rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Автосвіт \ Безпілотний «Volvo» може об’їхати лося, але не розпізнає кенгуру

Тестування в Австралії прототипа безпілотного автомобіля, який розробила компанія «Volvo», виявило, що розумна система ідентифікації великих тварин не змогла розпізнати кенгуру.

Про це повідомляє видання The Guardian.

«Результати тестування стали частиною розробки та перевірки бездротових технологій і, гадаю, проблему буде вирішено до 2020 року, тобто до того моменту, коли безпілотні авто стануть доступними. Будь-яка компанія, яка працюватиме над концепцією автономної машини, повинна буде робити таку саму розробку. Ми привезли наших інженерів до Австралії, щоб почати збирати дані про те, як тварини можуть рухатися і поводитися, щоб комп'ютери могли більше зрозуміти це», - прокоментував результати тестувань директор «Volvo Australia» Кевін МакКанн.

Проблему з кенгуру було виявлено під час випробувань у природному заповіднику в Канберрі. Справа в тому, що бортовий комп'ютер наразі не може спрогнозувати місце розташування кенгуру через особливості пересувань останнього - тварина рухається ривками, і об'їхати її набагато складніше, ніж, приміром, лося, який крокує повільно і послідовно.

В Австралії збивання автомобілями диких тварин надзвичайно розповсюджене, а відповідно до статистичних даних, 90% усіх випадків зіткнення транспортних засобів з тваринами - це зіткнення саме з кенгуру.

Разом з тим, попередні випробування підтвердили здатність системи виявлення тварин ідентифікувати та уникати оленів, лосів і карібу. Систему розпізнавання «Volvo» було розроблено у Швеції, де вона була випробувана в районах мешкання популяції лосів.

У США оголосили в розшук п’ятьох екс-менеджерів Volkswagen

«Золоті» правила і поради водіям

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers