rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Міжнародний огляд \ У Кремлі прокоментували слова Кадирова про можливість Росії знищити світ, мовляв, нічого надзвичайного, «щирий експромт»

 У Кремлі прокоментували слова Кадирова про можливість Росії знищити світ, мовляв, нічого надзвичайного, «щирий експромт»

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков не вважає «надзвичайним» інтерв'ю глави Чечні Рамзана Кадирова телеканалу HBO, в якому він, зокрема, повідомив про можливість ядерних сил Росії знищити весь світ.

Про це передає телеканал «Дождь».

«Там досить жорсткі були міркування. Але їх потрібно розглядати лише в контексті. І якщо розглядати їх саме в контексті, то нічого надзвичайного сказано не було», - сказав Пєсков.

Як заявив же чеченський міністр друку та інформації Джамбулат Умаров, ці слова Кадирова були «щирим експромтом».

В інтерв'ю, опублікованому кілька днів тому, глава Чечні, зокрема, заявляв, що у нього «є армія», і висловлював сумніви в тому, що США настільки сильні у військовому аспекті, щоб становити загрозу для Росії. Навіть якщо, за словами Кадирова, все керівництво Росії буде знищено, російські ядерні сили зможуть завдати удару у відповідь.

 

Гремінгер офіційно став новим генсеком ОБСЄ

У вівторок завершився «період тиші» і, оскільки заперечень проти запропонованих наприкінці минулого тижня кандидатур на ключові посади ні від однієї з 57 держав-членів Організації з безпеки і співпраці не надходило, призначення вважаються такими, що відбулися.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили із секретаріату Організації.

Таким чином, генеральним секретарем організації став швейцарець Томас Гремінгер, главою Бюро з питань демократії та прав людини (БДІПЛ) - представниця Ісландії Сольрун Гісладоттір, комісаром у справах національних меншин екс-генсекретар ОБСЄ італієць Ламберто Заньєра, офіс з питань свободи ЗМІ очолить француз Арлем Дезір.

«Я радий вітати Томаса Гремінгера як нового генерального секретаря», - заявив з цього приводу чинний голова ОБСЄ, глава МЗС Австрії Себастьян Курц.

Він висловив переконання, що досвідчений дипломат продемонструє свої таланти на благо організації.

Курц також привітав призначення керівників трьох офісів ОБСЄ, зазначивши їх важливість у зміцненні миру, демократії і свобод на теренах ОБСЄ.

Як раніше повідомлялося, наприкінці червня-початку липня ОБСЄ вперше в історії опинилася в «кадровому глухому куті», коли її членам не вдавалося досягти консенсусу щодо кандидатур на ключові посади. Каденція генерального секретаря Заньєра, який обіймав цю посаду два терміни поспіль (шість років), завершилася 30 червня, і з того часу ця посада залишалася вакантною.

 

Республіка Сан-Марино замахнулася на світове лідерство за 5G

Італійський оператор зв'язку Telecom Italia Mobile має намір запровадити в Сан-Марино нову мережу зв'язку 5G як випробування цієї технології.

Про це повідомляє італійське видання Il Sole 24 Ore.

«Італійський оператор зв'язку Telecom Italia Mobile має намір використати Сан-Марино як випробувальний майданчик для нової технології. Таким чином, протягом 2017 року Telecom Italia підготує в Сан-Марино основну інфраструктуру для переходу на 5G», - йдеться у повідомленні.

Компанія також проводить випробування в італійських містах Мілан та Турин, але в Сан-Марино менше нормативних обмежень на використання радіочастот, ніж в Італії, що розширює можливості компанії.

За словами технічного директора Telecom Italia Джованні Феріго, Європа відіграла головну роль у розвитку технології 2G, але потім поступилася азійським країнам у випадку 3G та США - з 4G.

«Разом із 5G ми маємо намір повернути Європі лідерство в створенні стандартів», - сказав він.

Мобільні оператори тестують технології 5G по всьому світу, найбільшу активність демонструють компанії в Південній Кореї, Китаї і США.

За оцінками Єврокомісії, яка в 2016 році оприлюднила стратегію розвитку 5G, економічні переваги від переходу на нове покоління мереж до 2025 року складуть 113 млрд. євро. Створення інфраструктури для них в Європі потребуватиме вкладень у розмірі 56 млрд. євро і забезпечить близько 2,3 млн. нових робочих місць.

 

Новозеландський прем'єр отримає найвищу австралійську нагороду

Колишній прем'єр-міністр Нової Зеландії Джон Кі удостоєний найвищої нагороди Австралії - ордену Австралії.

Про це повідомляє Australian Associated Press.

«Джон був видатним лідером своєї країни, і його шанують у всьому світі за вплив у нашому регіоні та за його межами... Він також був глибоко зацікавленим у розвитку двосторонніх відносин між Австралією і Новою Зеландією та у просуванні наших спільних інтересів у регіоні та на міжнародному рівні», - заявив очільник австралійського уряду Малкольм Тернбулл, після того, коли генерал-губернатор Австралії схвалив подання на нагороду.

Прем'єр-міністр Австралії наголосив, що Джон Кі докладав зусиль для економічного зростання в Австралії та Новій Зеландії й забезпечив провідну роль країн у вирішенні завдань міжнародної безпеки.

 

В Австралії випробували гіперзвукову ракету

На космічному полігоні Вумера в Південній Австралії відбувся успішний експериментальний політ гіперзвукового літального апарата HIFiRE.

Про це повідомляє news.com.au.

«Швидкість гіперзвукового літака більш, ніж у п'ять разів перевищує швидкість звуку і має потенціал створити революцію в авіаційних перевезеннях, що дасть можливість швидше і дешевше подорожувати світом та здійснювати польоти в космос», - заявила міністр оборони Австралії Маріс Пейн.

На думку міністра, окрім величезного наукового значення, на сучасному етапі важливим є також потенційне військове застосування цієї технології - можливість для Австралії відреагувати на потенційні загрози.

Австралія та США працюють над створенням гіперзвукового літального апарата впродовж майже десятиріччя. Перший запуск був проведений у 2009 році, попередні випробувальні польоти проводилися на ракетному полігоні на Гаваях. Подальші дослідження проводяться на австралійському полігоні Вумера, де є можливість використовувати велику територію і систему безперервного збору даних.

Під час попередніх випробувань безпілотний австралійсько-американський апарат досяг швидкості Мах 8 (9878 кілометрів на годину). Але контрольований гіперзвуковий політ виявився серйозним викликом. Серія випробувань по всьому світу була безрезультатною.

Подолання цих проблем потребувало значних зрушень у сфері термостійкості матеріалів, аеродинаміці та у створенні аерокосмічних апаратів, які б були досить швидкими та легкокерованими для того, щоб скерувати таке швидкісне судно.

HIFiRE 4 став останнім у серії HIFiRE, і його випробування було проведено успішно. Незважаючи на завершення програми на сучасному етапі, міністр оборони Австралії запевнила, що країна продовжуватиме дослідження та оцінку гіперзвукових літальних апаратів як власними силами, так і шляхом міжнародної співпраці.

США та Австралійське оборонне відомство, зокрема, зацікавлені в результатах HIFiRE через те, що гіперзвуковий політ може не лише стати новою ерою в авіаперевезеннях, а й дозволить завдавати ракетних ударів практично без шансів для протиракетної оборони.

 

Гватемала видала Мексиці губернатора-корупціонера

Колишній губернатор мексиканського штату Веракрузм Хав'єр Дуарте, якого підозрюють у незаконному збагаченні, був депортований із Гватемали до Мексики.

Про це пише Reuters.

«Хав'єра Дуерте, який до минулого року керував прибережним штатом Веракруз, представляючи президентську Інституційну революційну партію, підозрюють у привласненні мільйонів доларів протягом каденції. Сам колишній чиновник заперечує всі обвинувачення», - йдеться у матеріалі.

Reuters зазначає, що обраного губернатором у 2010 році Дуерте підозрюють в ошукуванні платників податків на суми, які за деякими підрахунками сягають сотень мільйонів доларів. Він, нібито, володіє елітною нерухомістю як у Мексиці, так і за кордоном, й використовував офшорні компанії для приховування державних коштів.

«Дуерте був арештований у Гватемалі після п'яти місяців переховування. Корупція, вірогідно, стане одним з основних питань майбутньої президентської кампанії у Мексиці. Результати опитувань громадської думки свідчать, що майже сторічному пануванню Інституційної революційної партії може настати кінець», - зауважує Reuters.

 

На аукціоні продадуть альбом з автографом Леннона для його вбивці

Агентство з продажу речей знаменитостей Moments in Time виставило на торги пластинку Джона Леннона Double Fantasy, яку музикант підписав для свого вбивці.

Про це повідомляє Page Six.

Оціночна вартість альбому - 1,5 мільйона доларів.

Джон Леннон був застрелений 8 грудня 1980 року Марком Чепменом, який за кілька годин до цього взяв у музиканта автограф. При спробі втекти платівка випала з куртки фаната, після чого її знайшов перехожий і відніс до поліцейської дільниці. На альбомі є позначка, яка маркує докази - WJT-2.

Альбом, який охрестили найбільш неординарним артефактом в історії рок-н-ролу, продавався кілька разів. Вперше - у 1998 році. Тоді його продали за 150 тисяч доларів. Пізніше, в 2010, пластинку перепродали за 850 тисяч доларів.

 

У Росії остаточно заборонили «Свідків Єгови»

Апеляційна колегія Верховного суду Росії відхилила апеляцію релігійної організації «Свідки Єгови» на попереднє рішення цього суду визнати її екстремістською.

Таким чином, рішення суду про ліквідацію організації і заборону її діяльності в Росії набуло чинності, повідомляє «Радіо Свобода».

Таке рішення Верховний суд Росії ухвалив 20 квітня за позовом Міністерства юстиції Росії. Після того почастішали повідомленням про тиск на послідовників цієї релігійної течії. Правозахисники вважають рішення таким, що порушує права людини.

«Тепер «Свідки Єгови» можуть звер­ну­тися до Європейського суду з прав людини, але Росія не вважає себе зобов'я­заною виконувати його рішення», - зазначає видання.

До організації, що заявляє про 170 тисяч прихильників у Росії, влада країни давно ставиться з підозрою через її негативну позиції щодо військової служби, виборів чи загалом авторитету влади.

 

В Японії помер легендарний 105-річний лікар

Легендарний японський лікар Сігеакі Хінохара, що пропагував здорове старіння, помер у віці 105 років.

Він помер у вівторок вранці у себе вдома від респіраторної недостатності, повідомляє NHK World.

Хінохара народився 1911 року, в префектурі Ямагата, на заході Японії, та почав кар'єру лікаря в 1941 року.

У 1954 році в рамках зусиль із запобігання хворобам, пов'язаним зі способом життя, Хінохара ввів комплексні медичні диспансеризації у провідній токійській лікарні, де він працював. Вперше приватний медичний заклад почав тоді надавати подібну послугу.

Хінохара закликав до створення суспільства, в якому літні люди могли б відігравати активну роль. У 2001 році він опублікував книгу під назвою «Жити з умінням», яку було розпродано накладом понад мільйон примірників.

Навіть відсвяткувавши свій сторічний ювілей, Хінохара продовжував працювати лікарем. Паралельно він почав займатися й іншими видами діяльності. Він також написав сценарій мюзиклу для дітей на основі американської книжки з картинками «Падіння Фредді-Листа».

 

Принц Вільям з родиною прилетів до Польщі з візитом «поваги і дружби»

Російські військові почали прибувати до Білорусі

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers