rss
04/30/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Міжнародний огляд \ Катар просить ООН втрутитися у ситуацію із блокуванням повітряного простору

 Катар просить ООН втрутитися у ситуацію із блокуванням повітряного простору

Катар попросив Міжнародну організацію цивільної авіації (ІКАО), що є спеціалізованою установою ООН, втрутитися у спір між трьома країнами Перської затоки після ескалації дипломатичного скандалу і торгової блокади.

Про це повідомляє Fortune.

«Катар надіслав лист до керуючої ради Міжнародної організації цивільної авіації (ІКАО) в спробі вирішити спір після того, коли Саудівська Аравія, Об'єднані Арабські Емірати і Бахрейн закрили повітряний простір для Катару», - йдеться у повідомленні.

За інформацією джерела видання, знайомого зі ситуацією, Катар таким чином показав, що буде просити Раду врегулювати конфлікт, використовуючи механізм вирішення спорів відповідно до Чиказької конвенції 1944 року, яка перебуває під контролем ІКАО.

Як відомо, Саудівська Аравія, Об'єд­нані Арабські Емірати, Бахрейн і Єгипет тиждень тому відмовилися від дипломатичних і транспортних зв'язків з Дохою, звинувативши емірат у підтримці тероризму. Санкції призвели до підриву потоків імпорту в Катар, що змусило багато іноземних банків закрити свою діяльність в еміраті.

Разом з тим, Туреччина відрядила в Катар військову делегацію у рамках підготовки до розгортання турецького контингенту в цій країні.

Про це повідомляє Анадолу.

«Відповідно до закону «Про розміщення турецького військового контингенту в Катарі», ухваленого 7 червня в парламенті Туреччини, 12 червня в Катар з Туреччини вирушила військова делегація у складі трьох осіб», - повідомляє Генштаб Туреччини.

Членам делегації доручено роботи у рамках підготовки до розгортання турецьких сил у Катарі.

Раніше президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що Анкара вважає неправильним рішення низки арабських держав про розрив дипломатичних відносин з Катаром.

 

У Чехії вперше судитимуть громадянина, що воював за бойовиків на Донбасі

У Чехії вперше звинуватили громадянина цієї країни в тому, що він брав участь у бойових діях на боці проросійських сепаратистів на сході України.

Про це повідомляє Radio Praha з посиланням на чеське видання Respekt.

«За інформацією тижневика, його підозрюють в підготовці теракту», - йдеться в повідомленні.

Чим саме займався чех на сході України, наразі невідомо. Повідомляється, що деякий час чоловік служив у лавах чеської армії, куди вступив після повернення з Донбасу. При прийомі ніхто не цікавився його минулим, увагу лише пізніше привернули підозрілі фотографії, оприлюднені в соціальній мережі. Чоловік також був у клубі ветеранів-десантників.

На даний момент невідомо, скільки громадян Чехії воювало на сході України, ЗМІ повідомляють про три десятки.

 

Військові кораблі РФ знову «заблукали» біля кордонів Латвії. НАТО перекидає туди канадських військових

Біля морських кордонів Латвії знову були зафіксовані російські військові кораблі.

Про це повідомляє акаунт Національних збройних сил Латвії у Тwitter.

«12 червня у виключній економічній зоні Латвії на відстані 10 морських миль від державного кордону був ідентифікований російський корабель підтримки класу «Каштан», - йдеться у дописі.

Крім того, Національні збройні сили Латвії повідомили в понеділок про зафіксований напередодні російський танкер «Єльня».

У травні цього року неподалік кордону Латвії російські військові кораблі і літаки були зафіксовані 13 разів.

У той же час Канада перекидає військових до Латвії.

Близько сотні канадських військових відбули у понеділок з бази в Едмонтоні до Латвії для проходження там служби у рамках операції НАТО REASSURANCE.

Про це повідомив міністр оборони Канади Харджит Саджан, передає Укрінформ.

«Канада є активним прихильником НАТО та прагне сповна виконати свою роль члена Альянсу. Підтримка ЗС Канади дій НАТО сприяє безпеці та стабільності у Центральній та Східній Європі, а також демонструє готовність та професіоналізм канадських військових», - сказав Саджан.

У військовому відомстві наголосили на готовності Північноатлантичного альянсу захищати Латвію від агресії. « Присутність на території Латвії військових з Албанії, Канади, Італії, Польщі, Словенії та Іспанії є відвертим свідченням солідарності, рішучості та здатності захищати населення та територію Латвії від можливої агресії», - зазначили у Міноборони.

При цьому, у Міноборони Канади підкреслили, що характер канадської місії має виключно «оборонний та пропорційний характер і повністю відповідає міжнародним зобов'язанням НАТО».

Нагадаємо, під час Варшавського саміту НАТО Канада погодилася надіслати свої війська разом з технікою до Латвії та очолити багатонаціональний батальйон, який перебуватиме у Прибалтиці з метою стримування можливої російської агресії. По батальйону виділили також США, Німеччина та Великобританія, які розгорнуть свої війська в інших прикордонних з Росією державах-членах Північноатлантичного альянсу.

 

Роналду висунули обвинувачення в ухилянні від податків на Ђ14,7 мільйона

Іспанська прокуратура висунула звинувачення футболістові Кріштіану Роналду в несплаті податків на суму 14,7 млн. євро у період 2011-2014 років.

Згідно з висновками прокуратури, нападник мадридського «Реалу» і збірної Португалії з футболу Роналду у 2010 році створив бізнес-схему, яка дозволила йому ухилятися від сплати податків із продажу прав на використання свого зображення. Про це повідомляє DW. Йдеться про суму близько 150 млн. євро, які футболіст приховав від іспанських податківців.

 

Протестувальники у Венесуелі закидали Верховний суд «коктейлями Молотова»

Дії венесуельських демонстрантів, які підпалили будівлю Верховного суду, стали відповіддю на вердикт вищої судової інстанції країни, що не задовольнила скаргу генпрокурора проти президента Мадуро.

Про це повідомляє Deutsche Welle поcилаючись на портал El Nacional.

«Протестувальники в Каракасі закидали в понеділок, 12 червня, «коктейлями Молотова» і підпалили одну з адміністративних будівель у складі Верховного суду Венесуели, в результаті події постраждали три людини», - йдеться в повідомленні.

Як відомо, дії демонстрантів стали відповіддю на недавній вердикт вищої судової інстанції, яка не задовольнила скаргу Генерального прокурора країни Луїси Ортеги Діас. Вона спробувала оскаржити законність дій президента Ніколаса Мадуро, який наполягає на скликанні Національної конституційної асамблеї для внесення поправок в основний закон країни.

З початку квітня у Венесуелі загинули близько 70 учасників акцій протесту. Мадуро обвинувачують у встановленні диктатури і доведенні країни до глибокої економічної кризи.

 

У Нідерландах провалилася вже друга спроба сформувати правлячу коаліцію

Нова спроба домовитися про формування коаліції у Нідерландах після березневих виборів вдруге завершилась нічим через незгоду щодо питань міграції.

Про це заявив переговорник між партіями Герман Тченк, повідомляється на сайті Верхньої палати парламенту Нідерландів.

«Коаліція більшості між партіями VVD, CDA, D66 та GroenLinks не є можливою», - йдеться у повідомленні. Як зазначається, ще одна спроба переговорів між цими політичними силами не планується. Причиною стала розбіжність у поглядах щодо міграційної політики.

Вибори у Нідерландах відбулися у березні, і відтоді тривають коаліційні переговори, однак коаліція наразі не сформована. Найбільше голосів на виборах здобула партія прем'єр-міністра Марка Рютте VVD - вона має 33 зі 150 місць у парламенті. Друге місце посіла ультраправа партія PVV (20 місць), християнсько-демократична CDA та прогресивні демократи D66 здобули по 19 місць, партія Groen Links - 14 місць.

Після виборів домовитись про формування коаліції намагалися чотири партії - VVD, CDA, GroenLinks та D66, проте перший етап переговорів зайшов у глухий кут. Згодом партії спробували поновити переговори.

 

У Хорватії обмежать доступ до найвідомішого водоспаду

Починаючи з цього літа, влада Хорватії встановлює ліміт на кількість відвідувачів однієї з найкрасивіших природних пам'яток країни.

Про це пише Independent.

«З цього літа кількість відвідувачів водоспаду Скрадінський бук у Національному парку Крка в Далмації буде обмежено до 10 тисяч осіб одночасно з міркувань безпеки і побоювань, що може бути завдано шкоди ландшафту», - йдеться в повідомленні. За словами директора парку Крешиміра Шакіча, такий захід був життєво необхідним для збереження водоспаду.

Скрадінський бук складається з водойми, оточеної трьома водоспадами. Це місце притягує натовпи туристів, особливо в теплі місяці. Коли майданчик біля водоспадів буде переповненим, відвідувачів попросять зачекати або оглянути інші частини парку.

Крка отримав статус Національного парку 1985 року. Крім Скрадінського бука, в ньому є ще шість інших водоспадів, печери і пишні ліси.

Найімовірніше, відповідні органи Хорватії зробили висновки з минулорічних подій, коли туристи завдали шкоди території найстарішого національного парку країни - «Плітвіцькі озера». Мандрівники ігнорували прокладені доріжки, шукаючи кращі місця для фотографій. Унаслідок цього парк може втратити статус об'єкта в списку Світової спадщини ЮНЕСКО.

 

Палеонтологи у Китаї знайшли скелет стародавнього крокодила

У провінції Цзілінь, на північному сході Китаю, виявили скам'янілий скелет крокодила і кістки, що належать, щонайменше, шести різним видам динозаврів крейдового періоду.

Про це повідомляє «Сіньхуа».

Довжина крокодила становить 1,5 метра. Він добре зберігся від голови до хвоста, з чіткими відбитками шкіри. Знахідка є досить рідкісною для пласту крейдового періоду в Китаї.

«Крокодили і динозаври жили разом, це означає, що в цьому місці може бути ще більше скам'янілостей», - сказав науковий співробітник Інституту палеозоології хребетних і палеоантропології Цзінь Чанчжу.

Археологи також виявили велику кількість зубів і різних кісток, що належать, як мінімум, шести різним видам динозаврів. Більшість з них добре збереглися. Крім того, тут були знайдені скам'янілі рештки черепахи.

 

В Іспанії очікують аномальну спеку - понад +40 за Цельсієм

В Іспанії у 27 з 50 провінцій цього тижня очікується надзвичайно висока температура. Про це повідомляє Associated Press з посиланням на іспанське метеорологічне агентство AEMET.

«За даними метеорологів, найвища температура очікується на південному заході, в муніципалітеті Бадахос, що біля кордону з Португалією, де температура у середу сягне плюс 40 градусів за Цельсієм та продовжить зростати», - йдеться у повідомленні.

Прогнозується також, що у Мадриді у ці вихідні температура підніметься до 39 градусів. На півдні країни, у Севільї, у п'ятницю стовпчик термометра сягне 42 градусів.

В АЕМЕТ також повідомили, що на початку тижня максимальна температура у багатьох частинах країни була на 5-11 градусів вище від норми.

Нафта зростає в ціні – на заявах міністра енергетики Саудівської Аравії

У Латвії розмістився багатонаціональний батальйон НАТО

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers