сонячного острова Мадейра. Для своєї колекції ми обрали делікатні натуральний шовк різної якості: тонкий напівпрозорий, прозорий, фактурний, щільний. А крій у нас - складний, об'ємний із членуваннями форми.

- Ми щасливі, бо відчули, що колекція сподобалась. Усе відбулося просто фантастично! Дякуємо керівництву Ботанічного саду ЛНУ ім. І. Франка, в ошатних «стінах» якого ми провели свій показ. Природа справді створювала специфічну атмосферу, - ділиться враженнями Соломія. - Усі кошти, зароблені від продажу квитків, передаємо трьом дітям, на долю яких випало випробування хворобою. Двоє з них - з діагнозом ДЦП, а ще в однієї дівчинки - рак крові. Дорослі не мають права бути байдужими до дитячих страждань. Тому наш післясмак після поїздки на Мадейру ми вирішили розділити з цими дітками.

- Розкажіть, що ж такого було у цій поїздці, що подарувало вам стільки натхнення?

Соломія: Спершу розкажу, як ми потрапили на Мадейру. На передостанньому Львівському тижні моди серед гостей на показах багатьох дизайнерів була Ізабел Дантес - одна з організаторів Madeira Film Festival. Завітала вона і на показ нашої колекції «Мавка». Й одразу ж після вона нього підійшла до нас і сказала, що надзвичайно вражена колекцією, кольором, принтами, поданням, поєднанням постановки музики та світла. І несподівано запросила приїхати показати цю колекцію на Мадейрі, на їхньому фестивалі.

  Title

Світлана: Ми були вражені, але одразу ж погодилися. Ще б пак! Така нагода показати себе світові! Адже фестиваль кіно у Мадейрі був започаткований 2012 року, і відтоді щороку там збираються багато відомих акторів, режисерів, фотографів, музикантів і, як з'ясувалося, дизайнерів.

- Пані Ізабел приїжджала в Україну саме для пошуку дизайнерів, чи ваше запрошення стало спонтанним?

Світлана: Нам це невідомо. Madeira Film Festival - це, насамперед, фестиваль кіно. Основна його мета - розвиток і підтримка документальних фільмів із глибоким, не поверхневим змістом. Утім, організатори створюють фестиваль так, щоб гості змогли насолодитись усіма напрямами мистецтва, щоб це був синтез усього разом - така мистецька подія.

Title  

Соломія: Наша ж колекція їх зацікавила і через свою тему. Мадейра - це острів з фантастичною природою, вражає її різноманіттям. Приблизно 20% острова покрито лісом лауресільва, це - реліктові тропічні ліси. І тому тамтешній фестиваль присвячений красі природи. Наша колекція - це ода Мавці, дитині лісу, героїні української міфології, що є уособленням природи Полісся. Відповідно, ця тема дуже органічно прозвучала на фестивалі.

- А як виглядав сам показ? Як вам вдалося його організувати за тисячі кілометрів від дому?

Соломія: Організація фестивалю та нашого показу, зокрема, була на такому височезному рівні, що ми зі Світланкою могли собі просто попивати каву та ні про що не турбуватися. По-перше, повністю всі витрати (і наш переліт, і тижневе проживання у розкішному готелі, і проведення самого показу) взяли на себе організатори. Нашу колекцію демонструвало дуже професійне модельне агентство. Попередньо ми надіслали їм інформацію про зачіски та макіяж, усе було виконано бездоганно!

- Як же сприймали вашу колекцію знамениті гості фестивалю?

Світлана: Ідеально! Реакція була саме такою, про яку ми мріяли. Глядачів було дуже багато, ми на таке й не сподівалися. Через три величезні зали розкішного, вишуканого Belmond Reid's Palace у ретро-стилі з величезними дзеркалами та височезними стелями звели подіум. Уявіть: усі три зали були заповнені глядачами!

Соломія: Це було шалено приємно, коли після показу до нас приходили фотографуватися та висловити своє захоплення. І що нас дуже вразило: португальці знають багато про Україну. Співпереживали, розпитували про наші останні політичні події.

Title Title 

 

- Хто ще з дизайнерів брав участь у Madeira Film Festival?

Світлана: Лише один португальський дизайнер.

Title Title 

 

- Тобто, весь цей грандіозний подіум звели лише для вас?

Світлана: Саме так.

- Чи представляв ще хтось, окрім вас, Україну?

Соломія: Ми були єдиними представниками. Хоча познайомилися там з фільммейкером Русланою Бердл. Вона проживає в Австрії, але родом зі Львова. Ми були дуже раді цій зустрічі. Взагалі ж, познайомилися з дуже багатьма відомими людьми.

- Що вважаєте своїм основним здобутком з цієї поїздки?

Світлана: Ми наситилися купою позитивних емоцій та натхнення. Ми - українці, і ми показали, на що здатні. Це - основне.

Соломія: Ну, і є трохи гордості за те, що з багатьох колекцій, презентованих на Львівському тижні моди, вибір упав саме на нас (сміється).

- У нас прийнято вважати, що просуваються вперед лише ті, кого просувають. Ви ж працюєте без «плечей» добрих дядьків та успішно розвиваєтеся абсолютно самостійно. Як вам це вдається? Зарядіть українців своїм позитивним настроєм...

Соломія: Якщо казати про «плечі», то ми є плечем одна для одної. У нас зі Світланкою - тандем, дуже підтримуємо одна одну і завжди знаємо, що нас - двоє. Ми справді багато працюємо. Наша робота та життя - це одне ціле. Впродовж десяти років не зупиняємося, думаємо, плануємо, творимо, і ніколи не є остаточно задоволені результатом. Завжди бачимо, що ще треба зробити-доробити. І позитивно ставимося до людей та до життя!

 

Автор: Дана Ганус

Джерело: «Львівська газета»

 

У Митрополичих садах у Львові відбувся показ весільної колекції Оксани Караванської

Давні галицькі переписи страв Як варили наші бабці та прабабці…

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers