rss
05/07/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Британський паспорт може коштувати Насірову 100 мільйонів гривень

Британський паспорт може коштувати Насірову 100 мільйонів гривень

Детективи НАБУ і САП ініціювали клопотання про стягнення застави з відстороненого голови Державної фіскальної служби України Романа Насірова у розмірі 100 млн. гривень.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на джерело в НАБУ.

«У зв'язку з невиконанням обов'язків підозрюваного, покладених на нього рішенням суду про обрання запобіжного заходу, а саме - необхідністю здати британський паспорт, що він не виконав, детективи Національного антикорупційного бюро України та прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури ініціювали клопотання про стягнення застави в розмірі 100 млн. гривень у дохід держави. Слухання завтра, о 10:00», - повідомило джерело.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Солом'янський районний суд Києва продовжив запобіжний захід Насірову до 26 червня. Суд також зобов'язав Насірова здати паспорти.

Роман Насіров був затриманий детективами НАБУ на початку березня 2017 року. Його підозрюють у зловживанні владою і службовим становищем, у результаті яких державі було завдано збитків на суму майже 2 мільярди гривень

                                                                                                                                                          

Тимчук: На окупованій частині Донеччини можливий спалах холери

На окупованих територіях Донеччини спостерігається критична ситуація у галузі охорони здоров'я: в аптеках та лікарнях - дефіцит медпрепаратів, також бракує кваліфікованих лікарів. Окрім того, в ОРДО екстрено готуються до ліквідації наслідків можливого спалаху холери.

Про це повідомив в Facebook координатор групи «Інформаційний спротив», народний депутат Дмитро Тимчук.

«Так званий міністр охорони здоров'я так званої «ДНР» О. Оприщенко доповів ватажкові бандформування О. Захарченку про критичну ситуацію у галузі охорони здоров'я на окупованих територіях Донецької обл. Зокрема, в аптеках та лікарнях спостерігається гострий брак медпрепаратів для лікування серцево-судинних та поширених інфекційних захворювань, гепатиту тощо; дефіцитом стали препарати, що вживають при цукровому діабеті. Крім того, більшість кваліфікованих лікарів залишили окуповану територію, що призвело до суттєвого зниження якості надання медичної допомоги», - пише Тимчук.

Крім того, за його словами, керівництво «МОЗ ДНР» віддало вказівку керівництву підпорядкованих установ та закладів про екстрену підготовку до ліквідації наслідків можливого спалаху холери на окупованій території Донецької обл.

«У лікарнях великих н. п., що перебувають під контролем «ДНР», у форсованому режимі проводяться «навчання з відпрацювання взаємодії служб та відомств в умовах виникнення спалаху холери», - додав координатор «ІС».

Так, згідно з «легендою» подібних «навчань» у комунальному закладі «Центральна міська клінічна лікарня № 1 м. Донецьк», спалах холери був зафіксований на території Ворошилівського району міста Донецьк.

Аграрний комітет ВР: Україна не готова до земельної реформи

У комітеті Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин вважають, що наразі в Україні немає можливостей для запровадження ринку земель сільськогосподарського призначення.

Про це заявив член Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин Сергій Лабазюк під час круглого столу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Позиція аграрного комітету, й особисто моя, наступна - ми точно не маємо сьогодні можливості ні технічної, ні юридичної розпочати ринок землі. У нас є низка проблемних пунктів на законодавчому рівні, які не врегульовують, хто має купувати землю, по якій ціні мають купувати землю, як ми захистимо вітчизняного виробника, фермера і так далі», - пояснив Лабазюк.

Він додав, що аграрний комітет пропонує вводити експериментальний обіг земель сільськогосподарського призначення. Зокрема, в перші три роки після відкриття ринку продавати землю, яка є у державній власності і в обмеженій кількості.

На думку Лабазюка, це дозволить виявити та виправити недоліки, які можуть з'явитися в процесі функціонування ринку земель сільськогосподарського призначення.

 

Федеральний радник Швейцарії привіз гуманітарку на Донбас

Федеральний радник Швейцарії Дідьє Буркхальтер, який 6-7 червня перебуватиме в Україні з робочим візитом, відвідає Донецьку область і проведе переговори з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним.

Про це повідомляє прес-служба МЗС.

«6 червня керівник Федерального департаменту закордонних справ Швейцарії здійснює візит до Донецької області з гуманітарною метою», - йдеться у повідомленні.

У МЗС поінформували, що у Маріуполі Буркгальтер візьме участь у передаванні 6-го швейцарського гуманітарного вантажу (1600 тонн реактивів для очищення води та медичні засоби на суму 600 тис. дол. США), а також зустрінеться з представниками міжнародних організацій, які працюють на сході України.

Від МЗС України у поїздці на Донбас бере участь перший заступник міністра закордонних справ України Вадим Пристайко.

7 червня відбудуться переговори міністра закордонних справ України Клімкіна з керівником швейцарського зовнішньополітичного відомства. Головною темою стануть питання двостороннього співробітництва, зокрема, розширення швейцарської технічної та гуманітарної допомоги Україні. Передбачається також обговорення ситуації на Донбасі, зумовленої російською агресією проти нашої держави, та підписання українсько-швейцарських угод про реадмісію та спрощення візового режиму, йдеться в повідомленні.

 

Замість Стеця Міністерством інформполітики керуватиме Еміне Джапарова

 

Міністр інформаційної політики України Юрій Стець написав заяву про відставку.

Про це повідомляє прес-служба МІП.

«Міністр мав розмову з керівництвом країни та членами Уряду, яким повідомив про своє рішення. Причиною відставки є погіршення стану здоров'я. Жодних політичних або інших мотивів не існує», - заявив держсекретар МІП України Артем Біденко, додавши, що зараз Юрій Стець перебуває на лікарняному.

Функції виконуючого обов'язки міністра інформаційної політики на час перебування міністра в лікарні покладені на першого заступника міністра Еміне Джапарову.

Стець був призначений міністром інформполітики у грудні 2014 року.

 

У Чорнобилі відкрили хостел на сотню місць

У місті Чорнобиль на базі колишнього гуртожитку «Полісся» відкрито хостел з покращеними умовами проживання.

Про це повідомляє прес-служба Держагентства з управління Зоною відчуження.

«З метою підвищення якості умов для перебування відвідувачів у зоні відчуження, в місті Чорнобиль, на базі колишнього гуртожитку «Полісся», відкрито хостел з покращеними умовами проживання. Хостел розрахований на 100 місць для короткотермінового проживання у ньому відвідувачів зони відчуження», - йдеться у повідомленні.

Для відвідувачів створені всі умови для комфортного проживання: є плазмовий телевізор, душова кабіна, туалет, зручні меблі у кожній одно- чи двомісній кімнаті, безкоштовне користування мережею Інтернет тощо.

«Вдосконалення інфраструктури зони відчуження - важливий напрямок роботи підприємств Зони відчуження», - зазначив голова Державного агентства України з управління Зоною відчуження Віталій Петрук.

Хостел «Полісся» розміщений за адресою: м. Чорнобиль, вул. Кірова, 34В, і підпорядковується Державному спеціалізованому підприємству «Чорнобильський спецкомбінат». Телефон адміністрації: +3 8 045 93-5-16-65.

 

Київ виділив 200 мільйонів на реконструкцію зоопарку

Столична влада виділила 200 млн. гривень на реконструкцію першої черги Київського зоопарку.

Про це під час брифінгу повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Олександр Спасибко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Цього року ми виділили 200 мільйонів гривень на реконструкцію першої черги і вже цього місяця приступаємо до підготовчих робіт на цьому об'єкті. Ми хочемо зробити яскравий, європейський зоопарк», - сказав Спасибко.

За його словами, насамперед планують реконструювати вхідну групу та два озера, які розташовані біля входу в зоопарк. «Вже наступного року кияни зможуть побачити, наскільки яскравим і гарним буде цей об'єкт. Це буде найкращий зоопарк в Україні», - додав він.

 

Аграрний фонд проавансував фермерів майже на 2 мільярди

У рамках форвардної програми 2017 року «Аграрний фонд» уже надав виробникам сільськогосподарської продукції фінансування на 1,6 млрд. грн.

Про це повідомляє ПАТ «Аграрний фонд».

«За результатами форвардної програми 2017 року законтрактовано близько 650 тис. тонн зернових і проавансовано аграріїв на суму в 1,6 млрд. грн.», - зазначив директор департаменту малого та середнього бізнесу товариства Юрій Меленчук.

Він додав, що в рамках весняного форварду «Аграрний фонд» планує закупити 960 тис. т зернових і загальний об'єм інвестицій складе 2 млрд. грн.

Нагадаємо, що в 2016 році ПАТ «Аграрний фонд» профінансував агровиробників на 1,5 млрд. грн.

 

Бойовики обстріляли Чермалик і Богданівку з «Градів». Поранено 4 українських бійців

Не минуло й 5 років: Порошенко присвоїв посмертно звання Героя України білорусові Жизневському

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers