rss
04/30/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Проблема \ Кримінал \ Економічні контррозвідники СБУ з державними зарплатами їздять на люксових автівках за мільйони

Низка працівників Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ користуються дорогими автомобілями класу люкс, вартість яких може бути неспівмірною зі заробітною платою державних службовців.

Про це йдеться у розслідуванні програми «Схеми», спільного проекту Радіо Свобода і телеканалу «UA:Перший».

Журналісти кілька днів поспіль фіксували біля будівлі управління авто Toyota Land Cruiser орієнтовною вартістю $60 тисяч. Журналісти встановили, що на ньому пересувається Дмитро Бузницький, згадки про якого як про заступника начальника економічного управління СБУ є в Інтернеті.

При цьому, авто офіційно належить 63-річній Єлизаветі Бузницькій з Канева, очевидно його матері, яка працює диспетчеркою шлюзу державного підприємства «Укрводшлях». Начальник шлюзу - її чоловік, Микола Бузницький. З декларацій видно, що саме таке авто з'явилося в Єлизавети Бузницької кілька років тому. При цьому, дохід Єлизавети Бузницької у 2016 році складав приблизно $250 на місяць, а Миколи Бузницького - трохи більше, ніж $600.

На Toyota Land Cruiser, вартість моделі якого становить близько $70 тисяч, їздить Юрій Борейчук. Він працює в Службі безпеки з 1994 року, про що свідчать дані з відкритих джерел. Він працював у центральному управлінні, а згодом очолив управління, яке має запобігати економічним злочинам у транспортній галузі. У 2005 році його призначали перевіряти фінансово-господарську діяльність «Укрзалізниці».

Станом на 2015 рік Юрій Борейчук працював у Третьому управлінні Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки. Ймовірно, Юрій Борейчук працює в управлінні й досі. При цьому, Юрій Борейчук на запитання журналістів заперечив, що він - Юрій Борейчук. А на запитання про те, звідки у нього кошти на Land Cruiser і яка наразі зарплата у Службі безпеки України, відповів: «Робіть запит».

Загалом, журналісти програми зафіксували майже півтора десятка дорогих автомобілів. Власників деяких ідентифікувати не вдалося. А ті, кого вдалося ідентифікувати, не захотіли відповідати на запитання журналістів.

Пeрeд ефіром представники СБУ надіслали лист, яким намагалися зняти з ефіру програму «Схеми» про елітні авто її співробітників.

Головне управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ має захищати інтереси держави у галузі економічної безпеки. Службовці, які тут працюють, непублічні: їхнього штатного розпису немає в мережі, на будівлі немає вивіски, а до перехожих, які затримуються біля воріт, виходять охоронці.

«Останнім часом почастішали нарікання бізнесу на управління, завданням якого є захищати інтереси держави у галузі економічної безпеки; підприємці скаржаться, що працівники цього управління займаються протидією бізнесу задля власної вигоди», - йдеться у розслідуванні.

Документально зафіксовані випадки, коли контррозвідка СБУ намагалась вплинути на ринки продажу медичних препаратів, зокрема, для перитонеального діалізу та льодяників «Стрепсілс».

Джерело: «Наші Гроші»

Китайці взяли ще півмільярда на днопоглиблення «Южного» – у півтора рази дешевше від попередників

Оточення Гройсмана за 65 мільйонів збудує у вінницькому лісі сміттєзвалище, подекуди з дорогим кошторисом

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers