rss
05/10/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Економіка \ Українське м’ясо краще, ніж бразильське

Щоб торгувати яловичиною в Китаї, нашим виробникам залишилося просто увійти до реєстру авторизованих постачальників.

«Підписання протоколу ветеринарних вимог на експорт означає, що КНР визнає нашу державну систему контролю безпечності виробництва яловичини відповідною китайській. Але щоб розпочати експорт, українські виробники мають бути включені до реєстру авторизованих постачальників. Це відбувається за результатом додаткових перевірок із Китаю», - зазначив директор Ради з питань експорту продовольства (UFEB) Богдан Шаповал. На його думку, українська яловичина зможе з'явитися на «прилавках» китайських інвестицій найближчим часом.

«Українські виробники зацікавлені в постачаннях до Китаю, а китайські споживачі - у доступі до якісної й безпечної продукції. Не забуваймо, що на ринку яловичини КНР - значний дефіцит, зокрема, й через бразильський скандал. Такі обставини можуть значно пришвидшити розвиток торгівлі з Україною», - зауважив директор UFEB.

Як відомо, 20 березня КНР призупинила постачання м'ясної продукції з Бразилії - свого найбільшого постачальника. Причиною таких дій стала операція федеральної поліції Бразилії, яка виявила, що м'ясні компанії цієї країни регулярно допускали порушення санітарних норм та підкуповували чиновників, щоб отримувати дозволи на продаж і експорт зіпсованої продукції.

Місія компетентного органу Китаю перевіряла відповідність української системи контролю безпеки виробництва яловичини з 19 до 28 квітня. Рада з питань експорту продовольства (UFEB) здійснювала організацію візиту китайських інспекторів.

Автор: Алла Дубровик-Рохова

Джерело: «День» 

 

Хто «заплатить» за річку? Законопроект «Про внутрішній водний транспорт»

Фонд гарантування вторгував за активи банків в 100 разів менше, ніж очікував

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers