rss
05/07/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Чоловіча сторінка \ Як у домашніх умовах випрямити поставу чоловікові

Для початку потрібно осмислити для себе важливість такого завдання як випрямлення постави. Питання, як випрямити поставу чоловікові - дуже злободенне. Його вирішення сприяє оздоровленню всього організму і хребта зокрема. Тоді поліпшується передавання імпульсної енергії між нейронами, наш організм отримує достатню кількість енергії для нормальної життєдіяльності.

Порушення постави

Title

А - сутулість Б - кругла спина В - кругловвігнута спина


Як випрямити поставу і чи можна зробити це в домашніх умовах? Неправильна постава тіла формується не за один день і є прямим наслідком проблем із хребтом. Досить часто проблеми з поставою виникають внаслідок важкої фізичної праці і неправильного способу життя. У такому випадку необхідно терміново змінювати свою життєву філософію поведінки у суспільстві і знаходити більш легку працю..

Зверніть увагу на своїх дітей

Лікування хребта й усунення причин, що викликають неправильну поставу, лікарі рекомендують проводити у дитячому або підлітковому віці, коли хрящова тканина і кістки ще досить м'які, а м'язи не втратили елементи еластичності. У цей час ще не сформувалася хода людини, і всі процеси - контрольовані. Тому батьки повинні бути вкрай уважними до тих фізіологічних процесів, які відбуваються з їхніми дітьми. Але що робити, якщо час згаяно і проблема з хребтом стала явною? У цьому випадку все значно складніше, але не настільки, щоб опускати руки. Інакше все може призвести до більш значних ускладнень.

Людям похилого віку в такому випадку випрямити поставу дуже важко, іноді навіть неможливо. Але, у будь-якому випадку, здаватися не варто.

Наполегливість не завжди допомагає

Щоб у людини з'явилася правильна пряма постава, потрібно докласти чимало зусиль і бажано звернутися до лікаря або спеціаліста з фітнес-центру. Але якщо такої можливості немає, потрібно самому детально підібрати комплекс фізичних вправ, які рекомендують у таких випадках. Фахівці наполегливо рекомендують не починати фізичні вправи в дуже інтенсивному режимі, оскільки примусові дії над хребтом нічого не дадуть. Рекомендоване тільки щоденне навантаження з поступовим збільшенням обсягу виконуваних вправ.

 

Title
 

 

Не слід також змушувати себе ходити з випрямленою спиною весь день. Це ні до чого доброго не призведе і може тільки посилити проблему. Проблема, з якою ви зіштовхнулися, формувалася не один рік, а протягом десятиріч, і позбутися її за кілька тижнів просто неможливо.

Використання допоміжних пристосувань

Випрямлення постави - справа довга і вимагає неухильного дотримання графіка занять фізичними вправами. Також необхідно дотримання правильного режиму харчування. У цьому випадку не обійтися без порад фахівця-дієтолога. Адже багато хто навіть і не підозрює, що проблема прийшла до них з надмірним вживанням їжі. Тому все потрібно вирішувати у комплексі. Випрямлення постави можна проводити за допомогою спеціального корсета, який утримує хребет під потрібним кутом. Але цей метод рекомендують тим пацієнтам, які мають запущені стадії проблем із хребтом, і для більшості не є панацеєю. У цьому випадку м'язи, які відповідають за утримання спини, перестають виконувати активну функцію й атрофуються. Тому потрібно застосовувати розумне поєднання носіння корсета і щоденних спеціальних вправ для хребта.

Не слід забувати про те, що випрямлення постави можна здійснювати і вночі, під час сну. Наш сон - це найбільш сприятливий час, коли всі хребці перебувають у розслабленому стані. Правильно підібраний ортопедичний матрац сприятиме належному розташуванню тіла і перешкоджатиме деформації. Також варто звернути увагу на подушку. Вона не повинна бути занадто великою і м'якою. Про м'які перини, в яких людина просто потопає, потрібно взагалі забути.

Вправа для шийних хребців

Можна виконувати за робочим столом. Сядьте на стілець, максимально випряміть спину, витягніть підборіддя, щоб очима бачити стелю. У такому положенні перебувайте секунд 15. Потім повторіть 10 разів зі збільшенням прогину шиї і спини.

Ляжте на підлогу, бажано на ворсистий килим. Повністю розслабте хребет. Потім проведіть перекочування тулуба з боку в бік. Виконайте вправу 10 разів в той й інший бік. Потім трохи відпочиньте і перейдіть до інтенсивних потирань спини об килим. Проводьте своєрідний масаж без допомоги фахівця. Потрібно досягти такого розслаблення хребців, щоб при виконанні вправи почути характерний хрускіт у хребті. Коли отримаєте необхідний результат, потрібно ще полежати хвилин п'ять.

Розтяжка хребців

Після того, коли вдалося розслабити спину, можна зробити кілька вправ на розтяжку спинних хребців. Для цього пробуйте одночасно піднімати руки і ноги, лежачи на спині, при цьому намагайтеся їх з'єднати. Зробіть кілька спроб і трохи відпочиньте. Потім перекиньтеся на живіт і робіть таке ж одночасне підняття рук і ніг. Якщо одразу відчули втому, заняття рекомендують припинити. Наступного дня виконайте той же порядок вправ. Потрібно досягти такого результату, щоб вправа виконувалася з легкістю. Після цього можна додати ще вправи для розробки м'язів спини. Все потрібно робити з бажанням і не перевантажувати організм. Позитивні зміни будуть помітними вже через два тижні.

 

Джерело: http://kakbik.ru

 

Віджимаємось?

Як позбутися живота

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers