rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Луценко просить не заздрити його хаті, бо «податків сплатив кілька мільйонів доларів»

 Луценко просить не заздрити його хаті, бо «податків сплатив кілька мільйонів доларів»

Генеральний прокурор Юрій Луценко стверджує, що його родина повністю сплатила податки.

Про це він заявив у сесійній залі, відповідаючи на закид голови Радикальної партії Олега Ляшка, повідомляє Еспресо.TV.

«Не заздріть моїй хаті... Моя дружина і син після фронту сплатили податків на загальну суму, яка обчислюється кількома мільйонами доларів», - наголосив генпрокурор.

«У мене є за що жити в моєму будинку - щоб годувати свою сім'ю, кота, собаку», - додав він.

Натомість, Луценко звернувся до Ляшка із зустрічним запитанням: «Де живете ви, Олеже Валерійовичу?»

Окрім того, очільник Генпрокуратури оголосив про підготовку «нових подань» щодо членів парламенту.

«Я вважаю, що сьогодні люди, які вважають Генерального прокурора поганим, готуються до нових подань. Вони банально бояться, бояться відповідати на запитання слідства, тримаючись, як воша за кожух, за цю злощасну депутатську недоторканність», - сказав Луценко.

За даними ЗМІ, Генпрокурор мешкає у новому будинку в селі Стоянка, під Києвом.

 

У вівторок окупанти протягом дня сім разів порушили «хлібне перемир'я», одного бійця поранено

Упродовж дня незаконні збройні формування і далі продовжували обстріли позицій українських військових на Донбасі. Про це йдеться у зведенні прес-центру штабу АТО станом на 18.00 вівторка, 11 липня.

«Як і у попередні дні, найбільша активність ворога спостерігалась у темну пору доби, і саме на Маріупольському напрямку. Так, із 3 ночі і майже до 6 ранку незаконні збройні формування з кулеметів, гранатометів, стрілецької зброї обстрілювали наших військових у районі Павлополя», - зазначається в повідомленні.

Крім того, вночі окупанти вкотре навмисно наражаючи на небезпеку цивільне населення, з гранатометів і кулеметів обстріляли житлові квартали Мар'їнки.

«Зранку на Луганському напрямку противник вів вогонь з гранатомета по українських позиціях у Троїцькому. Внаслідок цього обстрілу один наш військовий отримав поранення. А вже близько 13 години ворог з міномета 82 калібру, гранатометів та стрілецького озброєння бив по селищу Березове», - повідомили у штабі.

Також зранку незаконні збройні формування обстріляли українських захисників в районі Авдіївки, що на Донецькому напрямку.

Загалом, з початку доби противник 7 разів порушив «хлібне перемир'я».

А от у понеділок на Луганському напрямку за добу було зафіксовано 8 обстрілів з боку бойовиків, 5 з них - з важкого озброєння.

У секторі «М» у понеділок три чверті всіх ворожи збройних провокацій були зафіксовані на ділянці фронту Павлопіль - Широкине. Ворог вів вогонь із гранатометів різних систем, а також стрілецької зброї. На згаданій ділянці ворожі обстріли тривали і вдень, і вночі.

 

Нардепи не дозволили затримати й арештувати Розенблата

Верховна Рада не дала згоду на затримання й арешт депутата Борислава Розенблата.

За рішення про надання згоди на затримання Розенблата проголосували лише 183 нардепи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Раніше Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності Розенблата.

Як повідомлялося, 21 червня генпрокурор вніс до Верховної Ради подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт двох народних депутатів - Максима Полякова та Борислава Розенблата. Минулого тижня регламентний комітет Ради розглянув ці подання і вирішив, що подання щодо Полякова є недостатньо обґрунтованим, а подання щодо Розенблата є обґрунтованим.

19 червня детективи НАБУ затримали 7 людей, підозрюваних у причетності до вимагання та одержання неправомірної вигоди за сприяння іноземній компанії в здійсненні видобутку бурштину в Україні. За версією слідства, Поляков і Розенблат з метою отримання неправомірної вигоди внесли до Верховної Ради законопроекти щодо видобутку бурштину в інтересах компанії-нерезидента. Депутати звинувачення силовиків заперечують. У НАБУ повідомляють, що загальна сума хабара - понад 300 тисяч доларів США.

Раніше Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності Полякова, але відмовилася давати згоду на його затримання та арешт.

 

«Заблукалих» ФСБшників посадили в СІЗО. Їм загрожує до 10 років

Військовослужбовцям ФСБ Російської Федерації, затриманим 30 червня підрозділами Держприкордонслужби та Збройних сил України на Херсонщині, суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці.

Про це повідомила у вівторок на своїй сторінці у Facebook прокуратура Херсонської області.

Увесь цей час вони перебуватимуть у Херсонському СІЗО.

«Прокуратурою області спільно зі слідчим відділом УСБУ в Херсонській області повідомлено про підозру 2 військовослужбовцям Прикордонного Управління ФСБ Росії, затриманим 30 червня 2017 року силами підрозділів Державної прикордонної служби України та Збройних сил України на території Каланчацького району, Херсонської області, у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України (умисні дії з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, представником влади за попередньою змовою групою осіб). Вказані особи виконували службові завдання в інтересах Російської Федерації на тимчасово окупованій території АР Крим. Сьогодні завдяки принциповій позиції прокуратури Херсонської області підозрюваним обрано (судом - ред.) запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 2 місяці. Військовослужбовців ФСБ РФ помістять до Херсонського СІЗО», - повідомила обласна прокуратура.

Як зазначають у прокуратурі, за вчинене кримінальне правопорушення підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном від п'яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування по даній справі триває.

 

Найбільший у світі мобільний віртуальний оператор отримав ліцензію в Україні

Компанія LycaMobile отримала копію ліцензії ТриМоб - 3G-підрозділу найбільшого фіксованого оператора - Укртелекому.

Про це повідомляє biz.nv.ua з посиланням на прес-службу віртуального оператора.

Таким чином, LycaMobile отримала правові підстави для надання стільникових послуг в Україні. «Ми раді повідомити про отримання ліцензування в Україні та партнерство з Укртелекомом і 3Mob. Це дозволить нам розширити пропозицію нашого сервісу в регіоні найближчими тижнями», - заявив голова Lyca Group Алліраджа Субаскаран.

Директор Укртелекому Юрій Курмаз зазначив, що партнерство з LycaMobile надасть нові можливості для розвитку ТриМобу. «Існуючі цінові обмеження на дзвінки між мережами та значна ринкова потужність найбільших українських мобільних операторів історично обмежила розвиток менших провайдерів країни», - підкреслив він.

LycaMobile, заснована у 2006 році, обслуговує 15 млн. користувачів на п'яти континентах. Послуги компанії доступні в Австрії, Бельгії, Данії, Франції, Німеччині, Ірландії, Італії, Македонії, Нідерландах, Норвегії, Польщі, Португалії, Румунії, Іспанії, Швеції, Швейцарії, Великій Британії, Україні, Гонконгу, Тунісі, США та Австралії.

Мобільний віртуальний оператор (MVNO) не володіє власною телеком-інфраструктурою, а домовляється про оренду потужностей і надає послуги під власним брендом.

 

Україна закрила 9 квот на безмитний експорт аграрної продукції до ЄС

Станом на початок липня 2017 року Україна вибрала 9 тарифних квот на безмитний експорт сільськогосподарської продукції до країн Європейського Союзу.

Про це повідомляє асоціація «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ).

«Наразі вже повністю використані квоти на безмитний експорт по 9 групах товарів: мед натуральний, цукор, крупи і борошно, оброблені томати, виноградний і яблучний соки, курятина та по групі зернових - пшениця, кукурудза та ячмінь. Майже повністю використана квота на солод і пшеничну клейковину (98%)», - йдеться у повідомленні.

В УКАБ зауважують, що по курятині закрита основна квота на другий квартал 2017 року.

Як повідомлялось раніше, Європарламент погодив надання Україні додаткових торговельних преференцій на безмитний експорт деяких категорій сільськогосподарських товарів. Терміном на 3 роки будуть збільшені квоти на безмитний експорт до ЄС: меду (+ 2,5 тис. т), круп і борошна (+ 7,8 тис. т), оброблених томатів (+ 3 тис. т), виноградного соку (+ 0,5 тис. т), вівса (+ 4 тис. т), пшениці (+ 65 тис. т), кукурудзи (+ 625 тис. т) і ячменю (+ 325 тис. т).

 

На розвиток сільської медицини передбачені 4 мільярди до кінця року

У бюджетних змінах, поданих цього тижня до Верховної Ради, передбачається виділення до кінця року 4 млрд. грн. на програму розвитку сільської медицини.

Про це повідомив заступник глави Адміністрації президента Дмитро Шимків під час форуму Digital Ukraine «Цифрова стратегія розвитку України», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Уже зараз у бюджетних змінах, які подані цього тижня до Верховної Ради, саме на розвиток сільської медицини передбачено 4 млрд. грн. до кінця року. Це - ініціатива президента. Бо він бачить, що через розвиток сільської медицини та її доступності, з використанням сучасних технологій, доступністю Інтернету у селах ми зможемо підвищити конкурентність у селах, - заявив Шимків.

Він зазначив, що у програмі розвитку медицини на селі велика складова є технологічною, що потребує застосування цифрових технологій, «адже щоб покрити, залучити медиків на широку територію, нам необхідно використовувати сучасні технології телемедицини».

На початку червня президент України Петро Порошенко ініціював розробку законопроекту, положення якого мають стати запорукою надання якісної медичної допомоги у селах з використанням сучасних технологій.

Глава держави запропонував розробити законопроект, який би передбачав якісне та сучасне медичне обслуговування сільського населення, забезпечення лікарсько-акушерських пунктів обладнанням, яке даватиме можливість у короткі терміни провести діагностику стану пацієнта та надання кваліфікованої консультації і лікарської допомоги. Також у документі мають бути пункти щодо забезпечення санітарного транспортування хворих у випадку необхідності в уже визначені лікарні.

Вільям Браунфілд: Україна вижила, але має здолати корупцію

На фронті – по 10 обстрілів за день, поранено трьох бійців та двох цивільних

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers