rss
04/30/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Український фестиваль у церкві Різдва Діви Марії у Пейлос-Парк

Щоліта українська греко-католицька церква Різдва Діви Марії у Пейлос-Парк, штат Іллінойс, традиційно проводить свій парафіяльний фестиваль. Це завжди довгоочікувана подія для всіх прихожан церкви, адже вона дає можливість зустрітись з давніми друзями, скуштувати смачні українські страви, потанцювати, а також покрасуватися у новій вишиванці.

Цього року на фестиваль було покладено особливо великі сподівання та надії. Парафіяни на чолі зі священиком - отцем Теодозієм - ретельно готувались до свого парафіяльного свята. Понад півроку тривали обговорення тематики, меню, декорацій та розважальної програми. Метою фестивалю Пейлос Фест було заявити про відродження церкви Різдва Діви Марії, яке віднедавна йде повним ходом.

Title Title 

25 червня видався чудовий літній день. Парафія Різдва Діви Марії радо вітала всіх гостей, які прийшли на Пейлос Фест. Святкова програма була насичена цікавими виступами та розважальними номерами під акомпанемент запальної музики від гурту «Забава».

Title Title
Title Title 

Великою несподіванкою для всіх парафіян та гостей був візит Правлячого єпископа Чиказької єпархії владики Венедикта (Алексійчука). Наймолодші прихожани церкви Різдва Діви Марії вітали владику патріотичними піснями «Ти моя Україна» та «Україна - це ти», а сестрички Яна та Катруся Ільків виконали для нього відомий український танок «Коломийка». Всі парафіяни були в захваті від можливості вітати у себе такого почесного гостя.

Title Title 
Title Title 

Програма фестивалю Пейлос Фест включала в себе розваги для гостей різних вікових категорій. Поки діти насолоджувались катанням на поні та з'їжджали з надувної вежі, дорослі захоплювались чуттєвим виконанням ліричних українських пісень під супровід бандури та емоційним виступом гумориста. Любителі поспівати також мали можливість проявити себе, підспівуючи молодим гітаристам-аматорам, які також гостювали на Пейлос Фест.

Title Title 
Title Title 

Чудовими сімейними розвагами були козацькі забави. Юні та дорослі козаки і козачки вправлялись у перетягуванні каната та змагались у рукоборстві.

І дорослі, й діти із задоволенням спостерігали та брали безпосередню участь у шоу фокусника, який прийшов на фестиваль із кроликом, голубами і навіть з велетенською змією!

 

Title
 

 

Особливою прикрасою свята став приголомшливий виступ школи танцю «Вишиванка». Вдячна аудиторія довго вітала гучними оплесками талановитих танцюристів.

Не можна не відзначити на фестивалі й традиційні українські страви, які приготували досвідчені господині. Вареники, голубці, деруни, капуста, ковбаса - все було надзвичайно запашним і смакувало дуже по-домашньому.

Парафія церкви Різдва Діви Марії у Пейлос-Парк мала за честь вітати шановних гостей на своєму веселому, дружньому, справді родинному фестивалі та з нетерпінням чекатиме всіх у гості наступного року.

 

Подяка Генеральному консулу Литви в Чикаго від української громади

Діяльність Львівської обласної «Просвіти»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers