rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Це цікаво \ Більше не буде жодного сапфірового скла: компанія Vertu збанкрутувала

 Більше не буде жодного сапфірового скла: компанія Vertu збанкрутувала

Компанія з виробництва мобільних телефонів класу «люкс» Vertu, вартість яких перебувала в межах кількох тисяч доларів, оголосила про своє банкрутство.

Мобільні пристрої Vertu, інкрустовані дорогоцінними металами та камінням, за словами експертів, останнім часом не витримували конкуренції з боку виробників смартфонів, які також пропонували персоналізувати зовнішній вигляд своїх гаджетів, виходячи з вимог клієнтів, передає Ukr.Media.

Невеликі партії пропонувалися за високими цінами, - розповів аналітик IHS Technology Ієн Фогг.

За його словами, Vertu обладнала екран однієї з останніх своїх моделей синтетичним сапфіром. Apple колись також хотіла використовувати цей матеріал, проте відмовилася від цієї ідеї через технологічні проблеми.

З цим матеріалом складно працювати. Єдина практична перевага - це те, що екран смартфона буде дуже важко розбити, - додав Фогг.

Він також зазначив, що останнім часом багато компаній-виробників смартфонів пропонували клієнтам інкрустацію комплектуючих коштовностями - це не було унікальною пропозицією на ринку мобільних пристроїв.

 

Топ-5 забутих винаходів минулих сторіч, які стали популярними лише зараз

Важко уявити життя сучасної людини без таких технічних ноу-хау, як мікрохвильова піч чи сенсорний телефон. Та мало хто знає, що коли всі ці винаходи з'явилися на світ - їх не зрозуміли, визнали безглуздими та нецікавими.

Gazeta.ua пропонує добірку винаходів, які створили задовго до того, ніж вони стали популярними і незамінними у житті кожної сучасної людини.

1. Дрони

Ці літаючі роботи зараз широко використовують у різноманітних сферах життя: від кінематографа до аграрної галузі. Дрони винайшли ще на початку 20 ст. Так, винахідник Арчібальд Лоу створив перший дрон ще у далекому 1916 р. Його виготовили з дерева та олова. Радіокеровані пристрої використовували для нападу на німецькі військові дирижаблі - «Цепеліни». Однак, після Першої світової війни їх ніяк не застосовували у повсякденному житті. Шум мотора перекривав радіосигнал, і апарати часто виходили з ладу, тому їх визнали неефективними.

2. Селфі-палиця

Важко уявити сучасну молодь без селфі-палиці в руках. Та цей популярний аксесуар з'явився задовго до перших смартфонів і самого терміна «селфі». Ще у далекому 1983 р. її створив японець Хіроші Уеда. Одного разу винахідник і його дружина під час прогулянки попросили якогось хлопця сфотографувати їх. Той взяв дорогий фотоапарат і втік. Тоді до Хіроші і прийшла ідея палиці, за допомогою якої можна сфотографуватися без сторонньої допомоги.

Свій винахід він створив спеціально для популярного в той час фотоапарата «Minolta Disc-7» і назвав розширювачем. Фотокамера кріпилася до кінця палиці. На ній було маленьке дзеркальце, яке допомагало вибрати ракурс. Тоді ідея не прижилася. У 1995 р. пристрій навіть потрапив у книгу «101 безглуздий винахід японців». А вже у 2000 р. Уейн Фромм отримав патент на свою версію палиці для селфі, а через кілька років фото в стилі селфі стали «хітом» сезону.

3. Мікрохвильова піч

Мікрохвильова піч є одним з найпопулярніших побутових електроприладів сучасності. Та визнання серед домогосподарок вона здобула не одразу. Мікрохвильову піч винайшли ще в далекому 1945 р. Ідея спала на думку інженерові Персі Спенсеру. Подейкують, що чоловік, який працював на заводі, якось поклав свій бутерброд на магнетрон (лампу, що генерує мікрохвильове електромагнітне випромінювання). І помітив, як він нагрівся. Тоді він задумався над створенням пристрою, який за допомогою електромагнітного випромінювання розігріватиме їжу.

4. Спінер

Спінер за цей рік став чи не найпопулярнішою іграшкою сучасних дітей. На іграшку-антистрес «підсіли» навіть дорослі. Вона складається з двох або трьох лопатей. У центрі спінера - підшипник з металу або кераміки. Іграшку запустити дуже легко - варто лише торкнутися крил-пелюсток. Принцип роботи іграшки схожий на дзиґу.

Автором винаходу стала 65-річна інженер-програміст Кетрін Хеттінгер. Її донька страждала від захворювання, яке спричинило синдром патологічної м'язової стомлюваності. Кетрін не могла бавитися з донькою, тому зробила для неї іграшку з підручних матеріалів: газети і липкої стрічки. Це було у 1990-і роки. У 1997 році винахідниця отримала патент і почала виробляти іграшки самостійно, а потім продавала їх на ярмарках ремесел. Вона також розсилала прототип виробникам іграшок, але ті відмовилися. Серед компаній, яких не зацікавив винахід жінки - Hasbro, яка зараз активно продає спінери. Патент на цей винахід у Кетрін Хеттінгер закінчився у 2005 р., тому інші компанії можуть продавати власні версії винаходу без її дозволу.

5. Сенсорний екран

Для багатьох першим сенсорним телефоном став iPhone з віртуальною клавіатурою, який випустили у 2007 р. Проте, справедливо назвати найпершим телефоном з тачскріном - IBM's Simon. Його запустили у продаж у 1992 р.

Що ж стосується саме сенсорного пристрою, то його ще в 1965 р. розробив Ерік Джонсон - для авіадиспетчерів. У 1985 р. компанія HP оприлюднила перший сенсорний комп'ютер HP-150. До слова, Apple в 1993 р. також запропонувала на розсуд клієнтів пристрій зі сенсорним управлінням Newton Personal Digital Assistant. Та тоді цю розробку не зрозуміли. Пристрій не пройшов тест на «кишеньковість», був завеликим і надто дорогим. Через деякий час його зняли з виробництва.

 

Microsoft офіційно припинила підтримку Windows Phone

Компанія Microsoft офіційно припинила підтримувати операційну систему Windows Phone 8.1 у той час, коли на ній продовжують працювати мільйони пристроїв, передає Ukr.Media.

Видання повідомляє, що оновлення операційної системи Windows Phone 8 було випущене три роки тому і було доволі складним. Windows Phone 8.1 підтримувала віртуального асистента Cortana, змінила дизайн та мала інші нововведення.

Однак, гідну конкуренцію Android та iOS операційна система скласти не змогла, через що Microsoft вирішила припинити випуск власних смартфонів під брендом Lumia.

Корпорація Microsoft досі продовжує підтримувати ОС Windows 10 Mobile, проте в ній останнім часом не з'явилося жодної нової функції.

WhatsApp під загрозою: експерти виявили серйозні недоліки

Експерти некомерційної організації Electronic Frontier Foundation дійшли до висновку, що месенджер WhatsApp не володіє надійним рівнем захисту приватності користувачів.

Про це повідомляє The Telegraph. Вони проаналізували 26 найбільших Інтернет-компаній у галузі взаємодії з державою, прозорості роботи з владою і заборони на передавання особистих даних третім особам.

За підсумками дослідження виявилося, що найгіршими сервісами в плані захисту даних виявилися Airbnb, Twitter, Tumblr і WhatsApp.

Максимальну оцінку за безпеку отримали компанії Adobe, «хмарний» сервіс Dropbox, таксі-сервіс Lyft. Також високі бали поставили платформі для створення сайтів WordPress і сервісу Uber.

Експерт розповів, що месенджер WhatsApp передає владі велику кількість даних про користувача, незважаючи на використання в ньому наскрізного шифрування. Адміністрація сервісу має доступ до інформації про тип пристрою, мобільну мережу та номер телефону, веб-сторінку.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що власники застарілих моделей смартфонів незабаром не зможуть користуватися месенджером WhatsApp.

Джерело: znaj.ua

 

Apple показала нову iOS 11

У рамках конференції WWDC 2017 компанія Apple анонсувала нову версію операційної системи iOS 11.

В оновленій версії операційної системи був представлений новий, змінений додаток iMessage з оптимізованим інтерфейсом і синхронізацією між усіма девайсами на macOS і iOS. У програмі поміняли панель стікерів і додали інтеграцію з Apple Pay, а сама платіжна система отримала підтримку транзакцій між користувачами.

Крім того, розробники представили новий пакет Siri Kit для розширеної інтеграції Siri зі сторонніми додатками.

З оновленням до iOS 11 гаджети зможуть фотографувати та знімати відео з новими форматами стиснення. Таким чином, розмір файлів вдасться зменшити вдвічі. Нова версія ОС додає Depth API для розробників - тепер вони зможуть користуватися новими можливостями камери у своїх програмах. Також Apple провела оптимізацію зйомки в умовах слабкого освітлення, поліпшила стабілізацію, роботу спалаху і HDR.

Користувачі зможуть редагувати «живі» фото, вибирати основний кадр серед анімації, створювати «бумеранги» і нескінченні повтори. До того ж, програма «Фото» буде об'єднувати фотографії з подій, вибирати найкращі кадри з окремими людьми і створювати інтерактивні слайд-шоу.

Apple також оприлюднила watchOS для смарт-годинників. Першим і найбільш помітним нововведенням watchOS стало додавання низки нових циферблатів. Зросла також функціональність операційної системи: всі програми перемикаються за допомогою коліщатка і динамічно оновлюються відповідно до запитів. Для додаткової зручності ця ОС має нову систему повідомлень і подання інформації. Орієнтуватися в можливостях платформи допомагає інтелектуальний асистент і голосовий помічник Siri.

Розширилися також можливості відстеження активності користувачів. Новий асистент активності персоналізований і здатний на «розумне» відстеження діяльності: протягом дня він повідомляє про досягнення, хвалить за побиті рекорди і навіть карає за лінь за допомогою анімованих заохочень і зауважень.

Крім того, нова ОС має інстальований додаток для прослуховування і каталогізації музичних альбомів, який працює разом з AirPods.

Apple розповіла про нову настільну операційну систему macOS High Sierra. Головним нововведенням став перехід на фірмову файлову систему Apple File System. У macOS Sierra 2016 року APFS працювала зі значними обмеженнями, але цього року вона запрацює на повну силу. За рахунок цього всім власникам ноутбуків MacBook і комп'ютерів iMac стануть доступними максимальна захищеність, швидке визначення розмірів директорії і неймовірно швидке копіювання файлів будь-яких розмірів - в рази швидше, порівняно з macOS Sierra.

Програма «Фото» тепер має різноманітні фільтри для швидкого сортування фотографій і пошуку потрібного зображення. Було покращено опцію розпізнавання облич на фотографіях, причому, опція пошуку і фільтрації світлин на одному пристрої негайно розсортує фотографії за потрібною ознакою і на інших пристроях.

Разом з macOS High Sierra була оприлюднена графічна система Metal 2, пропускна здатність графічних даних якої була збільшена до 10 разів.

Джерело: dt.ua

 

Космічна революція від Маска. Майбутнє уже сьогодні

«Епоха лазерної зброї»: як фантазери вигадали сенсацію

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers