rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ Павло Коростильов виграв Кубок світу

TitleКУЛЬОВА СТРІЛЬБА

Павло Коростильов виграв Кубок світу

У Мюнхені (Німеччина) триває Кубок світу-2017 з кульової стрільби, де українець Павло Коростильов переміг у стрільбі з пневматичного пістолета на дистанції 10 метрів.

У фіналі 20-річний студент Львівського училища фізичної культури настріляв підсумкову суму 240,9 бали, що є новим світовим рекордом для молоді, інформує sport.unian.ua.

Нагадаємо, у 2014 році Коростильов завоював «золото» Юнацьких Олімпійських ігор у Нанкіні. Також у 2016 році Павло був учасником ХХХІ Олімпіади в Ріо-де-Жанейро, однак не зумів завоювати медаль.

Друге місце у Томоюки Мацуди з Японії - 238,7, а третє - у Джонго Джина з Південної Кореї - 218,4 бала.

Додамо, що інший українець - Олег Омельчук - у цьому ж виді стрільби посів у фіналі сьоме місце - 136,2 бала.

Зазначимо, що перемога Павла Коростильова стала першою для збірної України на турнірі. Кубок світу зі стрільби проходить у Мюнхені, зі 17 до 24 травня.

ТЕНІС

Еліна Світоліна вперше піднялася на шосту позицію у світовому рейтингу WTA

Українка Еліна Світоліна після перемоги напередодні на турнірі в Римі суттєво піднялася в рейтингу Жіночої тенісної асоціації, вперше потрапивши в ТОП-6 тенісисток світу.

Про це повідомляє офіційний сайт Жіночої тенісної асоціації (WTA).

На рахунку нашої тенісистки 4575 очок, і вона покращила свою позицію на п'ять місць, піднявшись з 11-го на шосте.

Більше того, наша спортсменка є кращою в іншому рейтингу, де враховуються лише результати поточного сезону. У 2017 році вона набрала найбільше очок.

Попереду українки в класичному рейтингу лише п'ять тенісисток - Ангелік Кербер (Німеччина) - 7035 очок, Серена Вільямс (США) - 6110, Кароліна Плішкова (Чехія) - 6100, Симона Халеп (Румунія) - 5790, Гарбіньє Мугуруза (Іспанія) - 4636.

Нагадаємо, Світоліна виграла тенісний турнір у Римі, обігравши у фіналі Халеп.

Тенісний рейтинг оновлюється щотижня, по понеділках. Раніше, в теперішньому сезоні, Світоліна вперше потрапила в ТОП-10 найсильніших спортсменок світу.

Теніс. Жінки. Рейтинг WTA

(станом на 22 травня)

1 (1). Анжелік Кербер (Німеччина) 7035

2 (2). Серена Вільямс (США) 6110

3 (3). Кароліна Плішкова (Чехія) 6100

4 (4). Сімона Халеп (Румунія) 5790

5 (7). Гарбіньє Мугуруса (Іспанія) 4636

6 (11). Еліна Світоліна (Україна) 4575

7 (5). Домініка Цибулкова (Словаччина) 4480

8 (6). Йоханна Конта (Великобританія) 4330

9 (8). Свєтлана Кузнєцова (Росія) 4310

10 (9). Агнешка Радванська (Польща) 4095

...42 (41). Леся Цуренко (Україна) 1223

...92 (91). Катерина Бондаренко (Україна) 658

ЛЕГКА АТЛЕТИКА

Українці виграли Кубок Європи зі спортивної ходьби на 50 км

Збірна України зі спортивної ходьби виграла Кубок Європи на дистанції 50 км, а Іван Банзерук оформив переможний дубль, фінішувавши першим ще й в індивідуальному заліку.

Про це повідомляє офіційний сайт Федерації легкої атлетики України (ФЛАУ).

Змагання, що відбулися 21 травня, приймали Подєбради (Чехія). На дистанції 50 км перші дві сходинки п'єдесталу вибороли українці. Іван Банзерук переміг, пройшовши дистанцію за 3 години 48 хвилин і 15 секунд, а Ігор Главан фінішував другим - 3:48.38.

У командному заліку вони оформили перемогу разом з Мар'яном Закальницьким і Андрієм Гречковським.

Бронзові медалі у командному заліку Україні принесла чоловіча юніорська команда у складі Віктора Шуміка, Едуарда Забуженка і Віктора Кононенка.

Найкращим з українців тут був Шумік, який з особистим рекордом, 41 хвилина і 38 секунд, фінішував четвертим.

Також відзначимо четверте й п'яте місця на дистанції 20 км серед жінок у Інни Кашиної (1:30.11) і Надії Боровської (1:30.26) відповідно.

Легка Атлетика. Кубок Європи-2017 зі спортивної ходьби

Подєбради (Чехія). 21 травня

50 км. Чоловіки

Особиста першість

1. Іван Банзерук (Україна) - 3:48.15

2. Ігор Главан (Україна) - 3:48.38

3. Антонеллі Мікеле (Італія) - 3:49.07

...6. Мар'ян Закальницький (Україна) - 3:53.50 (особистий рекорд)

...12. Андрій Гречковський (Україна) - 3:58.35

Командна першість

1. Україна - 8 очок

2. Італія - 16 очок

3. Іспанія - 28 очок

ФУТБОЛ

ФІФА хоче нагороджувати кращого футболіста за підсумками сезону, а не року

Керівництво Міжнародної федерації футбольних асоціацій (ФІФА) готує зміни з приводу формату нагородження кращого гравця.

В організації планують нагороджувати футболіста, який відзначився не за підсумками календарного року, пише ua-football.com з посиланням на іспанські ЗМІ.

Найближчим часом будуть розглянуті заяви з приводу перенесення нагородження. Даний приз буде вручатися не за підсумками календарного року, а за підсумками футбольного сезону.

Таким чином, наступна церемонія нагородження від організації повинна відбутися 23 жовтня цього року.

ВЕСЛУВАННЯНА БАЙДАРКАХ

Тарас Міщук виграв «золото» і «срібло» першого етапу Кубка світу-2017

У португальському Монтемор-у-Велью завершився перший етап Кубка світу з веслування на байдарках і каное сезону-2017, на якому успішно виступили українські спортсмени. Зокрема, дві нагороди у веслування на каное-двійці здобули студент Львівського державного університету фізичної культури Тарас Міщук та Дмитро Янчук з Полтавщини.

Бронзові призери ХХХІ літніх Олімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро-2016 у суботньому фіналі в Монтемор-у-Велью на дистанції 1000 метрів фінішували другими, показавши час 3 хвилини 33.580 секунди. Попереду Міщука та Янчука фінішував лише кубинський дует у складі Серджіо Торреса і Фернандо Жорже (3:30.960). Трійку призерів доповнили іспанці Мохсін Мотахір та Гонзало Мартон (3:34.205), інформує ldufk.edu.ua.

Однак, без «золота» Тарас із Дмитром не залишилися. У фіналі на вдвічі коротшій дистанції, 500 метрів, українці в драматичній боротьбі на самому фініші вирвали перемогу у легендарних німців Себастьяна Бренделя та Яна Вандрея. Час наших співвітчизників - 1 хвилина 41.562 секунди. Суперники відстали лише на 0.212 секунди. На «бронзову» сходинку подіуму на цій дистанції зійшли іспанці Хуго Педреро і Алекс Бернардез (1:42.030).

Додамо, що головними стартами цьогорічного сезону для них є чемпіонат Європи у болгарському Пловдиві (13-17 липня), чемпіонат світу у Чехії (23-27 серпня), молодіжний чемпіонат Європи у Белграді (21-26 червня) та молодіжний чемпіонат світу в Румунії (27-30 липня).

СПОРТИВНА БОРОТЬБА

Марія Томищ виграла Євро-2017 з боротьби серед дівчат U-15

У Белграді (Сербія) завершився перший в історії Чемпіонат Європи-2017 з видів спортивної боротьби серед юних спортсменів віком до 15 років.

У ваговій категорії до 37 кг серед дівчат блискучу перемогу на історичному чемпіонаті здобула учениця дев'ятого класу Львівського училища фізичної культури Марія Томищ, інформує офіційний сайт ЛУФК.

На початках Марія поборола двох росіянок: Ладу Ніколаєву поклала на лопатки за півтори хвилини, а Мадіну Марзоєву перемогла з рахунком 6:0.

У фіналі Марія Томищ отримала технічну перемогу 10:0 над румункою Аною-Марією Нучіфор.

У вазі до 40 кг срібною призеркою чемпіонату стала однокласниця Томищ Дарина Мацола. У поєдинку за чемпіонство Дарина поступилася Валерії Капусціній з Білорусі з рахунком 0:6, а перед тим легко розправилась з туркенею Назар Кая та Аною-Марією Крістеску з Румунії.

Лише брак досвіду не дозволив піднятись на п'єдестал пошани ще одній дев'ятикласниці Тетяні Заяц. У поєдинку за «бронзу» з туркенею Мелдою Дернекці Таня вела 9:4, однак попалась на контрприйом і поступилась «на туше». У підсумку, Таня Заяц посіла п'яте місце.

Також п'яте місце у ваговій категорії до 42 кг серед хлопців виборов учень восьмого класу Андрій Ткач. Свою сутичку за «бронзу» Андрій програв іншому українцеві - Владиславу Абрамову.

У змаганнях серед хлопців вагової категорії до 53 кг учень дев'ятого класу ЛУФК Андрій Сваричевський посів восьме місце.

САМБО

Анастасія Шевченко перемогла росіянку і стала чемпіонкою Євро-2017

У п'ятницю, 19 травня, у столиці Білорусі - Мінську - розпочався Чемпіонат Європи-2017 зі самбо, в якому взяли участь понад 300 спортсменів із 31 країни.

Національна збірна України потужно розпочала турнір і вже у перший день змагань виборола чотири медалі, повідомляє офіційний сайт Федерації самбо України.

Найвищу нагороду в український доробок принесла харків'янка Анастасія Шевченко, яка посіла перше місце у категорії до 60 кг. У фінальній сутичці Шевченко перемогла росіянку Аліну Пчелінцеву. Рахунок - 3:2 на користь нашої спортсменки. Чемпіонськими виявилися кидки через голову.

Срібну медаль завоював у бойовому розділі самбо Андрій Кучеренко з Херсона. У категорії до 57 кг він поступився у фіналі російському бійцеві Курбану Магамедову.

Ще дві українки вибороли бронзові нагороди. Анастасія Новікова з Харкова посіла третє місце у категорії до 48 кг, а Наталія Смаль з Івано-Франківська увійшла до кола призерів, змагаючись у категорії до 72 кг.

У третій, завершальний день континентальної першості українці вибороли «золото» і чотири «бронзи», повідомляє офіційний сайт Федерації самбо України.

Чемпіонство виборола Анастасія Сапсай у ваговій категорії понад 80 кг, яка у фінальній сутичці взяла гору над грузинкою Оленою Кобадзе.

Бронзові нагороди на рахунку Наталії Ільків (до 56 кг), Катерини Москальової (до 68 кг), Олексія Ніженка (до 82 кг) й Петра Давиденка (бойовий розділ, до 90 кг)

Таким чином, у сумі у збірної України 16 медалей (2 - 6 - 8).

Додамо, що Чемпіонат Європи 2017 року в Мінську тривав з 19 до 21 травня.

TitleСПОРТИВНА АКРОБАТИКА

Акробати з Дрогобича на турнірі у Кракові здобули чотири медалі

У місті Краків (Польща) відбувся V Міжнародний «Турнір під Вавелем-2017» зі спортивної акробатики, стрибків на акробатичній доріжці та стрибків на батуті, в якому взяли участь 330 спортсменів з України, Білорусі та Польщі.

Продовжуючи славні традиції дрогобицької школи акробатики, делегація з Дрогобича повернулися додому з нагородами, повідомляє sport-oda.lviv.ua.

Першими за свої медалі боролися юні стрибуні на акробатичній доріжці Жгута Євгенія та Вагіла Анна-Марія. Серед 38 конкурентів Жгута отримала золоту нагороду, а її подруга по команді Вагіла - срібну.

Вперше на міжнародній арені дебютувала дрогобицька жіноча група у складі Семенович Анастасії, Соболєвої Вікторії, Онищенко Божени, які у віковій групі 11-16 років піднялися на першу сходинку п'єдесталу.

Досвідчена жіноча пара Табачинська Олександра та Пилип'як Юлія, виступаючи в дорослій програмі, впевнено виконали свої вправи, отримавши високі оцінки суддів, за що були нагороджені золотими медалями та цінними подарунками.

ФЕХТУВАННЯ НА ВІЗКАХ

Українці здобули 11 нагород на етапі КС-16/17

Національна паралімпійська збірна команда з фехтування на візках у складі 11 спортсменів-паралімпійців на ще одному етапі Кубка світу сезону-16/17, що проходив у місті Стадсканал (Нідерланди) виграла 11 нагород.

Українцям у безкомпромісній боротьбі з представниками 25-ти країн світу вдалось вибороти 11 високих нагород, серед яких - одна «золота», три «срібні» та сім бронзових медалей, повідомляє УНН.

Краще, ніж команда України, цього разу виступила Бреус Євгенія, котра виборола одну золоту нагороду у шаблі (категорія A) та одне «срібло» у шпазі (категорія А).

У Демчука Андрія - срібна нагорода у шаблі, категорія А. Володаркою срібної нагороди також стала Дьолог Надія - шабля, категорія В.

У Позняк Тетяни - дві бронзові нагороди у шпазі та рапірі (категорія В), у Дацка Антона - дві бронзові медалі в рапірі та шаблі (категорія В), в Морквич Наталі - дві бронзові нагороди у рапірі та шаблі (категорія А), у Манька Артема - бронзова медаль у шаблі, категорія А.

 

Олег Штурбабін: «У лексиконі наших дівчат не існує поняття «без шансів»

Золотий дубль «Шахтаря»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers