rss
04/30/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Таймс-сквер: ДТП, що виглядала як теракт

Таймс-сквер: ДТП, що виглядала як теракт

На нью-йоркській площі Таймс-сквер легковик на швидкості в'їхав у пішоходів на тротуарі. Загинула 18-тирічна дівчина, ще 22 людини поранені, повідомляють Euronews.

Машина зупинилася, врізавшись у стовп.

Поліція схиляється до того, що наїзд на Таймс-сквер є ДТП, а водій перебував у нетверезому стані.

26-річного чоловіка, що перебував за кермом, затримали. Виявилося, що раніше його вже двічі заарештовували за кермування напідпитку.

За словами комісара поліції Нью-Йорка, не виявлено жодних ознак того, що це міг бути теракт.

Свідок ДТП Джошуа Дубофф розповідає, що виглядало так, наче водій хотів умисно заїхати якомога далі на тротуар.

«Він їхав просто на мене, здійнявся крик, дехто відскочив убік, хтось опинився на машині, я зміг відскочити в останній момент», - сказав Дубофф.

Останніми місяцями в Європі сталася низка терактів, у яких нападник скеровував автомобіль у пішоходів.

Такі наїзди сталися, зокрема, у Ніцці, Берліні, Лондоні та Стокгольмі.

 

Меланія Трамп привітала «розширення прав та можливостей для жінок» у Саудівській Аравії

Перша леді у неділю відвідала сервісний центр компанії General Electric у саудівській столиці, де працюють лише жінки. «Йдеться про знаходження балансу», - звернулась вона до двохсот жінок. Пізніше у своєму твіттері Меланія Трамп написала: «Мала задоволення поспілкуватися з цими неймовірними жінками, які важко працюють у цьому сервісному центрі. Було докладено величезних зусиль для розширення прав та можливостей для жінок», - пише «Голос Америки».

У бежевій сукні до колін Меланія сфотографувалась з жінками, одягнутими в абаї - мусульманські традиційні сукні, які жінки повинні одягати у громадських місцях.

Раніше вона відвідала Американську міжнародну школу в Ер-Ріяді, де роздала книжки. В цій школі, на відміну від більшості інших навчальних закладів у консервативному королівстві, навчаються як хлопці, так і дівчата різних національностей.

Саудівська Аравія відома як найбільш гендерно-сегрегована країна, де жінки живуть під наглядом чоловіків, повинні отримувати дозвіл на подорожі, навчання та проходження певних медичних процедур.

Після того, коли покійний король Абдулла дозволив у 2011 році жінкам бути членами дорадчого урядового органу Шура, ситуація з правами жінок у Саудівській Аравії почала поступово змінюватися.

 

Три основні американські біржові індекси впали

Три основні американські біржові індекси впали минулої середи більш, ніж на відсоток - на фоні скандалу довкола американського президента та звільненого ним керівника ФБР, повідомляють Euronews.

Американська валюта, яка прискорювала зростання з часу обрання Дональда Трампа президентом США, впала до показників «дотрампівської ери» - інвестори почали сумніватися, чи здатен президент втілити в життя свої обіцянки.

«Тиск на Трампа дедалі сильнішає. Він робить один прорахунок за іншим, тож інвестори починають думати, що його програма, яка наразі відкладається, може взагалі ніколи не бути втіленою в життя, бо він не зможе протриматися на посаді достатньо довго», - каже біржовий аналітик Олівер Рот.

Найбільше просіли акції американських банків - біржовий індекс фінансового сектора впав на понад 2%.

На фоні загальної розгубленості з приводу майбутнього Трампа дорожчає золото - тиха гавань, в якій інвестори намагаються заховатися від нестабільності. Також зростає в ціні нафта.

 

Білий дім звинуватив екс-директора ФБР у самопіарі та політизації розслідування щодо Росії

Речник Білого дому Шон Спайсер висловив переконання, що розслідування можливих зв'язків виборчої кампанії Дональда Трампа та Росії підтвердить відсутність координації дій сторони Трампа з іноземними урядами. Він також наголосив, що під час перебування на посаді директора ФБР Джеймс Комі чинив «непотрібний тиск», обмежуючи здатність уряду США контактувати та проводити перемовини з Росією.

Раніше низка ЗМІ повідомила, що під час спілкування з міністром закордонних справ Росії у Білому домі минулого тижня президент США назвав щойно звільненого ним директора ФБР Джеймса Комі «божевільним».

Видання New York Times, яке сам президент США зараховує до категорії упереджених, з посиланням на джерело в уряді США приписало Трампу наступні слова: «Я щойно звільнив голову ФБР. Він був божевільним, реально з глузду з'їхав. На мене дуже тиснули через Росію. Тепер тиск знято».

Білий дім досі не заперечив повідомлення New York Times і надав наступний коментар: «Президент завжди наполягав на важливості угод з Росією у питаннях Сирії та України, перемоги над терористичним угрупуванням ІДІЛ та іншими ключовими питаннями, що стосуються добробуту та безпеки народу Америки. Вдавшись до самопіару та політизування дій Росії, Джеймс Комі без необхідності створив тиск на нашу здатність контактувати та проводити перемовини з Росією», - йдеться у заяві речника Білого дому Шона Спайсера.

Спайсер також підкреслив, що розслідуванню щодо дій Росії під час президентських виборів у США нічого не загрожує, а звільнення Комі не матиме впливу на хід розслідування.

При цьому, речник Білого дому наголосив, що справжньою проблемою США є постійні витоки інформації.

 

Помер музикант Кріс Корнелл

Пішов з життя американський співак Кріс Корнелл, який у різні періоди був солістом та гітаристом гуртів Soundgarden та Audioslave, а також мав сольну кар'єру, повідомляють Euronews.

Корнелла вважають одним зі засновників музики у стилі гранж у 1980-90-і роки.

52-річний виконавець помер раптово, через кілька годин після свого концерту в Детройті.

Судмедексперти наразі намагаються встановити причину смерті. Деякі ЗМІ повідомляють про версії самогубства та випадкового чи навмисного передозування наркотиків, однак підтвердження цієї інформації немає.

Одна з найвідоміших композицій Кріса Корнелла - «You know my name», яка звучала саундтреком у стрічці «Казино «Рояль».

Трагедія на атракціоні, є постраждалі

Через несправність кабіни колеса огляду в США сильно травмувалися троє людей. Про це повідомляє Fox5.

Люди випали з колеса, коли воно піднялося на 9-метрову висоту. Інцидент стався на фестивалі у Порт Таунсенді в американському штаті Вашингтон.

У результаті, постраждали жінки 40-ка та 59-ти років та 7-річна дитина. Усіх їх госпіталізували. 59-річна жінка перебуває у критичному стані.

 

США успішно випробували повністю роботизований винищувач

Дослідницька лабораторія ВПС США та компанія Lockheed Martin у квітні провели успішне випробування взаємодії повністю автономних безпілотних винищувачів на основі F-16 та пілотованих винищувачів у рамках відпрацювання одночасного бойового використання пілотованих та автономних літаків.

Під час симуляції бойового вильоту змішаної групи бойових літаків, яка пройшла на базі ВПС США «Едвардс» у Каліфорнії, експериментальний винищувач F-16 взяв участь у відпрацюванні повітряного удару, під час якого літак автономно реагував на динамічні загрози. Про це повідомляє прес-реліз на сайті компанії Lockheed Martin.

Продемонстровано досягнення наступних цілей:

- здатність автономно планувати та виконувати завдання удару з повітря на основі закладених пріоритетів та доступних засобів;

- здатність динамічно реагувати на зміни у бойовій ситуації під час завдання удару з повітря та паралельного вирішення технічних проблем, відхилень від курсу та втрати зв'язку;

- успішну інтеграцію компонентів програмного забезпечення від різних розробників.

«Демонстраційна команда проекту змінила звичайні уявлення про межі автономних технологій та занурила боєготовий F-16 у ситуації різного рівня складності, щоб випробувати здатність системи адаптуватись до швидких змін у бойовій ситуації. Це - критично важливий крок на шляху до майбутнього розвитку технологій одночасного використання під час бойових місій пілотованих та автономних винищувачів Loyal Wingman («Вірний другий пілот» - прим. ГА) та інших еволюційних програм», - заявив Шон Вітком (Shawn Whitcomb), менеджер програми Loyal Wingman в експериментальному підрозділі компанії Lockheed Martin, Skunk Work.

«Технологія The Loyal Wingman дає людині-пілоту в складі змішаного бойового крила здатність спрямовувати команди до непілотованого літака - атакувати, приєднатись до формації тощо. Але непілотований літак теж має здатність летіти у складі крила без контролю з боку людини та виконувати більшість місії завдання удару з повітря без контролю з боку людини», - зазначає видання National Interest.

Видання також відзначає, що чинна військова доктрина США вимагає, щоб рішення про завдання удару непілотованим апаратом ухвалювала людина.

«Ймовірно, у змішаній формації пілотованих та непілотованих літаків людина-пілот буде відповідальною за ухвалення рішення про використання зброї», - пише National Interest.

Перший офіційний візит президента Трампа в Ізраїль

Сенат Іллінойсу вкотре планує прийняти бюджет. Цього разу – до 31 травня

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers