rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Чикаго за тиждень

 Rauner досі тримає інтригу навколо свого повторного балотування на посаду губернатора

До завершення сесії законодавчого органу Іллінойсу залишилося усього два тижні. Губернатор Bruce Rauner наразі зайнятий робочими питаннями і, вочевидь, підготовкою до майбутніх виборів.

Після виступу у школі у Bloomingdalе Rauner попрямував на захід, присвячений збору коштів, у Bentley's Pancake House у північно-західному передмісті. У запрошенні відвідати захід зі збору коштів, яке було надіслане електронною поштою його прихильникам, просили пожертвувати від $5 до $50.

Rauner, проте, відмовився обговорювати свою передвиборну кампанію під час заходу й офіційно не оголосив про те, чи буде балотуватися у губернатори у 2018 році.

Натомість, список кандидатів-демократів упродовж останніх місяців постійно зростає. Серед них - мільярдер J. B. Pritzker, Chris Kennedy, сенатор штату Daniel Biss, чиказький олдермен Ameya Pawar, шкільний чиновник Bob Daiber і власник бізнесу Alex Paterakis.

 

Obama Presidential Center не підпорядковуватиметься Національному управлінню архівів і документаціїTitle

Obama Presidential Center не буде частиною президентської бібліотечної мережі, яка підпорядковується Національному управлінню архівів і документації.

Chicago Tribune повідомляє, що відповідне рішення звільнить Obama Foundation від сплати пожертви, яка може бути еквівалентна 60 відсоткам від вартості будівництва.

Фонд не буде дотримуватися архітектурних і проектних стандартів агентства. Йому також не доведеться платити NARA за допомогу у відкритті центру.

Незалежність від National Archives може зекономити фонду десятки мільйонів доларів, більш ніж компенсуючи втрати федеральних коштів.

Прес-секретар фонду Amy Brundage характеризує домовленість з NARA як «взаємовигідну».

За оцінками експертів, новий Barack Obama Presidential Center буде мати потужний економічний вплив на південну частину Чикаго.

Автори дослідження, яке було опубліковане минулого четверга, прогнозують, що близько 5000 робочих місць буде створено в окрузі Cook на етапі будівництва центру. Після завершення будівництва 2500 робітників, за прогнозами, будуть залучені до створення ландшафту біля самого центру.

«З досвіду ми знаємо, що держава та окремі інституції залучають приватний капітал у райони. У цій доповіді підкреслюється значний економічний вплив Obama Presidential Center's, що буде примножувати інвестиції, які ми залучаємо у південну частину міста», - заявив мер Rahm Emanuel.

Згідно з результатами дослідження, економічний ефект від центру, як прогнозують, оцінюють у $3 100 000 000 - за період будівництва і протягом перших 10 років після відкриття центру. Ця цифра за той же період часу у південній частині наближатиметься до $2 100 000 000. Генеральний директор Obama Foundation заявив, що ця цифра є однією з причин, чому колишній президент і перша леді вибрали саме південну частину Чикаго для розташування центру.

«Об'єднуючи тисячі відвідувачів у південній частині міста щороку, OPC буде створювати нові робочі місця і можливості для суспільства, зміцнюватиме економічний клімат і відроджуватиме історичний Jackson Park».

Колишній президент розповів, що будівництво центру в південній частині Чикаго триватиме близько чотирьох років. Obama Presidential Center, як очікують, буде завершено, за різними оцінками, до 2020 або 2021 року.

 

TitleДиректор адміністративно-бюджетного департаменту Чикаго піде з обійманої посади

Влада Чикаго шукає способи, як заповнити фінансову дірку на суму $600 млн., щоб профінансувати Chicago Public Schools.

Мер Rahm Emanuel оголосив минулої п'ятниці, що його директор з питань бюджету Alex Holt, з яким він працював упродовж багатьох років, йде з посади наприкінці червня.

Holt працював з Emanuel ще з початку його першого терміну. Він провів понад 20 років у державному секторі.

Мер призначив Samantha Fields, яка наразі обіймає посаду комісара Департаменту у справах бізнесу, на посаду Holt.

Хоча наразі не зрозуміло, як вирішувати фінансову кризу CPS. Emanuel припускає, що CPS працюватимуть до 20 червня. Ймовірно, міська влада спробує позичити кошти у TIF фондах і відновити подушний податок.

Мер сподівається, що Генеральна Асамблея Іллінойсу прийме бюджет, у якому закладе мільйони доларів на пенсійні виплати для CPS. Як відомо, Іллінойс живе вже два роки без затвердженого бюджету, оскільки губернатор Bruce Rauner ніяк не може домовитися з демократами-законодавцями з приводу окремих статей бюджету.

 

Частину доріжки уздовж озера Мічиган розділили для велосипедистів і пішоходів

Міська влада Чикаго працює над тим, щоб відокремити пішохідні і велосипедні доріжки вздовж озера Мічиган. Частина будівельних робіт наближається до завершення. Про це мерія оголосила в неділю ввечері.

У мерії кажуть, що ділянка дороги між 31-ю і 41-ю вулицями буде завершена у найближчі тижні. Це - будівельні роботи, які розпочалися ще минулого року. Створення спеціальних доріжок для велосипедистів уздовж озера допоможе зменшити затори, вважають у мерії.

Відповідно до прес-релізу, фінансування доріжок відбувалося завдяки приватним пожертвам Kenneth Griffin, найбагатшої людини у штаті Іллінойс. Він, за оцінками журналу Forbes, також входить у рейтинг найбагатших людей країни.

Ділянка доріжки, яка буде завершена до Дня пам'яті - лише початок широкомасштабного проекту. Будівництво розпочнеться на відрізку між Fullerton та North Avenues, а також між Oak та Ohio Streets.

У результаті, всі 18 миль доріжки вздовж озера будуть розділені, дозволяючи велосипедистам і пішоходам використовувати окремі маршрути.

 

В окрузі Cook можна буде придбати недорогу вакцину для щеплення тварин від сказу

30 травня в окрузі Cook можна буде придбати за низькою ціною вакцину проти сказу. Про це повідомляє відділ контролю за тваринами в окрузі Cook.

Акція діятиме з 10 год. ранку до 2:45 год. вечора у Southwest Ice Arena, 5550 W. 127th St., Crestwood. Це - перша з понад 30 клінік, яка пропонуватиме вакцину проти сказу за низькими цінами. Аналогічна акція запланована на території усього приміського округу Cook і в Чикаго.

Перше недороге щеплення від сказу можна буде зробити 8 червня, у Cicero Community Park, на 34th Court і Laramie Avenue у Cicero. Це - перша з чотирьох запланованих акцій в окрузі Cook.

Повний розклад, де і коли можна вакцинувати тварин від сказу у клініках у найближчі місяці, можна дізнатися на веб-сайті департаменту https://www.cookcountyil.gov/service/low-cost-rabies-clinic.

Вартість одного щеплення від сказу для собак і котів у клініці терміном на один рік складає $7, на три роки - $21. Щеплення для тхорів терміном на один рік коштує $9. Щеплення від сказу буде доступне у недорогих клініках з вакцинації проти сказу.

Доктор Donna Alexander, адміністратор відділу контролю за тваринами і сказом в окрузі, підкреслила, наскільки важливо, аби собаки, коти і тхори вчасно отримали щеплення від сказу.

«Клініка вирішує серйозну проблему суспільної охорони здоров'я», - каже вона. «Якщо вашого собаку, кота або тхора вкусила скажена тварина, це щеплення не дозволить їм захворіти на сказ і передати його іншим тваринам або людям».

Вартість імплантації мікрочіпу складає $10 за тварину. Реєстрація чіпу в національній базі даних коштує $19,95 за тварину. Мікрочіпи за низькою ціною можна буде придбати лише в недорогих клініках.

«Мікрочіпування вашої домашньої тварини може допомогти у тому випадку, якщо тварина загубилася», - зауважила д-р Alexander. «Якщо тварину знайде поліція, департамент контролю за тваринами або милосердний «самарянин», сканування мікрочіпу може допомогти вам возз'єднатися з вашим вихованцем».

Для оплати вакцини проти сказу та імплантації мікрочіпу клініки приймають лише готівку або чеки.

 

Amazon найме 2000 працівників у штаті Іллінойс

Amazon оголосила про плани працевлаштувати 2000 осіб у штаті Іллінойс.

Працівників найматимуть на роботу протягом наступних 14 місяців. Рекрутер компанії - з Чикаго, повідомляє Chicago Sun-Times.

Компанія пропонує повноцінний робочий день працівникам на території всього штату, зокрема, у дев'яти центрах онлайнового роздрібного гіганта у Чикаго (на Goose Island), Joliet, Romeoville, Monee, Waukegan, Edwardsville та двох - у Joliet.

Компанія також найме працівників для корпоративного офісу у Loop, у книжковий магазин у передмісті Lake View, у локацію AmazonFresh і службу постачання університетського містечка University of Chicago-Illinois, повідомляє Sun-Times.

Після останньої хвилі найму кількість робітників, які працюють в Amazon в Іллінойсі, складе 7000 осіб.

 

Madigan вимагає залучити до розслідування, пов’язаного з президентськими виборами, спец-прокурора

Трамп підписав указ про посилення кібербезпеки

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers