rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ «Музичний передзвін» учнів Надії Вовк та Віри Козак

О! Музика! Яке це справді диво,

Вона підносить в сині небеса,

Ти невагомий і летиш щасливо,

А навкруги - простори і краса.

І хвиля музики тебе несе, гойдає.

Відносить в загадковії світи.

І вабить душу, ніжно пригортає.

Частинкою її стаєш і ти

 

Title
 
Title
 

При церкві св. Йосипа Обручника в Чикаго вже кілька років існує музична студія гітари та фортепіано під керівництвом учителів Надії Вовк та Віри Козак. І вже стало доброю традицією по закінченні навчального року проводити підсумкові концерти.

 

Title Title
 

 

Цьогорічний звітний концерт під назвою «Музичний передзвін» відбувся в п'ятницю, 2 червня, в святково прибраній залі у приміщенні церкви. Діти дуже старанно готувались до цього дня, вивчили багато нових пісень та віршів. Українські народні пісні переплітались з іспанськими мотивами та класичними творами. Першими на сцені виступали молодші учасники, адже вони хвилювались найбільше. У їхньому виконанні прозвучали, здебільшого, веселі дитячі композиції, такі, як «Chapsticks», «A day in Vienna», «Весела полька», «Мисливська пісня», «Пісенька про білочку», «The Jugglers» та інші. Діти виконували свої музичні номери впевнено і поводились на сцені, як справжні артисти. Юні музиканти зачаровували всіх і сольними номерами, і виконанням у дуеті, а також тріо та в ансамблі старших і молодших школярів. Глядачі мали нагоду послухати такі музичні твори, як «Andantino», «Summer» Joe Hisaishi, «Fandango», «Andante», «Dyvertysment», «La Paloma». Прозвучали також у виконанні старших учнів легендарні хіти «Yesterday», «Let it be», а також відомі твори «Cонет» Доги, «Як ніхто» Моріконе з кінофільму «Професіонал», «Come back to Sorento» Curtis, «River flows in you», всіх і не перерахувати. Гучними оплесками батьки, родичі та друзі підтримували всіх виступаючих. І, звичайно, не можна не відзначити красу і мелодійність наших рідних українських пісень. Надзвичайно чудово прозвучала пісня «Місяць на небі» у сольному виконанні. Діти також виконали український танець «Аркан», різноманітні польки, вальси, «Український наспів», «І шумить, і гуде». А на закінчення концерту учні всі разом заспівали такі улюблені всіма українські пісні, як «Мамина сорочка» і «Одна калина» під акомпанемент ансамблю гітаристів і піаністів.

Title Title 

 

Title Title 
 Title 
Title

 

Хочу сказати щире «дякую» вчителям пані Вірі та пані Наді за їхню невтомну працю, за їхнє велике бажання знайти і розвинути юні таланти, прищепити дітям любов до прекрасного, зокрема, до музики. «Велич мистецтва найясніше проявляється в музиці», казав знаменитий німецький поет Йоганн Вольфганг Гете. Музику любили наші предки, любимо ми і будуть любити наступні покоління, тому що музика - це мова, яка не потребує перекладу, бо звертається до самої душі.

Title Title 

 

Title

 

Павло Подобєд: «Зміни в Україні відбудуться тоді, коли українці будуть готові брати на себе відповідальність»

Чиказьке Свято Героїв

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers