rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Автосвіт \ Bentley випустить авто для веганів

Bentley випустить авто для веганів

Компанія Bentley починає розробляти штучну шкіру для салонів своїх авто, створену на основі протеїну, грибів і медуз.

Про це повідомляє Бі-Бі-Сі.

Зазначається, що таке рішення ухвалили, щоб догодити запитам покупців-веганів, повідомляє Auto Express з посиланням на директора з дизайну Bentley Штефана Зілаффа.

«Ви не зможете продати Bentley, на обробку якого йде до 20 шкір тварин, клієнту-вегану. Ми розмовляли з такими споживачами в Каліфорнії і почули, що б вони хотіли від наших автомобілів», - розповів Зілафф.

Як зазначив менеджер, незабаром буде представлено Bentley з обробкою для веганів. «Сенсація в світі розкоші - шкіра на основі протеїнів, шкіри з грибів і вичавки з медуз», - уточнив менеджер компанії.

Раніше компанія Tesla підготувала кросовер Model X для веганів, в якому матеріали обробки салону повністю зроблені зі синтетичних матеріалів, а не тваринного походження.

 

Ferrari відзвітувала про рекордний прибуток

Компанія Ferrari N. V. опублікувала звітність за квартал, що завершився 31 березня. Завдяки високому попиту на потужні і дорогі автомобілі Ferrari завершила перші три місяці року з рекордними показниками.

Постачання автомобілів зросли на 6,4%, за квартал було поставлено 2003 автомобілі. Чиста виручка зросла на 21,5% і склала €821 млн., чистий прибуток збільшився на 60% і досяг €124 млн.

Особливим попитом у першому кварталі користувалися 12-циліндрові моделі Ferrari, їх продажі зросли на 50%. Серед найбільш популярних були GTC4Lusso вартістю $300 тис., LaFerrari Aperta ($2,1 млн.), F12tdf ($380 тис.).

 

Volkswagen виплатить $1,2 мільярда компенсацій автовласникам у США

Німецький автоконцерн Volkswagen заплатить $1,2 млрд. компенсацій власникам машин VW у США, що постраждали через «дизельгейт».

Про це повідомляє AFP.

Відповідна домовленість була затверджена окружним суддею міста Сан-Франциско Чарльзом Бреєром. У суму, яку концерн виділить для врегулювання позову, включені викуп та ремонт автомобілів, оплата анульованих договорів оренди причетних до «дизельгейту» машин, а також виділення $225 млн. у фонд для пом'якшення наслідків забруднення навколишнього середовища.

Компенсації будуть виплачені власникам автомобілів із трилітровим дизельним двигуном, випущених у 2009-2012 роках.

Нагадаємо, у вересні 2015 року в США звинуватили концерн Volkswagen у встановленні на дизельні двигуни устаткування, що дозволяє на тестах занижувати реальний рівень шкідливих вихлопів.  У січні поточного року Міністерство юстиції США висунуло офіційні звинувачення шістьом колишнім і чинним топ-менеджерам Volkswagen, причетним до скандалу.

 

IDEF-2017: нова модифікація українського «Фантома» вразила турківTitle

«Спецтехноекспорт» представив останню модифікацію безпілотного тактичного багатоцільового транспортного засобу «Фантом» на міжнародній виставці IDEF-2017 у Туреччині.

Про це повідомляє прес-служба «Укроборонпрому».

«Український «Фантом» вразив турецьких партнерів насамперед своєю мобільністю та адаптивністю до різних видів обладнання та озброєння, зокрема, протитанкового. Розробники продемонстрували іноземним партнерам можливі варіанти комплектації «Фантома» для виконання різних завдань вдень та вночі, таких, як розвідка, вогнева підтримка, евакуація поранених, постачання боєприпасів, спостереження на блокпостах, джерело живлення та ін.», - йдеться в повідомлені.

За словами Павла Барбула, директора ДП ДГЗП «СпецТехноЕкспорт», «Фантом» продовжують удосконалювати відповідно до побажань українських військових командирів. Після завершення всіх робіт та проходження державних випробувань «Фантом» буде готовий до запуску у серійне виробництво.

На виставці IDEF-2017 «СпецТехноЕкспорт» також демонструє своїм партнерам комплекс активного захисту «Шершень» («Заслін»), що встановлюється на легку та важку бронетехніку, систему тандемного динамічного захисту останнього покоління «Дуплет», а також станцію оптико-електронного придушення «Адрос» КТ-01 АВЕ, що призначена для забезпечення високоефективного захисту вертольотів від керованих ракет з інфрачервоними головками самонаведення різних типів.

 

Ринок нових комерційних автомобілів в Україні зріс на 26%

Ринок нових комерційних автомобілів зростає. Про це повідомляє Асоціація автовиробників України.

«У квітні ринок нових комерційних автомобілів зріс на 26% порівняно з показником минулого року, а його ємність становила 915 автомобілів», - йдеться в повідомленні.

На відміну від ринку легкових автомобілів, продаж нових комерційних автомобілів продемонстрував позитивну динаміку і щодо попереднього місяця (+8%), в результаті чого квітневий результат продажу став максимальним з початку року.

Найбільший попит минулого місяця мали автомобілі марки Renault, кількість продажу яких сягнула 171 шт., що на 49% більше, ніж у квітні 2016 року.

Другий результат у автомобілів марки Fiat - 108 шт. (+35%).

Третє місце у двох автомобільних марок - Ford і MAN, які реалізували по 76 машин кожної марки.

При цьому, продаж Ford щодо квітня минулого року збільшився на 95%, а продаж автомобілів MAN підскочив у 7,6 разу.

На четвертій позиції відзначився продаж Mercedes-Benz з результатом 71 шт. (+6%).

Замикає п'ятірку лідерів російський ГАЗ, попит на автомобілі цієї марки знизився на 42% до 63 од.

Усього з початку року в Україні було продано 3269 нових комерційних автомобілів, що на 43% перевищує підсумок за аналогічний період минулого року.

 

Голландці розробили асфальт, що сам зростається і заряджає електрокари

Розробники з Делфтського технологічного університету створили проект самовідновлюваного асфальту, в який вбудовані волокна зі сталі і присутні особливі бактерії, здатні відновлювати невеликі тріщини в асфальті, перешкоджаючи збільшенню їхнього розміру.

Ще один побічний ефект такого покриття - здатність поповнювати заряд акумулятора електромобіля, поки той стоїть на світлофорі, передає Tehnot.

«Глава дослідницької групи Ерік Шланген зазначає, що наразі цей проект не реалізовується через безліч невирішених проблем. Серед них - ціна, яка вища на 25% навіть без урахування індукційної машини, що потрібна для запуску відновного процесу. При цьому зазначено, що нове покриття буде слугувати вдвічі довше за звичайне і значно знизить витрати на технічне обслуговування дороги», - йдеться в повідомленні.

Експерименти з таким покриттям проводяться з 2010 року, але коли воно з'явиться на дорогах - невідомо.

Також зазначимо, що після його впровадження творцям електрокарів доведеться перейти на новий тип зарядних пристроїв в автомобілях, що вимагатиме нових витрат і підвищення і без того чималої вартості автомобілів. Тому розробка голландців наразі залишається більше фантастичною задумкою, ніж реальною розробкою.

 

TitleНімці протестували летючий електрокар з вертикальним підйомом

Міський транспортний засіб Lilium Jet, що є літаючим електромобілем, протестували в польових умовах. Головною особливістю даної розробки порівняно з конкурентами є вертикальні зліт і посадка.

Про це повідомляє Lilium.com.

«Прототип новинки випробували на льотному полі в Баварії, даний апарат розрахований на двох пасажирів. Тестування включало вертикальний зліт, виконання низки маневрів і подальше вертикальне приземлення», - йдеться в повідомленні.

Максимальна швидкість Lilium Jet становить 300 км/ч. Політ забезпечують 36 пропелерів, розташованих на крилах автомобіля, повного заряду акумулятора вистачає на 300 км.

Вертикальне переміщення зі землі потенційно робить цей транспортний засіб значно більш пристосованим до міських умов, оскільки практично всі конкуренти вимагають злітну смугу і нагадують маленькі літаки, в той час як Lilium Jet більше асоціюється з вертольотом.

Компанія наразі не може сказати, коли покаже комерційну версію авто.

На Херсонщині відбулося авторалі «Чумацький шлях»

Особливості електромобільного буму в Україні

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers