rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Міжнародний огляд \ Вибух у Манчестері: ЄС і НАТО хочуть підтримати Британію

 Вибух у Манчестері: ЄС і НАТО хочуть підтримати Британію

У Євросоюзі рішуче налаштовані спільно боротися з тероризмом.

Про це йдеться у заяві-співчутті президента Єврокомісії Жан-Клода Юнкера, оприлюдненій у зв'язку з терактом у британському Манчестері, повідомляє Укрінформ.

«Завтра ми пліч-о-пліч будемо працювати з вами у боротьбі з тими, хто знову хоче зруйнувати наш спосіб життя. Вони недооцінюють нашу стійкість. Ці жахливі атаки лише зміцнять нашу відданість працювати разом, щоб завдати поразки відповідальним за ці насильницькі дії», - наголосив президент Єврокомісії.

Він наголосив, що трагедія у Манчестері викликала велику скорботу і глибокий шок.

У Євросоюзі висловили співчуття рідним та близьким постраждалих.

«Я хочу передати глибокі співчуття прем'єр-міністру (Британії - ред.) Терезі Мей та британському народові», - зазначив Юнкер.

Як наголосив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг у заяві, оприлюдненій у зв'язку з терористичною атакою у британському Манчестері, НАТО і Велика Британія спільно протистоятимуть тероризму.

«НАТО підтримує Велику Британію у боротьбі з тероризмом», - зазначив глава Альянсу.

Він висловив співчуття молодив людям і всім, хто постраждав у результаті трагедії напередодні у Манчестері.

22 травня, пізно ввечері, під час концерту Аріани Гранде, на стадіоні «Манчестер Арена», стався вибух. За останніми даними, кількість загиблих унаслідок вибуху зросла до 22 осіб. Раніше повідомлялося, що в результаті вибуху загинули 19 людей, щонайменше, 59 отримали поранення. Британська поліція заявила, що розглядає інцидент як терористичний акт. За попередніми даними, вибух стався у фойє стадіону «Манчестер арени» о 22:30, у момент завершення концерту.

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила, що правоохоронні служби з'ясовують усі деталі терористичної атаки.

Відповідальність за атаку вже взяло на себе терористичне угрупування «Ісламська держава».

 

Новака слухають у польському Сеймі у справі фінансової піраміди Amber Gold

Глава Укравтодору Славомір Новак приїхав у вівторок у Варшаву -  на слухання перед тимчасовою слідчою комісією Сейму в справі створення і функціонування у Гданську фінансової піраміди Amber Gold.

Про це повідомляє Укрінформ.

«Я зараз тут для того, щоб допомогти комісії у з'ясуванні усіх відомих мені фактів, які можуть мати вплив на з'ясування цієї справи», - зазначив на початку засідання Новак.

Під час свого виступу він повідомив, що не знає особисто колишнього власника компанії Amber Gold Марціна Пліхту, який зараз перебуває під слідством, а також нікого з членів його родини.

Глава Укравтодору також наголосив, що зараз він займається не політикою, а іншими «важливими справами, які забирають у нього багато часу». Відтак, він не хоче брати участь у польських політичних суперечках.

Як інформувало агентство, Amber Gold - фінансова піраміда, яка функціонувала у Польщі в 2009-2012 роках. Компанія займалася фінансовими операціями, не маючи на це дозволу Комісії фінансового нагляду країни. Компанія таким чином обдурила 11 тис. вкладників. У 2012 році власника компанії та його дружину було заарештовано. Представники чинної влади вважають, що існування цієї піраміди впродовж трьох років було б неможливим без сприяння попередньої владної коаліції, зокрема, екс-глави уряду Дональда Туска та його партійних колег, серед яких був і Новак.

В одній з компаній, власником якої був Amber Gold - авіакомпанії OLT Express - впродовж кількох місяців працював син екс-прем'єр-міністра Міхал Туск.

Новак є колишнім політичним соратником Туска по «Громадянській платформі», яка перебувала при владі в Польщі з 2007-го до 2015 рр. Упродовж 2011-2013 років він був міністром транспорту, будівництва і морського господарства Польщі. З 2016 року - глава Укравтодору.

 

Макрон виступив за полегшення боргового тягаря Греції

Президент Франції Еммануель Макрон під час телефонної розмови з прем'єр-міністром Греції Алексісом Ципрасом заявив, що Париж виступає за послаблення боргового навантаження на Афіни.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерело.

«Президент сказав, що він сподівається досягти угоди незабаром, яка з плином часу полегшить тягар грецького боргу», - повідомило джерело.

Як повідомляється, міністр економіки Франції Бруно Ле Мер виступив з цим побажанням у Брюсселі в понеділок, 22 травня, на засіданні Єврогрупи. Там міністри фінансів країн Єврозони мають зустрітися для обговорення подальших кредитів Греції.

Раніше повідомлялося, що віце-канцлер і міністр закордонних справ ФРН Зігмар Габріель виступив із пропозицією списати частину боргу Афінам усупереч позиції міністра фінансів Німеччини Вольфганга Шойбле.

 

Протестувальники спалили будинок Уго Чавеса

У Венесуелі під час протестів спалили будинок екс-президента країни Уго Чавеса.

Про це повідомляє El Nacional.

За даними видання, це було зроблено у відповідь на вбивство в Барінасі молодої людини, в яку влучила куля. Протестувальники звинуватили в цьому національну боліварианську гвардію.

Раніше демонстранти в одному з міст Венесуели зруйнували статую Уго Чавеса.

Як раніше повідомляло агентство, у венесуельських протестах налічується вже 48 загиблих.

 

Франція і Німеччина створять робочу групу задля поглиблення інтеграції Єврозони

Німеччина та Франція створять робочу групу, яка розробить «дорожню карту» задля поглиблення інтеграції Єврозони.

Такої домовленості досягнули міністр фінансів Німеччини Вольфганг Шойбле та його французький колега Бруно Ле Мер у понеділок, 22 травня, повідомляє DW.

«Завдання групи полягатиме у розробці «амбітної дорожньої карти». Серед пунктів цієї дорожньої карти - скорочення державних та приватних боргів, більша єдність країн у питаннях оподаткування підприємств та посилення національних програм реформ», - йдеться у повідомленні.

Як відомо, новий президент Франції Еммануель Макрон під час передвиборчої кампанії висловлював підтримку ідеї глибшої інтеграції Єврозони аж до створення посади міністра фінансів усієї Єврозони та спільного європейського бюджету.

Дедалі більшу прихильність цим ідеям демонстрував останнім часом і Берлін. Зокрема, Шойбле вже назвав такі ідеї раціональними, проте зазначив, що для їхньої реалізації необхідно буде змінювати договори, на основі яких функціонує ЄС.

 

Екс-прем'єра Македонії підозрюють у відмиванні грошей

Спеціальна прокуратура Македонії заявила, що підозрює екс-прем'єр-міністра і лідера партії ВМРО-ДПМНЕ Ніколу Груєвського у незаконному фінансуванні своєї політичної сили і відмиванні грошей.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Balkan Insight.

Прокуратура вважає, що Груєвський, як голова партії, прийняв 4,9 млн. євро незаконних пожертвувань у період між 2009 і 2015 роками, коли він був прем'єр-міністром. За даними слідства, гроші, здебільшого, потрапляли на рахунок партії як фальшиві членські внески.

Розслідування показало, що замість того, щоб повертати гроші до держбюджету, як того вимагає закон, коли справа доходить до незаконних пожертвувань, ці гроші він використовував для незаконного фінансування своєї партії.

Прокуратура заявляє, що гроші були перераховані 11 особам і потім використані для придбання нерухомості, оплати витрат, проживання в готелях, проведення опитувань та іншого.

Гроші також були витрачені на 78 контрактів для купівлі нерухомості. Прокуратура заявила, що деякі з цих об'єктів не використовувалися для партійних цілей і звернулася до суду, щоб заморозити ці активи.

Як відомо, у Македонії два роки тривала політична криза, спровокована скандалом із прослуховуванням, який змусив лідера ВМРО-ДПМНЕ Ніколу Груєвського піти у відставку рік тому.

На виборах у грудні партія отримала 51 місце у парламенті проти 49 у соціал-демократів, але не змогла сформувати уряд.

Албанська партія погодилася підтримати соціал-демократів в обмін на ухвалення закону, який підтримує більш широке використання албанської мови в країні.

Трюдо у шортах випадково забіг на шкільний випускний

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо несподівано потрапив на фотосесію старшокласників.

Фотографії з прем'єром щасливі школярі розмістили у своїх соцмережах.

 Світлиною Трюдо на пробіжці також поділився офіційний фотограф прем'єр-міністра Адам Скотті.

 

Державні пансіонати РФ «прилипли до рук» друзів Путіна і Медведєва

Структури людей, близьких прем'єру Росії Дмитрові Медведєву, і близького до президента Володимира Путіна олігарха Геннадія Тимченка брали участь у приватизації пансіонатів управління справами президента за заниженою ціною.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

За даними видання «Вєдомості», структури бізнесмена Геннадія Тимченка в 2011 році купили у керуючого справами пансіонат «Крилатське» на Рубльовському шосе і тенісне містечко в Сокольниках за цінами, в рази нижчими від кадастрової вартості. У тому ж році він придбав у керуючого справами санаторій імені Орджонікідзе в Кисловодську, а також будинок відпочинку «Туапсе» в селищі Ольгінка. У першому випадку власником стала компанія Furcina, що належить Єлисєєву, у другому - компанія «Наутілус».

Єдиний засновник «Наутілуса» Дмитро Соловйов - генеральний директор Фонду соціально-культурних ініціатив, президентом якого є дружина прем'єра Світлана Медведєва. 24 гектари землі навколо санаторію «Туапсе» були викуплені компанією «Наутілус» за ціною, що становить лише три з половиною відсотка від кадастрової вартості -  мільярд рублів.

Правда, в 2016 році санаторій імені Орджонікідзе був повернений у держвласність на вимогу прокуратури, яка визнала, що він був виведений із власності держави через ланцюжок «взаємопов'язаних удаваних угод».

Операції проходили через кіпрську групу Waidelotte, що представляє інтереси і Єлісєєва, і Тимченка. Компанія фігурує у фільмі Фонду боротьби з корупцією Навального про «таємну імперії Медведєва».

Мацеревич: Створення військ тероборони Польщі – реакція на агресію РФ

Додон скликає Радбез через вислання російських дипломатів

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers