rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Поради фахівців \ Остання гавань

Все, що було сказано про бюджет, не мало б сенсу, якби не його кінцева мета - забезпечена пенсія.

Якщо спробувати сформулювати визначення «забезпеченої пенсії», то перше, що спадає на думку, - це можливість зберегти звичний спосіб життя.

Поговорімо про те, ЯК забезпечити собі звичний спосіб життя і звичні обсяги витрат при втраті основного доходу...

Перше, що слід визначити - це кількість років гарантованого заробітку.

Друге - це уточнити «пенсійний варіант» статей витрат сімейного бюджету і статей доходу.

Рекомендую розпочати цей аналіз, виходячи з гарантованих статей доходу.

Насамперед, це - SS пільги і різноманітні пенсії з фіксованим місячним чеком.

Підрахувавши «гарантований» прихід, можна приступити до розрахунку можливих надходжень від різних пенсійних фондів. Оскільки нас цікавить саме гарантований прихід, то розглядати варто лише «worst case scenario». Цю інформацію вам повинен надати ваш брокер або представник даного фонду. Ясна річ, повинен бути визначений термін, після якого даний фонд буде або повністю вичерпаний, або досягне найменшої цифри, визначеної вами як мінімальна. Наприклад, для передання у спадок.

Повернувшись до статей витрат у місячному обчисленні і порівнюючи їх з «гарантованим місячним доходом», ви отримаєте плановий баланс вашого пенсійного бюджету. В результаті, можливі два варіанти: перший - коли навіть «worst case scenario» варіанту доходу повністю покриває витратну частину «пенсійного» бюджету. Вітаю. У цьому випадку ви - у повній готовності і можете подумати про ранній вихід на пенсію, оскільки весь ваш заробіток за всі роки, що у вас залишилися до виходу на пенсію, буде додатковим до визначених вами потреб. Ці кошти можуть скласти додатковий аварійний фонд (не забувайте про аварійний фонд, сформований із кредитних карт), за рахунок чого ви зможете дозволити собі додаткові витрати. Наприклад, замість однієї подорожі на рік ви зможете дозволити собі дві і більше. Або ви зможете собі дозволити відпочинок на більш високому за вартістю послуг рівні і т. д.

Другий варіант - не такий оптимістичний. При цьому варіанті ви виявили «shortage» у бюджеті. Для прикладу, нам не вистачає $1,000.00 на місяць. Це, звичайно ж, не підстава для паніки, а серйозний стимул для формування плану, який дозволить ліквідувати цей місячний дефіцит. Виходячи із загальноприйнятих 20 пенсійних років, у даному випадку нам не вистачає $240,000. Отже, до пенсії треба цю суму зібрати. При розрахунку ви повинні враховувати не лише свій заробіток, а також усі види власності, які ви могли б при підготовці до пенсії реалізувати. Знову ж, наведімо приклад: реалізувавши якусь нерухомість, ви отримали $180,000. Отже, до пенсії вам треба відкласти всього (?) $60K. І тут починає працювати фактор часу. При терміні десять років до пенсії і більше відкладати $6,000.00 на рік - абсолютно не складно. Якщо у вас лише п'ять років «ДО ТОГО», то $12,000.00 на рік відкладати значно складніше... Якщо ж ви це визначили лише у момент виходу на пенсію, то будьте готовими до того, що це - удар по звичному способі життя.

Висновок з усього викладеного - очевидний. Запізнюватися з підготовкою до пенсії - небезпечно.

Бажаю всім безтурботної пенсії і готовий у цьому вам допомогти.

 

З повагою - Йосип Розенберг

847-520-7030

www.drfgroup.net

Угода з коледжем Centennial пропонує нові програми для українців

«Continental USA 2»: найнижчі ціни на перевезення посилок!

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers