rss
05/05/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ В окрузі Cook дають друге життя закинутим приміщенням

Ініціатива сприяє економічному розвитку регіону та охороні навколишнього середовища.

Округ Cook, спільно з коаліцією зі семи західних приміських муніципалітетів (Schiller Park, Franklin Park, Northlake, Melrose Park, Bellwood, Maywood та Forest Park), працює над тим, щоб повернути закинуті промислові об'єкти нерухомості до продуктивного використання. Таким чином влада сподівається стимулювати економічний розвиток регіону.

Департамент із контролю за навколишнім середовищем округу Cook від імені коаліції отримав у 2014 році грант від Фонду охорони навколишнього середовища США на суму 600 тисяч доларів для оцінки об'єктів цих громад.

Завдяки програмі було оцінено 30 об'єктів загальною площею близько 127 акрів. Наразі понад 120 акрів планують повторно використати або реконструювати.

Закинута нерухомість у Brownfield, як правило, є нерухомим майном, в якому розширення, перепланування або повторне використання може бути ускладнене наявністю або потенційною наявністю небезпечної речовини або забруднювача. Очищення та реінвестування цих об'єктів захистить навколишнє середовище, зменшить їх шкідливість та вплине на розвиток у зеленій зоні та обробку землі, повідомляє U. S. EPA.

Очищення від забруднення корисних ділянок та їх повернення до активного використання - це елемент плану зі стабільного розвитку округу Cook, розроблений офісом президента округу Preckwinkle.

«Закинуті об'єкти у Brownfield, як правило, не використовувались протягом тривалого періоду часу», - заявила Toni Preckwinkle, голова ради округу Cook. «Реконструкція та повторне використання закинутих промислових об'єктів є чудовою можливістю для економічного розвитку. Реконструйовані об'єкти генерують доходи та працюють, допомагаючи навколишньому середовищу».

Мета цього проекту полягала у проведенні для громад коаліції чи власників майна безкоштовної оцінки екологічної шкоди, яку могли чи можуть завдати закинуті об'єкти, а також у розробці планів щодо повторного використання таких об'єктів.

Наступні кроки програми передбачають реконструкцію закинутих об'єктів. П'ять із них уже реконструйовані. На таких об'єктах можна створити понад 200 робочих місць. Інші об'єкти вже готові до продажу та подальшої реконструкції або незабаром будуть реконструйованими.

«Це - велика гордість для нашого West Cook Region та наших коаліційних партнерів; U. S. EPA та округу Cook, що Maywood зміг взяти участь у програмі з реконструкції та перепрофілюванні закинутих приміщень», - заявила Edwenna Perkins, мер міста Maywood. «Ця програма дозволила місту отримати фінансування оцінки стану навколишнього середовища, що призведе до подальшої реконструкції та перепрофілювання декількох об'єктів, які ми вже й не сподівалися реконструювати. Ця програма відновила надію і слугує маяком для регіональних коаліцій та державного сектора».

Для Thomas Engoren, власника бізнесу в Maywood, повторне використання сусідньої закинутої ділянки означає можливість розширити його компанію.

«Робота, проведена округом Cook та коаліцією, означає, що моє підприємство, Seaway Supply Co., може й далі бути у Maywood та розширюватися тут, у громаді. Я пишаюся, що долучився до цього», - зауважив Engoren.

Округ Cook сподівається розвивати цю продуктивну модель партнерських взаємин з місцевими громадами, аби і надалі реконструювати закинуті приміщення у потрібних галузях на території всього округу.

 

Американці скорочують витрати

Іллінойс потерпає від жахливої повені

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers